Отидете към основна версия

3 443 12

Тръмп скастри сенатори: Спрете да търсите Световна война

  • доналд тръмп-
  • сенатори-
  • сащ

Забележки към Джон Маккейн и Линдзи Греъм

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини сенаторите Джон Маккейн и Линдзи Греъм, че се опитват да „разпалят Трета световна война“, съобщи „Политико“.

Обвиненията са за това, че сенаторите оспориха решението на Тръмп да затвори границите на САЩ за имигранти от няколко държави. През вчерашния ден сенаторите излязоха с общо изявление. В него те заявяват, че решението „само ще разтвори раната в областта на борбата с тероризма“.

„Това изявление е грешно. За съжаление сенаторите се показват слаби към имиграцията. Те трябва да съсредоточат своята енергия към борбата с Ислямска държава, тероризма и безопасността на границите, вместо да търсят започването на Трета световна война“, заяви Тръмп в Twitter.

„Това решение дава сигнал. Излиза, че Америка не иска мюсюлмани на своя територия. За това и сред нас има страхове. Страхуваме се, че тази заповед може да помогне за набирането на терористи. Не съм убеден, че тя е полезна за нашата сигурност“, заяви Маккейн.

Той вече критикува Тръмп за неговата политика към Русия. Маккейн е бивш кандидат за президент на Републиканската партия. Той е и един от най-големите поддръжници на идеята за твърда политика към Кремъл. Маккейн и Греъм бяха на посещение в Украйна в началото на тази година. Там те обещаха продължаване на американската политика спрямо Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини