Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 09:03 3 354 3

Заради този аксесоар в колата рискувате да загубите връзка с реалността

  • слушалки-
  • шофиране-
  • съвети

Водачът зад волана не трябва да се разсейва от пътя

Заради този аксесоар в колата рискувате да загубите връзка с реалността - 1
Снимка: Shutterstock

В колата трябва да използвате всички сетива, включително слуха. Но един удобен аксесоар, който помага в ежедневието на човек в колата, е излишен за водача. Използването на слушалки по време на шофиране е заплаха шофьорът да загуби връзка с реалността.

Добре известен факт е, че говоренето по мобилен телефон докато шофирате е забранено от закона за движение по пътищата, но много шофьори не се съобразяват с наредбите и провеждат разговори докато шофират.

Други, които са по-съвестни, правят една основна грешка. Те използват слушалки за да провеждат телефонните си разговори докато управляват моторно превозно средство. Именно това, според експерти е сериозна грешка.

„Когато носите слушалки, се оказвате в нещо като вакуум. Ако говорите по телефона със слушалки и в същото време карате кола, тогава връзката с реалността изчезва, а това е опасно “, предупреждават автомобилни експерти.

Освен това е невъзможно да се чуе в слушалките, ако някой ви сигнализира за опастност с клаксон или има кола наблизо, но не е в полезрението ви. Следователно най-безопасният начин да говорите по телефона и да шофирате е да използвате високоговорителите на колата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    5 1 Отговор
    За това на високоговорител се говори.
  • 2 светльо

    5 0 Отговор
    Пълни глупости, не е забранено да се говори а да се държи телефона в ръка...
  • 3 ганю

    0 0 Отговор
    ами има безжични вибратори може на това да се дължи веселието