Last news in Fakti

24 Май, 2017 20:28 1 598 3

Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа

  • великобритания-
  • манчестър-
  • атентат
Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа - 1
Снимки: БТА/АР

Британската полиция разследва престъпна мрежа във връзка с атентата в Манчестър, в който бяха убити 22 души, съобщи началникът на манчестърската полиция Иън Хопкинс, цитиран от АП.

Съвсем ясно е, че разследваме мрежа, заяви Хопкинс и добави, че до момента в рамките на разследването са задържани четирима души.

Хопкинс потвърди, че сред 22-мата убити в атентата е имало полицайка, която не е била на служба, предаде "Ройтерс".

Вестник "Таймс", който се позовава на взети от полицията записи от наблюдателни камери, съобщи, че нападателят поставил куфар във фоайето на концертната зала малко преди експлозията, предаде ДПА.

Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа

Вестникът цитира приятел на 22-годишния атентатор Салман Абеди, според когото умрелият в експлозията нападател се върнал във Великобритания от Либия дни преди атентата.

Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа

Скотланд ярд: Ясно е, че разследваме мрежа

По-рано началникът на полицията в Манчестър заяви, че според разследващите нападателят е носел самоделна бомба, с която се е самовзривил. Британски и френски представители казаха, че Абеди вероятно има съучастници и е свързан с радикалната групировка "Ислямска държава".

Охраната на един от най-големите търговски центрове в Лондон, Брент Крос, започна да претърсва всички влизащи в комплекса клиенти от днес, съобщиха местни медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 4 Отговор
    Лъжат, че е терористичен акт. Това е акт за пари - подготвен от конкурентка на чалгаджийката, която е пяла. Всички прикриват това. Лека пръст на жертвите, които не са виновни за нищо.
  • 2 ГостДост

    0 0 Отговор
    И ти ни лъжеш,че си българин Хасанчо,но си потенциален ислямски терорист.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Лъжа. Фактите говорят друго
Новини по държави: