Отидете към основна версия

1 602 3

Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа

  • великобритания-
  • манчестър-
  • атентат
Снимки: БТА/АР

Британската полиция разследва престъпна мрежа във връзка с атентата в Манчестър, в който бяха убити 22 души, съобщи началникът на манчестърската полиция Иън Хопкинс, цитиран от АП.

Съвсем ясно е, че разследваме мрежа, заяви Хопкинс и добави, че до момента в рамките на разследването са задържани четирима души.

Хопкинс потвърди, че сред 22-мата убити в атентата е имало полицайка, която не е била на служба, предаде "Ройтерс".

Вестник "Таймс", който се позовава на взети от полицията записи от наблюдателни камери, съобщи, че нападателят поставил куфар във фоайето на концертната зала малко преди експлозията, предаде ДПА.

Вестникът цитира приятел на 22-годишния атентатор Салман Абеди, според когото умрелият в експлозията нападател се върнал във Великобритания от Либия дни преди атентата.

По-рано началникът на полицията в Манчестър заяви, че според разследващите нападателят е носел самоделна бомба, с която се е самовзривил. Британски и френски представители казаха, че Абеди вероятно има съучастници и е свързан с радикалната групировка "Ислямска държава".

Охраната на един от най-големите търговски центрове в Лондон, Брент Крос, започна да претърсва всички влизащи в комплекса клиенти от днес, съобщиха местни медии.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: