Last news in Fakti

29 Август, 2012 10:03 1 850 6

Военни готвели преврат и убийство на Обама

  • барак обама
Военни готвели преврат и убийство на Обама - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима американски военни са подготвяли държавен преврат и убийството на президента на САЩ Барак Обама, предаде ИТАР-ТАСС.

Заговорниците от редовия и младшия команден състав на Трета мотопехотна дивизия базирана във Форт Стюарт /Джорджия/ имали и склад с оръжие и боеприпаси. За да се снабдят с въоръженията те дали 87 хиляди долара. Историята бе съобщена от представителката на прокуратурата в щата Джорджия Исабел Поли.

Водачът на групата, редник Айзък Агиги, заповядал на съучастниците си да ликвидират уволнилият се от казармата 19 годишен Майкъл Рорк, за да не разкрие заговора пред властите.

Екстремистите убили Рорк и жена му през декември миналата година в гората до военната база в Джорджия.

Според прокуратурата заговорниците планирали да превземат складовете с оръжие във Форт Стюарт и да взривят сградата на управлението за вътрешна сигурност и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това предвиждали да извършат покушение срещу президента Обама и държавен преврат в САЩ.

Обвиняемите, както отбелязва прокуратурата , не крият острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги и съучастниците му, тъмнокож президент с "чуждестранно име няма място в Белия дом".

Следствието установило, че задържаните са членували в действащата в базата антиправителствена радикална организация "Безсмъртни завинаги, винаги готови", припомня БГНЕС.

Прокуратурата засега не разполага с точни данни за състава на нелегалната групировка, която властите приравняват с терористична организация. Не се изключва че в нея членували действащи военнослужещи и вече пенсионирани военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    е нали осамата беше заплаха за фирма сащ?
  • 2 Петър

    0 0 Отговор
    Тези почнаха като Бат Бойко, който като му падне рейтинга почва да пуска в пресата, че се е готвило покушение срещу него или са предотвратили такова. Смешници! Даже имаха наглостта след атентата в Бургас да обявят, че били предотвратили дузина таки бомбени заплахи, т.е. избиха хората, но ние спасихме преди това други. СМЕШНИЦИ!!! Нали няма още неплатени хора, които да им вярват на САЩ и на Бойко Лапнишнурхелаобамски?
  • 3 БСП

    0 0 Отговор
    Петре,толкова си просТ братле,че се чудя как въобще си се научил да пишеш...

    Коментиран от #5

  • 4 romashkin

    0 0 Отговор
    редници да организират и да извършат преврат.................................
    хахахахахаха
  • 5 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БСП":

    Не мога да бъда "братле" на подлоги и клакьорчета но, че съм прост си е вярно, но поне аз съм го осъзнал, а ти?
  • 6 Пловдив

    0 0 Отговор
    Напоследък Брайвик все повече започва да ми изглежда като месия... За което нямам абсолютно никаква вина. Просто на все повече и повече хора почва да им писва двукраките тъмнокожи хлебарки от азиатски и африкански произход,които са дошли неканени в цивилизования свят,да имат повече права от белите хора...