Отидете към основна версия

28 Януари, 2017 20:37, обновена 28 Януари, 2017 20:37 3 725 8

Тръмп звънна на Путин

  • тръмп-
  • овален кабинет

Преди това президентът на САЩ се чу с Ангела Меркел

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха. Това става ясно от публикация в Туитър на говорителя на Белия дом Шон Спайсър.

От публикуваната от него снимка от Овалния кабинет, става ясно, че освен Тръмп там присъстват вицепрезидентът Майкъл Пенс, съветникът за националната сигурност Майкъл Флин, началникът на кабинета Райнс Прийбъс и политическия съветник на президента Стивън Банън.

Разговорът с Путин следва този с германския канцлер Ангела Меркел. Си Ен Ен коментира, че съботата се очертава като ден на усилена дипломатическа совалка на американския президент. Тръм освен с Меркел и Путин, ще разговаря и с японския премиер Шиндзо Абе.

Самият разговор на Тръмп с Меркел е продължил около 45 минути.

Ройтерс отбелязва, че Русия се надява Тръмп да наложи нова политика в двустранните отношения, които да доведат до сваляне на санкциите.

Пожелали анонимност източници от Вашингтон отбелязаха, че не трябва да се търси символика в последователността на разговорите. Единственото условие е било изискването на Тръмп те да се проведат в един ден в удобно за неговите събеседници време.

Разговорът с Путин е имал същата продължителност както този с Меркел, разкри пожелал анонимност източник от Белия дом.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини