Last news in Fakti

24 Юли, 2020 12:17 1 397 6

Бившият адвокат на Тръмп отново се измъкна от затвора

  • майкъл коен-
  • адвокат-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

През декември 2018 г. Майкъл Коен беше осъден на три години затвор заради "купуване" на мълчанието на две предполагаеми метреси на президента на САЩ

Бившият адвокат на Тръмп отново се измъкна от затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федерален съдия разпореди освобождаването на бившия адвокат и довереник на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, предадоха световните агенции. Той беше пратен отново зад решетките заради писането на много критична срещу президента книга.

През декември 2018 г. Коен беше осъден на три години затвор, по-специално заради "купуване" на мълчанието на две предполагаеми метреси на Тръмп. На 21 май тази година обаче Коен беше освободен, тъй като федерален съдия призна, че той има здравословни проблеми, които го излагат на риск от зараза с коронавируса в затвора.

Според решението на съдията остатъка от присъдата си Коен трябваше да изкара под домашен арест. На 9 юли той се озова обаче отново зад решетките, защото пренебрегнал условията на този домашен арест, отбелязва БТА.

Според адвоката на Коен - Лани Дейвис, службата по изпълнение на наказанията поставила условие домашният арест на клиента му да е при условие на забрана той да пише книга, посветена на Тръмп.

Вчера федерален съдия от Манхатън постанови Коен да бъде пуснат за втори път от затвора.

Книгата, върху която работи Коен, представя Тръмп в доста неласкава светлина и би трябвало да се появи на пазара преди следващите президентски избори. В нея се споменават по-специално антисемитски изказвания на Тръмп, които той прави, когато говори за видни евреи, както и расистките му размисли, до които той прибягва по адрес на Барак Обама или Нелсън Мандела.

Според службата за изпълнение на наказанията Коен се е озовал за втори път зад решетките, защото отказвал да носи електронната си гривна, а не заради книгата, която готвел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    6 2 Отговор
    "В нея се споменават по-специално антисемитски изказвания на Тръмп, които той прави, когато говори за видни евреи......."

    Ротшилд акбар
    Нали, милиционери?
  • 2 Пустиняка

    4 1 Отговор
    Е нали е адвокат..
  • 3 Хаха

    2 3 Отговор
    Евреи Евреи ама и те са Бели.Обединени срещу жълтурите това е!
  • 4 Заглавиетото

    3 0 Отговор
    е некоректно и тенденциозно подвеждащо Защо така, авторе?

    Коментиран от #5

  • 5 Заглавието

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Заглавиетото":

    променено? Е, така бива. Автора...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.