Last news in Fakti

28 Юли, 2012 11:02 1 110 2

Обама за Бургас: Борбата с тероризма е обща

  • барак обама-
  • сащ-
  • бургас-
  • атентат-
  • сарафово
Обама за Бургас: Борбата с тероризма е обща - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама ще даде допълнително 70 милиона долара за военно подпомагане на Израел. Средствата ще отидат за комплекса за противоракетна отбрана "Железен купол", който ще пази страната от ракети с близък обсег на действие.

Обама засегна и бургаския терористичен акт, изтъквайки „степента, в която това продължава да е заплаха не просто за Израел, а за целия свят“. Президентът заяви, че бомбата в България показва, че борбата срещу тероризма е обща.

„Дарението“ на Обама идва изненадващо, тъй като за проекта вече има американска субсидия.

Вестник „Аарец“ тълкува новината като изпреварващ ход от страна на Обама преди визитата в Тел Авив на опонента му на изборите – Мит Ромни, кандидат на Републиканската партия. Ромни ще се срещне с премиера и президента на Израел, както и с лидери на Палестинската автономия.

Президентът подписа и споразумение за засилване на сътрудничеството в сферата на сигурността с Израел, подчертавайки че добрите отношения с Тел Авив са негов топ приоритет. Обама изтъкна, че всички американци и техните приятели са готови да се застъпят за безопасността на израелците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    измамата с тероризма е обща и ако неслушаш ще ти пратиме терористи така рекетират сащ онези страни които отказват да я слушат и да и се подчиняват та нали те измислиха и изградиха цялата терористическа мрежа в света и им дават указания какво да правят като се почне с оня пастир осама
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    а тая маймунка ушата още дълго ще подскача на трибуната а за това че е преизбран отново познайте какво следва...