Last news in Fakti

31 Май, 2024 14:00 7 552 14

Представиха наведнъж две разработки, които ще променят бъдещето на електромобилите

  • електромобили-
  • иновации-
  • евтини батерии

Иновациите ще направят електрическите коли по-екологични и по-достъпни

Представиха наведнъж две разработки, които ще променят бъдещето на електромобилите - 1

Университетът Макгил съобщи за две изключително интересни проучвания, които могат да променят бъдещето на електрическите автомобили, като ги направят по-достъпни и екологични.

В първото проучване инженери-изследователи, включително водещият автор на този амбициозен проект Ричи Фонг, разработват катоди от неподредена каменна сол (DRX) на основата на желязо.

Резултатите, публикувани в списанието Advanced Energy Materials , показват висок енергиен капацитет, който освен всичко друго ще намали и значително цената на литиево-йонните батерии, като първоначално поевтиняването ще е най-малко с 20%.

Второто проучване, ръководено от професор Ли, разкрива потенциала на друга алтернатива, базирана на манган разстроени вещества (Mn-DRX). Използвайки въглеродни нанотръби и адхезивно свързващо вещество, учените са постигнали висока енергийна плътност, отново отваряйки перспективи за доста по-достъпни и устойчиви батерии.

Професор Ли отбелязва още, че индустриални партньори са силно заинтересовани от проекта и вече работят за комерсиализиране на тези иновации, които биха могли да променят пейзажа на EV индустрията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    27 15 Отговор
    цивилизацията се очертава без бъдеще тез за електричките се вайкат

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Гост

    34 32 Отговор

    До коментар #1 от "факуса":

    Така е. Едни мислят за бъдещето с електрички, Интернет и всякакви улесняващи живота придобивки. Други за Сармати, Кинжали и бомби, след които бъдещето е без живот.

    Коментиран от #4

  • 3 Хаха

    25 24 Отговор
    И за какво се мъчат? Медведев всеки ден обещава ядрена война. На кого да вярваме на Медведев или на тия учени. Той Путин казваше, че няма да напада Украйна, ама излъга! Уж казва, че няма пръв да използва чатомни бомби, ама надали! Света е едно голямо бунище от откачени "императори" дето си мерят не ония работио, ами малкото гънки!

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ами сега

    8 9 Отговор
    Значи солта отново ще стане по скъпа от златото, както е било в древността. Ще търгуваме с кюлчета и монети от сол, а като ти трябва за супата пускаш в тенджерата 5 стотинки и си ти.

    Коментиран от #7

  • 6 Айде бе

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    И кой те кара да вярваш на откачените, че и нас агитираш?
  • 7 Хмм

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ами сега":

    то бива батерии, сол, злато, безпаричие и кво ли още ще измислят до настъпването на ежедневните Йодни таблетки
  • 8 Отдъхнахте ли си

    8 7 Отговор
    Че се бяхте затъжили за редкоземните елементи които ще ви заровят в задния двор да ви отровят почвата и подпочвените води.
  • 9 Техно

    19 5 Отговор
    Вече спрях да броя "техническите пробиви" при батериите. Само в тоя сайт съм чел за поне 40-50 такива "пробива". Истината е че от както чайната прибра цялото световно производство, техническият прогрес буксува. Като няма произовдство, инженерните специалности по белите страни западат, а жълтите комунистчета нямат потенциал за нещо повече от копи-пейст. Резултатът е "умен хладилник", електрическа "кола", 5G, 6G, и други безподобни безмислици. Последното творение което истински промени цяла индустрия, Джобс го представи преди 16-17 години, от тогава пустиня...

    Коментиран от #14

  • 10 Гост

    20 1 Отговор
    Тъкмо се бях притеснил, че тази седмица не са откривали нови батерии с обещаващо бъдеще.
  • 11 Знаещ

    13 4 Отговор
    Искаш да кажеш че Кеймбридж и Харвард са световната наука с нейното производство на мениджъри и тем подобни шарлатани Погледни Китай и неговото производство и тогава разправяй, погледни и Европа какво произвежда, ако можеш въобще да го видиш де.
  • 12 Бай Зуй

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "факуса":

    На екстраполирай своята безреспективност върху цялата цивилизация....
  • 13 Хирошимец , Нагъсакец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Първи ли ?
    Аре да е втори , първи вече си има .
  • 14 Бъмгият

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Техно":

    Айфон ли .
    Не мяма такова ,,дърво,,