Отидете към основна версия

3 830 25

Опасности, които крият автомивките на самообслужване

  • автомивка на самообслужване-
  • съвети-
  • автомивка

Този вид почистване е евтин, но крие доста рискове за колата ви

Автомивките на самообслужване са удобен и доста по-бюджетен формат за поддържане на автомобила ви чист, но този вид поддръжка на чистотата на автомобила има редица потенциални опасности, които трябва да имате предвид.

Първо, това е качеството на водата. Тя не е питейна и много често съдържа примеси. Това може да доведе до натрупване на котлен камък върху някои от екстериорните елементи и да причини повреди, особено ако се използва гореща вода под високо налягане.

На второ място, тези автомивки повреждат лаковото покритие. Използването на твърди четки в автомивки на самообслужване може да повреди боята на вашия автомобил, особено ако те не са чисти и по тях има пясък или други абразивни частици.

Трето, автомивките на самообслужване водят до повреда на гумените уплътнения. Прекомерното водно налягане може да повреди уплътненията, което може да доведе до течове и други проблеми в бъдеще.

Четвърто. Автохимията, използвана в т.нар. активна пяна не винаги е с добро качество и често води до повреда на поликарбонатните покрития на фаровете и на задните светлини. Вследствие на некачествена химия те помътняват много бързо.

Също така си струва да се отбележи, че когато използвате почистващи препарати от тези мивки, ако те не се отмият напълно, оставят следи върху боята. Но това не е най-опасното. Впоследствие тези химикали ще повредят боята.

Освен това при използване на автомивки на самообслужване може да има остатъчна мръсотия, която да се намира на труднодостъпни места, например около спирачните апарати или по окачването, което може да доведе до корозия и други проблеми с техническото състояние на колата.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.

Свързани новини