Last news in Fakti

24 Май, 2017 15:28 1 409 0

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • великобритания-
  • манчестър-
  • ислямска държава-
  • тереза мей

Парламентът в Лондон затвори врати заради повишената заплаха

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Трима души са били арестувани в южната част на Манчестър във връзка с разследването на атентата от понеделник вечер. При нпадението загинаха 22-ма души и над 60 са ранени, съобщи говорител на полицията в града, цитиран от АП. Той не даде повече подробности за арестите и за хода на разследването.

Британският парламент съобщи, че затваря врати за обществеността поради повишилата се заплаха за сигурността след самоубийствения атентат в Манчестър, предаде "Ройтерс".

Премиерът Тереза Мей заяви вчера, че равнището на заплаха за сигурността на Великобритания е "критично" - което означава, че има непосредствена вероятност от извършване на атентат - и разпореди на военните да подпомогнат въоръжените служители на полицията, охраняващи обществени сгради и събития.

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

В резултат всички обиколки, прояви и банкети се отменят. Това положение остава в сила до второ нареждане, заяви парламентът на уебсайта си. В британския парламент в момента няма заседания поради предстоящите на 8 юни национални избори.

В премиерската резиденция на "Даунинг стрийт" започна заседание на правителствения комитет КОБРА за засилване на мерките за борба с тероризма след експлозията в Манчестър, предаде ТАСС. То се председателства от министър-председателя Тереза Мей.

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трима арестувани за атентата в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Телевизия "Скай нюз" излъчи кадри, на които се вижда как в резиденцията влизат министърът на вътрешните работи Амбър Ръд и на отбраната Майкъл Фалън. Според информацията в заседанието участва и министърът на външните работи Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: