Отидете към основна версия

7 585 14

Представиха наведнъж две разработки, които ще променят бъдещето на електромобилите

  • електромобили-
  • иновации-
  • евтини батерии

Иновациите ще направят електрическите коли по-екологични и по-достъпни

Университетът Макгил съобщи за две изключително интересни проучвания, които могат да променят бъдещето на електрическите автомобили, като ги направят по-достъпни и екологични.

В първото проучване инженери-изследователи, включително водещият автор на този амбициозен проект Ричи Фонг, разработват катоди от неподредена каменна сол (DRX) на основата на желязо.

Резултатите, публикувани в списанието Advanced Energy Materials , показват висок енергиен капацитет, който освен всичко друго ще намали и значително цената на литиево-йонните батерии, като първоначално поевтиняването ще е най-малко с 20%.

Второто проучване, ръководено от професор Ли, разкрива потенциала на друга алтернатива, базирана на манган разстроени вещества (Mn-DRX). Използвайки въглеродни нанотръби и адхезивно свързващо вещество, учените са постигнали висока енергийна плътност, отново отваряйки перспективи за доста по-достъпни и устойчиви батерии.

Професор Ли отбелязва още, че индустриални партньори са силно заинтересовани от проекта и вече работят за комерсиализиране на тези иновации, които биха могли да променят пейзажа на EV индустрията.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.

Свързани новини