Отидете към основна версия

2 666 19

Знаете ли кой е производителят на автомобили с най-голям екип от учени и изследователи?

  • byd-
  • развойна дейност-
  • учени

Като цяло компанията вече има повече от 900 000 служители

Китайският гигант BYD има най-голямата работна сила в света за научноизследователска и развойна дейност от всички автомобилни производители. С повече от 900 000 служители, BYD има за цел да продължи изкачването си в глобалните класации за продажби чрез разработване на нови технологии за насърчаване на достъпни електрически превозни средства с по-дълъг пробег.

Продавайки повече коли от Honda и Nissan през второто тримесечие на 2024 г., BYD стана седмият по големина производител на автомобили в света. BYD продаде 980 000 автомобила през второто тримесечие, което е с 40% повече от миналата година. А сега, както вече ви информирахме, марката влиза и на българския пазар.

Според генералния мениджър на BYD за брандиране и връзки с обществеността Ли Юнфей, компанията вече има повече от 900 000 служители. Лий публикува екранна снимка в социалните медии, показваща, че персоналът на BYD е достигнал 900 608 души. В края на миналата година BYD имаше малко повече от 700 000 служители, което означава, че през 2024 година са добавени почти 200 000 позиции.

Според Ли, BYD е един от най-големите работодатели в Китай и най-големият работодател на повече от 5300 компании, регистрирани на китайската фондова борса. Лий каза още, че BYD е и най-големият производител на автомобили в света по отношение на персонала за научноизследователска и развойна дейност, с повече от 110 000 учени.

През последните две години компанията е наела близо 50 000 завършили колеж със специалност научноизследователската и развойна дейност. За да гарантира лидерството си в електрическите превозни средства, BYD също удвоява своите изследвания и разработки, инвестирайки сериозно в интелигентно шофиране и технология за батерии.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини