Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 13:33 1 747 2

Доналд Тръмп: Обама да си публикува дипломите!

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • американско гражданство-
  • дипломи

Екстравагантният американски милиардер и тв водещ Доналд Тръмп пусна видео-обръщение към американския президент Барак Обама в интерент портала YouTube, в което предлага на стопанина на Белия дом необичайна сделка.

 

Според условията, ако Обама публикува дипломите си от завършен колеж и университет, както и заявлението си за кандидатстване за американски паспорт, магнатът щял да пожертва 5 милиона долара в полза на произволна благотворителна организация, която президентът избере, съобщи „Гардиън“. Това трябвало да стане до 31 октомври, когато в САЩ се чества празникът Хелоуин.

„Барак Обама е най-непрозрачният президент в историята на страната. Ако той публикува тези документи, ще свали от себе си всички въпроси и ще успокои много американци. Така те ще знаят нещо за своя президент, който ще стане прозрачен като всички останали“ - отбелязва Тръмп, който е поддръжник на републиканския кандидат за президентския пост Мит Ромни.

Още в понеделник милиардерът намекна, че е замислил сензационен ход, който може да промени хода на предизборната борба. Още в началото на кампанията той бе поискал Обама да потвърди с документи американското си гражданство.

Белият дом отговори на това още през април миналата година, като показа акт за раждане, според който настоящият държавен глава се е появил на бял свят на 4 август 1961 г. в Хонолулу, столица на американския щат Хавай. Това автоматично потвърждава американското му гражданство, но въпреки всичко милиардерът продължава да се съмнява.

Поводи за подозренията на Тръмп будят фактите, че бащата на Обама е кениец, а самият той дълго е живял отвъд пределите на САЩ като дете. По-късно е учил в Западния колеж на Лос Анджелис и е завършил Колумбийския университет в Ню Йорк през 1983 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вива лас вегас

    0 0 Отговор
    Тръмпи аре кат имаш много излишни пари дай малко и насам,че да усетим и ний кво е живота.Пък ти кат търсиш толкова сензации ела да поживееш малко у Булгариа Абсурдения(да се чете с ударение в буквите у) па да видиш къв сензационен ще ти стане животеца.Ще се шашнеш,че изобщо е съществувало такова общество,пък и оцеляло толкова дълго при такъв геноцид де го нема и във въображението ти дори.Па и друго да ти предложа,на изпроводяк вземи и най блестящия ум де е виждала нашта страна Исимион Ивдянков за своя дясна ръка.По тоя начин ще си направиш риалити "Как от милиардер се става гащник".
  • 2 John Doe

    0 0 Отговор
    Тоя Тръмп въобще не ме кефи,но на него кво му пука.