Отидете към основна версия

2 398 20

Сърбия винаги е обичала Русия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • русия

Александър Вучич иска още по-близки отношения с Москва

Сърбия вижда Русия като един от ключовите участници в бъдещето на света. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

„За Сърбия контактът с руския президент е винаги важно събитие. С господин Владимир Путин обсъдихме много важни неща. Ние сме благодари за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия. Не говоря просто за подкрепа на думи, а за подкрепа в ЮНЕСКО. Благодарение на тази подкрепа, днес сръбският народ не е представен от хората, виновни за геноцида.

Сърбия почти на 100% зависи от руския газ, а ние употребяваме все повече газ. Разговарях с Алексаей Милер и мисля, че в присъствието на президента Путин ще можем да сключим някои много важни енергийни сделки. Надяваме се на инвестиции в иновации и промишление паркове.

Ние имаме отлично военно сътрудничество. Наскоро в Сърбия гостува руският министър на отбраната Сергей Шойгу и ние получихме шест изтребителя МиГ-29. Ние искаме да купим още въоръжение, като в момента водим преговори.

Тук хората винаги са обичали Русия. Ние сме малка страна и само благодарение на управлението на президента Владимир Путин, вниманието е насочено към Сърбия. Ние имаме прекрасно сътрудничество и през тази година свършихме много работа.

Белград чака помощ от Русия и сближаване със страната. Гражданите ни очакват, че нашата армия ще бъде подсилена с руски оръжия. Нашето сътрудничество е важно за нас“, заяви Вучич.

Той подчерта, че в момента се работи по още няколко сделки с руската страна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вучич: Разчитаме на руска помощ за Косово

    Белград разчита на посредническите усилия на Москва в урегулирането на ситуацията в Косово, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с пр ...
    20.12.2017
    1 691
    2
  • Русия задържа норвежки шпионин

    Русия задържа норвежки гражданин, заподозрян в шпионаж, предаде Reuters, цитирайки РИА Новости. Съд в Москва е издал заповедта за ареста и е предяв ...
    19.12.2017
    1 776
    1
  • Сталинистки гаубици трепят терористи в Сирия

    Гаубици М-30 по образец от 1938 година са използвани при боеве в южните части на сирийската провинция Алепо, съобщи руското издание „Лента&ldquo ...
    18.12.2017
    4 487
    11
  • Русия и Китай атакуват САЩ

    Русия и Китай използват средства за комуникационна война. Това обявиха представители на американското правителство, съобщи РИА Новости. Очаква се т ...
    18.12.2017
    3 684
    9
Новини по държави: