Last news in Fakti

29 Август, 2012 09:11 753 1

Мит Ромни официално претендент за Белия дом

  • мит ромни-
  • републиканска партия-
  • барак обама
Мит Ромни официално претендент за Белия дом - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мит Ромни вече официално е кандидат – президент на Републиканската партия на САЩ. Партиен форум в Тампа го излъчи за противник на Барак Обама на идващите през ноември избори. Преди това Ромни се справи с вътрешната конкуренция и се наложи като убедителна номинация в средите на републиканците.

Те подложиха на критика икономическата политика на настоящия президент Обама и твърдят, че Ромни може да изправи  страната на крака, съобщи Ройтерс.

Съпартийците му го описаха като лидер, който може да събере солидна политическа подкрепа, да съживи малкия бизнес и пазара на труда, както и да наложи активна външна политика.

Анализатори отбелязват, че кандидатът за Белия дом на Републиканците все още има доста рязък и безкомпромисен имидж, което контрастира с мекото на моменти поведение на настоящия президент Барак Обама.

Например, Ромни без колебае заяви преди дни, че би подкрепил Израел, ако реши да нападне Иран – сценарий, от който Обама бяга в публичните си изказвания.

Може би поради тази причина съпругата му, в речта си пред форума, прочувствено заяви: „Мит няма да ви предаде, няма да се провали“.

На вота Ромни ще се яви в двойка с Пол Райън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реална опасност

    0 0 Отговор
    ромни -реална опасност от трета световна война.световният бандит сащ може да получи за президент меко казано човек без .... вещество