Отидете към основна версия

2 314 20

Ранените при безредиците полицаи в Щутгарт са поне 10 (ВИДЕО)

  • германия-
  • щутгарт-
  • полиция

Над двеста униформени от близки райони са се притекли на помощ на колегите си в епицентъра на сблъсъците

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко десетима полицаи са били леко ранени при размирици с участието на стотици млади хора тази нощ в германския град Щутгарт, предадоха Франс прес и ДПА.

Местният представител на Германската социалдемократическа партия Саша Биндер заяви, че сцените са били "достойни за гражданска война" и поиска да бъде хвърлена цялата светлина върху "ужасната нощ, която преживя Щутгарт", предава БТА.

Сблъсъците започнали около полунощ след полицейска проверка за наркотици на място, където са се били събрали около 500 младежи, съобщиха днес силите на реда. Проверката бързо прераснала в сцени на безпорядък.

На малки групички, младежите се отправили към центъра на града. Голяма част от тях били с качулки, за да не бъдат разпознати. Те нанесли сериозни повреди на паркирани полицейски автомобили, като изпочупили стъклата им с метални и дървени прътове.

Освен това хвърляли камъни и павета, извадени от пътната настилка, по други автомобили на силите на реда, които се движели в района на размириците.

Участващите в безредиците изпочупили много витрини на търговски обекти и разграбили вещите, изложени на витрините на магазини.

Ситуацията била овладяна чак около 03:00 ч. през нощта след пристигането на полицейски подкрепления. Над двеста полицаи от близки райони са се притекли на помощ на колегите си в района на размириците.

Силите на реда съобщиха, че са задържали около двадесет души.

Подобни прояви в Щутгарт имаше и през миналите уикенди, но те не бяха с такъв мащаб.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: