4 Март, 2019 14:34 1 988 14

Събират доказателства за импийчмънт на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп

Камарата на представителите започва разследвания за възможно възпрепятстване на правосъдието и злоупотреба с власт от президента на САЩ

Събират доказателства за импийчмънт на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комисията по правосъдие на Камарата на представителите на САЩ започва разследвания за възможно възпрепятстване на правосъдието и злоупотреба с власт от президента Доналд Тръмп, съобщи председателят й Джерълд Недлър, цитиран от Reuters.

Комисията ще търси документи от повече от 60 души и организации.

Документи ще бъдат изискани от министерството на правосъдието, от сина на президента - Доналд Тръмп-младши, от главния финансов отговорник на Организацията на Тръмп - Алън Уайзълбърг и други.

"Ще започнем разследване на злоупотреби с власт, корупция и възпрепятстване на правосъдието", каза Недлър, като посочва, че тяхната работа е да защитават върховенството на закона. По думите на Недлър е "ясно, че президентът е възпрепятствал правосъдието, но е твърде рано да се обмисли дали трябва да се цели импийчмънт. Комисията по правосъдие би била водеща при една евентуална процедура по отстраняване на президента.

Като доказателство за възпрепятстване на правосъдието, Недлър посочва смяната на директора на ФБР. След това се появи информация, че Федералното бюро е започнало разследване за връзки между Москва и Тръмп.

Извън Конгреса разследването бе поето от специалния съветник Робърт Мълър. Очаква се последният да предаде окончателния си доклад на главния прокурор на САЩ в рамките до няколко седмици.

Недлър също така посочва като свидетелство опитите на президента да сплаши свидетели в разследването, потенциални обещания за помилване, така и атаките на Тръмп върху разследванията и медиите.

В понеделник комисията ще публикува списъка на хората и организациите, от които ще поиска информация.

Стопанинът на Белия дом неведнъж е отричал кампанията му да работи с Москва, като според него разследването е лов на вещици. Според последните му изказвания, тъй като не са открити доказателства за тайни споразумения, самото издирване на документи е измъкване.

Свидетелства на бившия адвокат на президента - Майкъл Коен - миналата седмица пряко замесиха Тръмп в различни престъпления, включително - в нарушения на финансирането на кампанията му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отънял трафикант

    3 8 Отговор
    Ура!!А дано този да се махне,че пак насам да хукнат много бежанци! Ех пари,пари,парииииииии............
  • 2 Синан

    8 2 Отговор
    Говедата си точат рогата срещу Тръмп, но това е все едно бизоните да съдят Бъфало Бил.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Guni

    2 4 Отговор
    Roni i Doni promeniha sveta.Za dobro.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    8 6 Отговор
    Дори говедата вече не могат да го траят тоя изнудвач.Дадоха му власт и им лъсна ,,демокрацията,,.
  • 8 😃АНАЛлизатор😂

    7 2 Отговор
    В една държава в която нормалните ги правата на луди, доказва, че неолиберализмът е заместил конституцията. Клинтън и Обама изпуснаха духа от бутилката и за Америка няма спасение. В южните щати все по малко се чува английски. Америка всеки ден прави един милиард долара дефицит, за година 670млд. долара и разчита на петродоларите.....ама докога?!!

    Коментиран от #11

  • 9 Знам знам🙄

    6 2 Отговор
    А стига бе. Тия ще се събуждат ли кво ли. Или е поредният цирк. Осъзнаха кво големо Ла.. О изригнаха с този перчемлията сладур и сега ша кършат ръце. Онуй монуй ние такова извинявайте за илядите жертви ма той Дончо.. Тва онова...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госта

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Абе нз докога,но БГ остава клоаката на ЕС!!!Това докога???
  • 12 Ххх

    1 1 Отговор
    Ще му го преместят от единия качил в другия!

    Коментиран от #13

  • 13 общо взето да

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Конгресът може само да си пипа гъделичниците,докато решението за импийчмънт се взема в Сената,а кой има повече от необходимо мнозинство там?
  • 14 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    да го прибират тоя боклук.колко тъпотии сътвори за година и половина!