Last news in Fakti

3 Март, 2019 11:52 2 357 42

Тръмп: Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар

  • доналд тръмп

Американският президент изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори

Тръмп: Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Fox.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът. "Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г.

Той обаче не засегна нито един път една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи, а не да се тича", каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 USнегро

    31 14 Отговор
    Кога ще раздават купоните за храна тези идиоти ?

    Коментиран от #4

  • 2 Jo hustan

    16 31 Отговор
    Голям е!

    Коментиран от #22

  • 3 Груьо

    19 38 Отговор
    Много точно, за несъгласните мога да им препоръчам еднопосочни билети до следните дестинации: Северна Корея, Венецуела или Куба

    Коментиран от #15

  • 4 Тгжоаяишщ

    7 28 Отговор

    До коментар #1 от "USнегро":

    Постоянно ги раздават,ама ония ги връщат от колумбииската граница и ядат от кофите за боклук.
  • 5 ****

    44 11 Отговор
    Да питам краварофилите днес празнуват ли,и ако празнуват,сигурно е освобождението ни с краварска помощ?

    Коментиран от #6

  • 6 Хаджи хаджи Българин

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Отиди до Плевенската Панорама и попитай екскурзовод! Щях да повърна докато му слушах вербалното изнасилване на историята! А казват, че курвата е длъжнос! Оттогава съм съгласен!т
  • 7 чухте ли, чухте ли

    7 11 Отговор
    Некаква шхуна, пиратска май, димяща глобалнозатоплящо, се е перчела пред един американски мироопазващ кораб в Босфора. Турците са изпопадали от смях, после са чистили сажди.

    Коментиран от #10

  • 8 Хаховци

    43 10 Отговор
    Американската мечта е най-гнусната мечта!!! Заради тази мечта тия отрепки съсипаха планетата!!! Строят безумни градове на безумни места, а ние им плащаме сметките от последиците след постоянни наводнения, урагани, торнада и прочие!!! Градовете им са ужасно устроени, най-лошите градоустройствени планове на планетата, които гълтат чудовищен ресурс за поддръжка, транспорт, доставки, охрана. Създава се изкуствено висок стандарт, така че чистач в САЩ да има по-луксозен имот от лекар в Индия, което води до още по-голямо надуване на стандарта на американските богаташи, които живеят в къщи-градове. Народа им е отвратителен консуматор, който ако не плюска или пие една секунда ще изпадне в депресия и наркоманска абстиненция. Американците хем са тъпи, хем живеят супер нашироко, хем са мошеници и крадат от останалия свят. А такива мамини синчета като Тръмп, които са се родили със златна лъжичка в уста, ще подкрепят такива малоумни политически модели, защото самите те са малоумни. Уж Тръмп щеше да разчиства илюминати, какво стана? Май е както каза Бойко - Преди избори и след лов се лъжи най-много!!!

    Коментиран от #20

  • 9 ****

    36 6 Отговор
    Този клоун защо не попита обикновените американци,дали могат да живеят с американската мечта,или живеят със зблъсъка от реалния живот?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Batushka

    26 7 Отговор
    Тръмп е доказан некадърник и мошеник...

    Коментиран от #12

  • 12 ГосТ

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Batushka":

    Ярък представител на американската мечта
  • 13 п.п.

    37 6 Отговор
    Всъщност от къде идва и каква е тази американска мечта. Идва от неграмотни и алчни бандити и проститутки,заселили се на континент пълен с богатства. Избили до последния местен жител коренното население и заграбили всичко. Американската мечта е родена от покварени хора в кръв и беззаконие. Алчността и безразсъдството им вече почти изконсумираха благата на континента и затова се насочиха към света.
  • 14 ТОЧКАТА

    36 5 Отговор
    Американската мечта е балон--- интересно защо толкова малко хора я РЕАЛИЗИРАТ......За 90% си остава един балон.Лъскава опаковка на въздух под налягане.....И на нас ни я пробутаха и след 30 години виждаме кого ощастливи тази мечта---престъпниците,чалгаджиите и политическите далавераджии.........Да не говорим колко струва лакомията на тази мечта на природата и обществото , тази мечта платена с разсипия,брутално унищожаване,експлоатация,наркомания и ОТНЕТ СУВЕРЕНИТЕТ на държавата.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Reee

    16 3 Отговор
    Американската мечта умря през 2001г.Бин Ладен я уби.

    Коментиран от #26

  • 17 ало, кукувците

    15 11 Отговор
    Американската мечта е извън Америка, американците не мечтаят, те живеят.
  • 18 Вили

    11 25 Отговор
    Не се чува да има руска мечта, въпреки хвалебствията на руските мекерета.

    Коментиран от #30

  • 19 Гост

    23 6 Отговор

    До коментар #14 от "ТОЧКАТА":

    Естественно,че е балон.То държава създадена от доказани престъпници какво може да измисли?Измами и рекет.
  • 20 Бончо

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хаховци":

    Ти си един изпран мозък
  • 21 аз съм българче

    6 5 Отговор
    А нашият девиз вече не е "Свобода или смърт", той е "Лайф или жизн"

    Коментиран от #24

  • 22 Мда

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Jo hustan":

    Наистина е голям ! Идиот !
  • 23 гост

    6 4 Отговор
    Всички са мечтали, не са спали дори, и мечтата им се сбъднала. Имат си Тръмп президент.
  • 24 ГосТ

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "аз съм българче":

    Тоя девиз е от френската революция, ако не знаеш. Ботев,като представител на лявата интелигенция го е взаимствал
  • 25 стоян

    9 18 Отговор
    Само като прочетох заглавието и ми стана ясно че този човек е умен и той е човека който ще смачка всички комунис диктатори начело с Путин

    Коментиран от #29, #35

  • 26 Boxer

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Reee":

    Според мен датата е 22. Ноември.1963г. А, 9 11 е едно от многото последствия ...
  • 27 123

    7 10 Отговор
    Явно много хора вярват американската мечта, защото милиони хора по цял свят искат да живеят в щатите.
  • 28 ПЕНКО

    10 6 Отговор
    РЕАЛИЗИРАНЕТО НА " АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА" ВИНАГИ Е ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ??? МОЖЕШ ДА Я РЕАЛИЗИРАШ И В СВОЯТА СТРАНА , АКО СЕ ПРОДАДЕШ НА АМЕРИКАНЦИТЕ !!!!!!!!
  • 29 Антрополог

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "стоян":

    Той говори за социализъм не за комунизъм.В комунизма вече дори и бившите комунисти не вярват.Който не помни историята я повтаря.Все пак тези идеи възникват в индустриалните държави като Великобритания и където има много див капитализъм и свобода.Все пак първи май идва от САЩ. Все пак истината е по средата голяма и добре осигурена средна класа
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ДАЛИ ТЕХНОЛОГИИТЕ И РОБОТИЗАЦИЯТА ЩЕ НИ ДОБЛИЖАТ ДО ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕА !?: " ОТ ВСЕКИМУ СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ -- ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ" !? НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ И "ЕМБРИОН" ОТ КОМУНИЗЪМ, НО СИ ИМАМЕ ОБЩЕСТВО НА ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ ... !?!?!?

    Коментиран от #38

  • 32 соросоид безделник

    8 1 Отговор
    "Американската ви мечта", е също толкова уродлива, както и "социалистическият ви кошмар"! Голям избор няма що.. Между местен див капитализъм и глобален неолиберален фашизъм.
  • 33 гост

    8 1 Отговор
    "Американската мечта" е агресивна реклама, на скъпа опаковка със съдържание основно ГМО и много Е-та. Изявлението на Тръмп дава да се разбере, че тази мечта ще си остава запазена и все по-концерирана за единици, вместо да се върви към достъпността й за повече американци. Това все пак е отговор на още по-абсурдна и нереална програма, нямаща нищо общо с реалността, възможностите и настроенията в икономиката на страната. То кога ли и къде ли по света обикновеният избирател е имал нормален избор?! Я изпушлеци, я алкохолици, я предатели, я диктатори, я престъпници.... Иначе не е к'вото да няма избор?!
  • 34 ТОЧКАТА

    8 3 Отговор
    Да цитирам един бивш български политик,,...Докато американците са зад гърба ми,всичко хубаво ми се случва!!..,, Та това е ,,реализацията,, на американската мечта по света ,та и у нас.....Питайте Гуайдо....може и Цветанов.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "ТОЧКАТА":

    Така е! Ако си решил да се продаваш, по-добре за повече! Лошото е, че не продаваш само себе си. Проблемът ще дойде, когато се разбере, че всъщност си продал и си се облажил от нещо, което не е твое. Това обаче купувачът не го вълнува - той много добре знае какво купува и колко би струвало реално. Тук пазарната икономика предизвиква само тъжна насмешка. Това е реалността - купувачи, продавачи и прецакани.

    Коментиран от #37

  • 37 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Верно....
  • 38 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "ПЕНКО":

    Това е идеята на учените които ги създават ,но ако хората не победят, технологиите (ДНК технологиите също) и роботите ще бъдат насочени срещу тях от паразитите. Битката няма да е на хората срещу технологиите, както в "терминатор",а трябва да е на хората срещу паразитите.
  • 39 Най добрия американски президент

    1 0 Отговор
    Ще го изберат още един мандат,а вие си пишете "анализи"от тази територия,която някои казват,че била държава.Тиква и шест милиона кратуни.
  • 40 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    тръмп е все по-близо до импиичмът и поради този си страх се чуди кво да изммисли.продуктивни му били срещите ,бил оправил работата...абе само тъпотии от тоя ненормалник.да го махат та света да си отдъхне.
  • 41 още един идиот

    1 0 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 42 ели

    1 0 Отговор
    Мисля, че "Америка е световно зло " слад Татаро-Монголската империя която не е оставила камък върху камък всичко разрушавайки древната цивилизация както днешната Америка.