Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 07:31 1 564 9

Бъдещите творчески планове на Джонсън

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • ес

Британският премиер ще произнесе реч за мястото на Лондон в света след Брекзит

Бъдещите творчески планове на Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще отправи пряко предупреждение, че Обединеното кралство ще отхвърли всяко близко обвързване с правилата на ЕС и юрисдикцията на европейските съдилища при постигането на каквото и да било бъдещо търговски споразумение след Брекзит.

В речта, в която трябва да бъде изложена правителствената позиция за преговорите, на базата на разпространената предварително информация, се очаква Борис Джонсън да каже, че няма нужда от свободно търговско споразумение, което допуска приемане на европейските правила за конкуренцията, субсидиите, социалната защита или околната среда.

Премиерът ще обяви пред посланици на европейските страни и бизнесмени, че е за сделка по модела на тези, които имат с ЕС Канада или Австралия, които признават автономията на британските съдилища.

Очаква се плановете на Джонсън да бъдат посрещнати студено от европейските лидери, които също утре ще оповестят в Брюксел техните планове за преговорите.

Вестник „Гардиън“ съобщи, че висш правителствен източник е признал, че залогът е много голям при провал на стратегията на „Даунинг стрийт“ 10, защото ако сделка не бъде постигната до 31 декември, края на преходния период, Обединеното кралство ще бъде изправено пред Брекзит без сделка. Лейбъристите в опозиция обвиниха правителството в излишно „дрънкане на оръжия“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    Дрънчане на оръжия или дрънкане на оръжия? А, Анатоли? Кое е вярното? Познай от три пъти....

    Коментиран от #3

  • 2 Калогера

    6 2 Отговор
    БОЖЕ, ТОЗИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КА.УТ КОЙТО СЪМ ВИЖДАЛ, А СИ МИСЛЕХ ЧЕ ТУКА СА ПО-ГОЛЕМИ ! ! ! ! НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГО БИВА КАТО ИКОНОМИСТ АМА Е ЯК КА.УТ, НАЙ-ГОЛЕМИЯ, ВСЕКИ ДЕН ГО ДАВАТ И ЯВНО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НАИСТИНА Е ЧОВЕШКА КЛОАКА
  • 3 Калогера

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Дрънчане се е използвало в литературният език
  • 4 иван

    1 0 Отговор
    Истината е, че на англетата им дойде до гуша, от шалвари и чалми които източват социалната им система по начина, по който те в миналото са обезкостили цели континенти.

    Коментиран от #6

  • 5 Бай Знай

    1 0 Отговор
    Британците ще променят правилата за имиграция и всички тези отседналости ще се изпарят. Лощото е, че всичките чистачки и общи работници строителството ще се върнат тук.
  • 6 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "иван":

    Само че шалварите и чалмите от поколения са кореняци-англичани!Начело със кмета на Лондон и бившия такъв!
  • 7 ГОСТ 1

    1 0 Отговор
    Шибаняк,БашШибаняк,Борис Джонсън.Без повече коментар.
  • 8 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Още когaто откaзaхa дa cменят нaционaлнaтa cи вaлутa (пaунд) , знaех, че рaно или къcно ще предaдът общите интереcи нa ЕC зa дa зaпaзят cвоите. Те ca cи родени предaтели. Чудя cе нa Тиквоций Едно и другите вacaли , зaщо иcкaт дa ни вкaрaт c вcички възможни cредcтвa в Шенген. Нa Еднокнижникът товa cе е превърнaло във фикc идея! Вcякa годинa от време нa време в коренопреклонните му медии излизaхa cъобщения ту cме нa прaгa, ту cме в чaкaлнятa, ту не cме и тaкa до днеc , виcиме нa прaгa c прaзни джобове и c цървули в ръце a упрaвлявaщите от ГЕПИ ( герб) превърнaхa държaвaтa ни в безводно бунище!
  • 9 Скептик

    0 0 Отговор
    Логото на БГ в Брюксел беше тоалетна чиния но с дефектен ЦОП ЕФЕКТ. Ревизори се оцапа веднага като заяви ,че ще се внасят боклуци и няма да дава Вода за Напояване .При тази суша какво ли ще ядем
Новини по държави: