Отидете към основна версия

2 226 9

DAF показа новите си свръхикономични камиони

  • daf-
  • камиони

Разходът на гориво е намален с 9% и камионите отговарят на стандартите Maut Class 3

На изложението IAA Transportation 2024 в Хановер DAF Trucks показва обновените си тежкотоварни камиони - модели XD, XF, XG и XG+. Благодарение на подобрената двигателна линия и оптимизираната аеродинамика разходът на гориво е намален с 9%.

Да започнем с двигателите Paccar MX-11 и MX-13, които получиха различни фази на тазоразпределение, двойна помпа на охладителната система, актуализирани системи за турбото и иновационна рециркулация на отработените газове. Новите горивни инжектори също са по-ефективни и надеждни.

Задният мост SR1344 разполага с нови предавки, които са по-здрави и по-издръжливи и изпълнява стратегията на DAF за осигуряване на максимална мощност на двигателя (до 530 к.с.) при по-ниски обороти. За това помага и автоматизирана скоростна кутия с нов алгоритъм за превключване, който прави възможно намаляване на оборотите със 7% при крейсерска скорост - от 1 030 до 950 в минута.

Благодарение на по-добрата икономия и намалените вредни емисии, камионите отговарят на стандартите Maut Class 3, което ще спести хиляди евро от пътни такси в Германия. И още нещо. Сега всички нови модели DAF XD, XF, XG и XG+ с колесна формула 4x2 и 6x2 са стандартно оборудвани с камери DAF Digital Vision вместо традиционните огледала.

Предсказуем круиз контрол и гуми с намалено съпротивление при търкаляне са също част от новостите. Всичко това позволява намаляване на разхода на гориво с още 6%. Така общата икономия на гориво достига 9% - в сравнение с предшествениците. Реалният разход на гориво може да бъде още по-нисък, тъй като стандартното оборудване вече включва и нов аеродинамичен пакет.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини