Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 21:13 1 550 13

Борис Джонсън се заема с климатичните промени

  • климатични промени-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Премиерът на Великобритания пое лично ръководството на преговорите за климата на ООН тази година

Борис Джонсън се заема с климатичните промени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обеща „спешни действия“ срещу климатичните изменения, като пое лично ръководството на преговорите за климата на ООН тази година, след като беше подложен на критика, след уволняването на министъра, който трябваше да ги ръководи, пише британският вестник "Гардиън.

„Освен ако не предприемем спешни действия, ще стане с 3 градуса по-топло“, каза премиерът пред експерти по климата, бизнесмени и представители на гражданското общество в Музея на науката в Лондон. „Като страна, като общество, като планета и като вид, сега трябва да действаме“.

Той призова всички правителства да следват действията на Обединеното кралство за нулеви емисии до 2050 г., обещавайки да подкрепи „нашите китайски приятели“ в техните усилия за справяне със загубата на видове и влошаването на състоянието на околната среда. Той добави, че ще продължи постепенно да въвежда ограничения за бензинови и дизелови коли.

„Освен ако не направим нещо, климатичната криза става неразрешима. Ето защо срещата в Глазгоу е изключително важна“, заяви прочутият естественик сър Дейвид Атънбъро.

„От нас зависи да организираме народите по света да направят нещо по въпроса. Ето защо е толкова обнадеждаващо да знаем, че настоящото правителство е посветило тази години за това. Това е голямо поощрение за онези от нас, които се притесняват от този проблем много дълго време, да знаят, че сега правителството ще направи нещо по въпроса“, допълни той.

Обединеното кралство ще бъде домакин тази година на преговорите на ООН за климатичната криза, известна още като COP 26, която ще се проведе в Глазгоу през ноември. Но стартирането на стратегията на правителството започна „неспокойно“, след като предполагаемият ръководител на преговорите, бившият министър на енергетиката Клеър О'Нийл, бе уволнена в петък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    7 0 Отговор
    Мда и за целта ще прати няколко тона боклук в Бг :\

    Коментиран от #3

  • 2 Аноним

    4 0 Отговор
    Искаме боклука тук ще прибираме парите а боклука където намерим ще хвърляме вятъра ще го издуха нп
  • 3 Борис

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    Няколко тона е смешно,десетки хиляди да ги дава насам група хора да направят пари пък народа кучета го яли ще диша и пие отрова,защото водата която пием идва от дъждовете,като горим боклук пием отрова
  • 4 Порно

    3 0 Отговор
    Борето да не е решил да вади англетата от Земята ?
  • 5 Гост

    2 1 Отговор
    Той да се заеме с интелектуалните си проблеми първо.
  • 6 Румяна Костова

    1 1 Отговор
    Този шум около климатичните проблеми е с цел да почнат да ограничават Китай или други икономики, които успеят да дръпнат напред и да им бъдат конкуренция. Не зная как Борето би се преборил с един вулкан например, който изхвърля вредни емисии повече отколкото всички производства на Земята за десетина години. Пу, Пу, Пу, да ни се размине дано!

    Коментиран от #7

  • 7 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Всъщност, последните няколко десетилетия,човек изхвърля точно 100х повече въглероден диоксид от всички вулкани на земята и под водата 😉

    Коментиран от #8

  • 8 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Е, да, от заспалите вулкани човек изхвърля повече. Но не дай, Боже, да се разбуди някой от тях! Или не помните какво се случи преди няколко години когато едн от тях кихна?

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Този и всички други са включени в сметките. Ето и един цитат на български, който цитира научна литература:" Вулканите освобождават доста голямо количество въглероден диоксид. Понякога те отделят толкова много от него, че предизвикват масови измирания.

    Вулканичната област Сибирски капани изхвърли в продължение на над 1 милион години поток от лава с размерите на континент, преди 252 милиона години. В атмосферата бяха изхвърлени 85 трилиона тона въглероден диоксид, които предизвикаха повишаване на глобалните температури с 6-8 ° С за много кратък период от време.

    Това предизвика "Великото измиране", масово изчезване на 96% от всички видове живи същества на Земята. Това бе събитие, което докара животът на нашата планета най-близо до апокалипсис.

    Но това събитие, макар и уникално, ако се случи днес, ще бледнее в сравнение с количеството въглероден диоксид, който човечеството изхвърля в небето всяка година. Защото всичко е въпрос на скоростта на отделяне на парниковите газове във времето.

    Сибирските капани произвеждат много въглероден диоксид и това става за кратък период от време в геоложки смисъл, но хората произвеждат по-големи количества и то за време, което може да се окачестви геоложки като един миг. Средно годишно, вулканите отделят 0,3 милиарда тона въглероден диоксид. Хората произвеждат най-малко 100 пъти повече и тази сума се увеличава с всяка изминала година."

    Коментиран от #10

  • 10 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Да, любознателен човек се оказвате Вие, но началото на научната статия само потвърждава моята мисъл. Не че Ви плаша, но кого ли ще интересуват осреднени годишни цифри, ако произволен вулкан се разбушува? Навеждам Ви на идеята, че човек не може да контролира нито климата, нито повечето природни фактори. И повярвайте, Сорос, който е най - големият Еко пропагандон напоследък си има съвсем други сметки, а не климатическото благоденствие на всички хора на нашето Земно кълбо.
  • 11 Госあ

    2 4 Отговор
    Продължете и с втората част и ще видите, че вероятността да предизвикаме ново масово измиране,всъщност те са 5 досега, не е никак малка предвид колосалните емисии от човека. Винаги съм казвал, как си представяте всички въглеводороди образувани за стотици милиони години,да бъдат изхвърлени в атмосферата за век ??? А къде ще бъде абсорбиран този въглерод, при всички тези емисии от вулканите в миналото? Имам предвид, че буферния капацитет на планетата планетата е изчерпан - океана и почвата вече са наситени и единствено се очаква при повишение на температурата да започне да отделя допълнително в атмосферата, а не да абсорбира. Растителността не е като през Карбон и доказано не може да фиксира въглерода отделян от човека. Затова и се натрупва.

    Коментиран от #12

  • 12 Песимист

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Грето , стига ма !
  • 13 12345

    0 0 Отговор
    Офф, успокоих се. Щом Борката се е заел с този проблем съм сигурен, че до няколко години въпроса ще бъде решен и Грета Тунберг ще спи спокойно.
Новини по държави: