Отидете към основна версия

1 865 6

Военни готвели преврат и убийство на Обама

  • барак обама
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима американски военни са подготвяли държавен преврат и убийството на президента на САЩ Барак Обама, предаде ИТАР-ТАСС.

Заговорниците от редовия и младшия команден състав на Трета мотопехотна дивизия базирана във Форт Стюарт /Джорджия/ имали и склад с оръжие и боеприпаси. За да се снабдят с въоръженията те дали 87 хиляди долара. Историята бе съобщена от представителката на прокуратурата в щата Джорджия Исабел Поли.

Водачът на групата, редник Айзък Агиги, заповядал на съучастниците си да ликвидират уволнилият се от казармата 19 годишен Майкъл Рорк, за да не разкрие заговора пред властите.

Екстремистите убили Рорк и жена му през декември миналата година в гората до военната база в Джорджия.

Според прокуратурата заговорниците планирали да превземат складовете с оръжие във Форт Стюарт и да взривят сградата на управлението за вътрешна сигурност и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това предвиждали да извършат покушение срещу президента Обама и държавен преврат в САЩ.

Обвиняемите, както отбелязва прокуратурата , не крият острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги и съучастниците му, тъмнокож президент с "чуждестранно име няма място в Белия дом".

Следствието установило, че задържаните са членували в действащата в базата антиправителствена радикална организация "Безсмъртни завинаги, винаги готови", припомня БГНЕС.

Прокуратурата засега не разполага с точни данни за състава на нелегалната групировка, която властите приравняват с терористична организация. Не се изключва че в нея членували действащи военнослужещи и вече пенсионирани военни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини