17 Септември, 2024 14:15 2 485 19

Знаете ли кой е производителят на автомобили с най-голям екип от учени и изследователи?

  • byd-
  • развойна дейност-
  • учени

Като цяло компанията вече има повече от 900 000 служители

Знаете ли кой е производителят на автомобили с най-голям екип от учени и изследователи? - 1

Китайският гигант BYD има най-голямата работна сила в света за научноизследователска и развойна дейност от всички автомобилни производители. С повече от 900 000 служители, BYD има за цел да продължи изкачването си в глобалните класации за продажби чрез разработване на нови технологии за насърчаване на достъпни електрически превозни средства с по-дълъг пробег.

Продавайки повече коли от Honda и Nissan през второто тримесечие на 2024 г., BYD стана седмият по големина производител на автомобили в света. BYD продаде 980 000 автомобила през второто тримесечие, което е с 40% повече от миналата година. А сега, както вече ви информирахме, марката влиза и на българския пазар.

Според генералния мениджър на BYD за брандиране и връзки с обществеността Ли Юнфей, компанията вече има повече от 900 000 служители. Лий публикува екранна снимка в социалните медии, показваща, че персоналът на BYD е достигнал 900 608 души. В края на миналата година BYD имаше малко повече от 700 000 служители, което означава, че през 2024 година са добавени почти 200 000 позиции.

Според Ли, BYD е един от най-големите работодатели в Китай и най-големият работодател на повече от 5300 компании, регистрирани на китайската фондова борса. Лий каза още, че BYD е и най-големият производител на автомобили в света по отношение на персонала за научноизследователска и развойна дейност, с повече от 110 000 учени.

През последните две години компанията е наела близо 50 000 завършили колеж със специалност научноизследователската и развойна дейност. За да гарантира лидерството си в електрическите превозни средства, BYD също удвоява своите изследвания и разработки, инвестирайки сериозно в интелигентно шофиране и технология за батерии.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 6 Отговор
    изобщо, научно-изследователската и развойна дейност за всичко вече е със седалище Китай. И най интересното е, че в огромната си част са китайци. Разбира се има и чужденци, но в много малка степен. Китайчетата спряха да ходят на запад. Да му мислят от МИТ. И те са доста притеснени всъщност

    Коментиран от #10

  • 2 Хахахаха

    3 5 Отговор
    Еееее как кой? Естествено, че Лада!
  • 3 Джо

    2 7 Отговор
    Повечето са китайски агенти в САЩ, които се представят за студенти.
  • 4 Тхдзсхзх

    5 7 Отговор
    Все повече иживявам "де жа вю" за тези китайци с това, което се пишеше и говореше за социалистическите икономики преди 89-та. И тогава СССР и СИВ бяха върха на всички върхове и всичко беше по-по-най, докато на Запад "умираха от глад и репресии". Ха-ха-ха.

    Засега залагам и на същия краен резултат за великия Китай, както на "развития социализъм" преди 35 години.

    Коментиран от #8

  • 5 Абе ,

    1 4 Отговор
    Стига с тия китайски дараци , бе ...

    Коментиран от #18

  • 6 Китайците вътрешно да си продават

    5 0 Отговор
    Автомобили още сто години ще имат вътрешен пазар
  • 7 Гориил

    4 3 Отговор
    Изследователският център BYD работи в град Новосибирск вече втора година и в него работят хиляда и половина инженери и учени. Руските специалисти се стремят да подобрят ефективността на автомобилните двигатели и да създадат уникални видове моторни масла, трансмисии и охлаждащи течности. Освен това сферата на интереси на руския център включва научен маркетинг и техническа поддръжка за проверка на производството на територията на Евразийския икономически съюз.
  • 8 Не си ходил в Китай, нали

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тхдзсхзх":

    Май-май и от БГ много не си излизал. Водата си тече, всяко начало си има и край и за твоята Кравария той идва сега - тогава не дължаха 35 трилиона, 130% от измисления си БВП, хахаха

    Коментиран от #9

  • 9 ХЗхзсхздс

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Не си ходил в Китай, нали":

    Освен ако краят не е за Китай, щото, нали "всяко начало има и край".

    Коментиран от #11

  • 10 До умеещият да се храни с клечки

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Хайде вместо теб ще обясня защо са ходили на запад китайчетата ? Еми много просто - подражават на япончетата . Така от края на 60те до края на 80те години японците обикалят из Америка и Европа , и попиват всичко каквото могат . Внедряват и разработват като Изпреварват бившата ЕО(състояща се от 6 страни) и стават втората икономика в света след САЩ . През 1986 г взимат върха в производството на полупроводници - 51% от общия дял ( за сравнение Америка има дял 36%) . В същия период топ 10 на световните технологични гиганти (по примера на ГАФА) първите пет са японски . И това го постига страна с по - малобройно население . Между другото китайчетата може да са спрели да ходят на запад , но все още сновят на изток…

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Ей, промит

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "ХЗхзсхздс":

    Ще има и за Китай. Някога. Не и последните 3000 години. Айде, марш в палатките под мостовете в любимата ти Кравария, хахахах

    Коментиран от #13

  • 12 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "До умеещият да се храни с клечки":

    пак се изхвърляш неподготвен. Япония преди и по-време на ВСВ е много по-развита от сащ в много отношения включително електроника. Така например, първият самолетоносач пуснат на вода е японски, а не американски. Партнират си с Холандия и Германия. Показателен е факта, че лазерното записване възпроизвеждане на информация на диск е на Сони и Филипс. По скоро т.нар. американци попиха много от япончетата, както го правят с китайчетата. Иначе, си прав за китайците в Япония. Хранил съм се, не с един или двама в Япония. Нали ти казах, че Сенсей ме е учил как да се храня на маса с азиатци. И затова повтарям тук, че Япония никога няма да тръгне да води война срещу най големия си икономически и технологичен партньор. Така както Германия чака с досада да приключи сагата с Украйна, да си заварят двата потока.
  • 13 ПМНпзмпмн

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ей, промит":

    Отивам, ама ти кажи на любимите ти китайци да спрат да напират за САЩ (и Канада), щото не забелязвам човекопотока да се е обърнал от Запад на Изток. Освен, когато става дума за "секс туризъм и пазаруване на булки, хахахаха".

    Коментиран от #15

  • 14 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "До умеещият да се храни с клечки":

    способен съм, с лекота да късам месо с клечките хаха Представи си каква школа съм минал хаха
  • 15 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПМНпзмпмн":

    такива като тебе нема да земат на Изток. Имат си предостатъчно.
  • 16 Гост

    0 1 Отговор
    Къде е гостен4ето, което ни обясняваше, как иновациите и технологиите принадлежали на запада, а изтокът само следвал и плащал патентно право? Къде си бе, му6м0р0к?

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Тревя

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А ти пък кога за последно попадна или използва нещо изобретено в Китай? Не произведвно, а изобретено.

    Комай от хартията, барута и порцелана насетне е суша.
  • 18 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе ,":

    Нали? Не е ли то 20 годишен немски таралясник не е за Ганьо.
  • 19 да си знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Е това е абсолютен факт бе шмaткo !