Отидете към основна версия

2 192 38

Русия срещу модерните заплахи

  • русия-
  • икономика-
  • стратегията за икономическа сигурност-
  • владимир путин

Президентът Владимир Путин подписа Стратегията за икономическа сигурност на Федерацията

В Русия ще бъде създадена система за управление на рисковете за откриване на предизвикателствата и заплахите за икономическата сигурност и оперативната реакция при възникването им.

Това се посочва в Стратегията за икономическа сигурност на Русия за периода до 2030 година, утвърдена от президента Владимир Путин и публикувана на официалния портал за правна информация, предава ТАСС.

"За да бъдат своевременно открити предизвикателствата и заплахите за икономическата сигурност, за да може оперативно да се реагира на тях, за да се определят управленчески решения и да се направят препоръки, се създава система за управление на рисковете", се посочва в документа.

Стратегията за икономически сигурност на Русия определя като част от основните заплахи излагането на глобалните рискове на финансовата система на Федерацията.

"Излагането на финансовата система на Русия на глобалните рискове включително в резултат на влиянието на спекулативния чуждестранен капитал, а също и уязвимостта на информационната инфраструктура на финансовата и банкова система", се отнасят в документа към предизвикателствата и заплахите за икономическата сигурност на страната.

Стратегията включва към тях и стремежа на развитите държави да използват преимуществата си на равнището на икономическото развитие и високите технологии като инструмент за глобална конкуренция, намаляването на търсенето на енергоресурси, технологичното изоставане, небалансираността на бюджета и други фактори.

Към основните предизвикателства и заплахи за икономическата сигурност на Русия се отнасят и изоставането в областта на разработките и внедряването на нови цифрови технологии. Пак в този раздел Стратегията включва и промяната в структурата на търсенето на енергоресурсите и развитието на "зелените технологии".

Предишната Държавна стратегия за икономическата сигурност беше приета през 1996 година, а оттогава в световната икономика и в икономиката на Русия ситуацията значително се промени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин: Никой не може да пороби Русия!

    Руският президент Владимир Путин е убеден, че няма сила на света, която може да пороби Русия, предаде ТАСС. Държавният глава заяви това по време на па ...
    09.05.2017
    4 602
    19
  • Руснаците щастливи, както никога досега

    Броят на руснаците, които се чувстват щастливи, достигна рекордни високи нива, пишат руските медии. Процентът е най-големият, откакто са започнали под ...
    26.04.2017
    2 417
    22
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания