Отидете към основна версия

34 310 23

НАСА хвърли света в паника

  • наса-
  • апокалипсис-
  • паника

"Слънцето ще посинее, земята ще потъне в мрак", гласи съобщение в интернет с неясен подател

Земята ще потъне в пълен мрак за две седмици - от 15 до 29 ноември. Това изречение хвърли в панически ужас половината население на планетата или поне тези, които четат слуховете в интернет.

Мрачната прогноза до момента се приписваше на американската космическа агенция и по-специално на нейния шеф Чарлс Болден. Дотук добре, но от НАСА  категорично отрекоха да имат нещо общо със съобщението, пише британският „Дейли стар”.

Ако прочетете информацията в интернет, може да научите шокиращи подробности. Специфичният език доказва, че автор на текста е професионален астроном. 

"Причината за тъмнината на планетата ни е астрономически феномен между Венера и Юпитер", пише в съобщението. "Двете планети ще си взаимодействат, като на небето те ще се виждат почти една до друга, с разлика само от 1 градус. Това ще доведе до засилване отразената светлина на Венера и тя ще надвиши 10 пъти излъчването на Юпитер", се твърди в прогнозата на неизвестния астроном.

"Газовете на Юпитер ще се нагреят, ще бъдат изхвърлени огромни количества водород в космоса и когато той достигне Слънцето, ще последва взрив. Като краен резултат от всичко цветът на звездата ще се промени и за 2 седмици ще изглежда синкав", завършва съобщението.

Истина или лъжа, ще видим с очите си съвсем скоро.



 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини