Отидете към основна версия

2 246 10

Тръмп: Майкъл Коен е долен лъжец

  • майкъл коен-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ обвини бившия си адвокат, че е лъжесвидетелствал пред Конгреса

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че бившият му адвокат Майкъл Коен е предал на издатели книга, в която го описва в благоприятна светлина, в разрез със свидетелските му показания пред Конгреса, предаде АР.

Тръмп твърди, че непубликуваният ръкопис на Коен е "любовно писмо" към него и че Конгресът трябва да изиска този текст като доказателство, че показанията на адвоката тази седмица са били "мошенически" и "нечестни".

Коен каза пред комисия на Камарата на представителите, че Тръмп е "расист", "измамник" и "мошеник". Той свидетелства, че Тръмп е използвал вътрешния си кръг, за да прикрива твърдения, за извънбрачни връзки, които го уязвяват политически, и че е лъгал за бизнес интересите си с Русия в предизборната кампания през 2016 г.

"Конгресът трябва да изиска копие от новата книга на Майкъл Коен, дадено на издатели неотдавна", написа Тръмп в Тwitter. "Ще ви се завъртят главите, като видите лъжите, превратното представяне и несъответствията с показанията му в четвъртък. Все едно е друг човек! Той е напълно опозорен!".

Коен даде показания публично пред конгресната комисия за надзор в сряда и при закрити врата пред комисията по разузнаването в четвъртък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини