12 Юли, 2012 08:46 951 0

Конгресът отхвърли здравната реформа на Обама

  • здравна реформа-
  • сащ-
  • барак обама
Конгресът отхвърли здравната реформа на Обама - 1
Снимка: БГНЕС

Палата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за отмяна на здравната реформа на президента Барак Обама.

За отмяната гласуваха 244 конгресмени, а в нейна подкрепа - 185. Решението бе очаквано предвид обстоятелството, че Палатата на представителите (долната камара на Конгреса) е доминирана от републиканци, докато Обама е демократ. Сенатът (горната камара) обаче е доминиран от демократи, което означава, че едва ли ще се съгласи на отмяната на реформата.

По-рано председателят на Палатата на представителите Джон Бонър за закани да направи всичко възможно проектозаконът да бъде отменен, въпреки че в края на юни тя бе призната за конституционно съобразна от Върховния съд на САЩ.

Основният спорен момент в здравната реформа е това, че от 2014 г. всеки американски гражданин, който откаже да закупи медицинска застраховка, ще бъде глобяван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА