Отидете към основна версия

1 559 13

Борис Джонсън се заема с климатичните промени

  • климатични промени-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Премиерът на Великобритания пое лично ръководството на преговорите за климата на ООН тази година

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обеща „спешни действия“ срещу климатичните изменения, като пое лично ръководството на преговорите за климата на ООН тази година, след като беше подложен на критика, след уволняването на министъра, който трябваше да ги ръководи, пише британският вестник "Гардиън.

„Освен ако не предприемем спешни действия, ще стане с 3 градуса по-топло“, каза премиерът пред експерти по климата, бизнесмени и представители на гражданското общество в Музея на науката в Лондон. „Като страна, като общество, като планета и като вид, сега трябва да действаме“.

Той призова всички правителства да следват действията на Обединеното кралство за нулеви емисии до 2050 г., обещавайки да подкрепи „нашите китайски приятели“ в техните усилия за справяне със загубата на видове и влошаването на състоянието на околната среда. Той добави, че ще продължи постепенно да въвежда ограничения за бензинови и дизелови коли.

„Освен ако не направим нещо, климатичната криза става неразрешима. Ето защо срещата в Глазгоу е изключително важна“, заяви прочутият естественик сър Дейвид Атънбъро.

„От нас зависи да организираме народите по света да направят нещо по въпроса. Ето защо е толкова обнадеждаващо да знаем, че настоящото правителство е посветило тази години за това. Това е голямо поощрение за онези от нас, които се притесняват от този проблем много дълго време, да знаят, че сега правителството ще направи нещо по въпроса“, допълни той.

Обединеното кралство ще бъде домакин тази година на преговорите на ООН за климатичната криза, известна още като COP 26, която ще се проведе в Глазгоу през ноември. Но стартирането на стратегията на правителството започна „неспокойно“, след като предполагаемият ръководител на преговорите, бившият министър на енергетиката Клеър О'Нийл, бе уволнена в петък.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: