25 Май, 2017 21:48 2 037 3

Полицията на Острова се въоръжава до зъби (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • великобритания-
  • полиция-
  • оръжие-
  • манчестър-
  • атентат

Въоръжени патрули ще охраняват влаковете във Великобритания за пръв път в историята

Полицията на Острова се въоръжава до зъби (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Въоръжени полицаи ще патрулират във влакове във Великобритания за пръв път в историята, съобщи Британската транспортна полиция. Равнището на терористичната заплаха в страната беше повишено до "критично" след самоубийствения атентат в Манчестър, отнел живота на 22 души преди броени дни, предаде "Ройтерс".

Членове на въоръжените сили бяха разположени на ключови места, за да подобрят сигурността, след като заплахата беше повишена до най-високото си равнище за пръв път от 10 години насам.

Въоръжени полицаи патрулират редовно в лондонското метро от декември миналата година, но това ще бъде първия случай, при който те ще патрулират по влакове в други части на страната.

Полицията на Острова се въоръжава до зъби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицията на Острова се въоръжава до зъби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Като разполагаме въоръжени с огнестрелно оръжие полицаи на влаковете, гарантираме, че влакът ще бъде възможно най-сигурен за пасажерите. Нашите патрули ще бъдат видими и пасажерите би трябвало да се почувстват по-сигурни благодарение на тяхното присъствие, заяви Пол Краудър, началник на транспортната полиция.

Полицията на Острова се въоръжава до зъби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той уточни, че решението не се дължи на конкретни разузнавателни данни, отнасящи се до влаковете, а е част от национален план за справяне със заплахата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 0 Отговор
    Който е решил да се самовзривява нито военни нито полиция няма да го спре.
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    На втората снимка е правилното оръжие за влакове и гари- картечни пистолети. Късо, удобно и скорострелно, за пряко попадение на близка дистанция. Тия дългите тояги като на първата снимка къде ще ги развъртят в тясно пространство ? Дългите тояги са за полето, за армията, да убива от половин километър.
  • 3 ЛЕЛЕ

    0 0 Отговор
    И какво сега , така ли ще живеете...Защо ли стигна до тук господа идиоти ? Кой пусна тези отрепки в Европа? Исляма е мир! Каквото търсихте това получихте...Жалко за деца , които стават жертви на игрите на кретени...
Новини по държави: