7 Май, 2019 10:03 1 582 5

Още един човек на Тръмп влезе в... затвора

  • майкъл коен-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • пол манафорд

Адвокатът Майкъл Коен ще лежи зад решетките три години

Още един човек на Тръмп влезе в... затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Коен, влезе в затвора, за да излежи присъдата си от три години, предаде АР.

Коен смята наказанието за несправедливо. Той беше осъден миналия декември, след като призна, че е купил мълчанието на две предполагаеми бивши метреси на Тръмп по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., като това е станало в нарушение на изборните закони. Коен призна и че извършил данъчни измами и че е излъгал Конгреса. Той се надяваше на съкращаване на присъдата, защото съобщи на разследващите потенциално компрометиращи информации за Тръмп и неговите приближени, по-специално в рамките на разследването за руска намеса във вота. Прокурорите по делото обаче решиха да не променят присъдата.

"Има още много неща за казване и бързам да настъпи денят, в който ще мога да споделя истината", заяви днес Коен пред журналисти, очакващи го да излезе от дома му на Парк Авеню в Манхатън и да се отправи към затвора Отисвил на около 100 километра северозападно от Ню Йорк. Там той влезе малко преди 16 ч. по Гринуич.

Коен е баща на две деца на около 20 години, син на оцелял от Холокоста и на медицинска сестра. Той е един от двамата приближени на Тръмп, които са сега в затвора. Другият е Пол Манафорт, бивш ръководител на предизборната кампания на републиканеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 774

    4 4 Отговор
    След като Тръмп е доказано избран чрез манипулации и схеми то той трябва да бъде отстранен и съден, ама нали са ФАЩ...
  • 2 ХИТЛЕР

    2 1 Отговор
    Става неудобен ...опозиция на дъмпи тръмпи понеже му изкарва кирливите ризи...а в новината е прикрито това...че е изпълнявал поръчки на тръмпи да подкупва хора да си мълчат...все едно Коен има интерес...тръмпи е за кафеза.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЛУДИТЕ СА МНОГО

    1 1 Отговор
    А ТРАМПИ КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАНДЕЛА??????
    Алкантранс може да сработи отново.
  • 5 Нео

    0 3 Отговор
    Без съмнение боядисаният клоун е потърсил помощта на руснаците, но по-страшното е, че е пълен бездарник и до тук не е направил нищо положително за световният мир. Тези дни се срина и единственият плюс - севернокорейският диктатор отново взе да пуска ракети.