Last news in Fakti

21 Юни, 2020 20:20 2 304 20

Ранените при безредиците полицаи в Щутгарт са поне 10 (ВИДЕО)

  • германия-
  • щутгарт-
  • полиция

Над двеста униформени от близки райони са се притекли на помощ на колегите си в епицентъра на сблъсъците

Ранените при безредиците полицаи в Щутгарт са поне 10 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко десетима полицаи са били леко ранени при размирици с участието на стотици млади хора тази нощ в германския град Щутгарт, предадоха Франс прес и ДПА.

Местният представител на Германската социалдемократическа партия Саша Биндер заяви, че сцените са били "достойни за гражданска война" и поиска да бъде хвърлена цялата светлина върху "ужасната нощ, която преживя Щутгарт", предава БТА.

Сблъсъците започнали около полунощ след полицейска проверка за наркотици на място, където са се били събрали около 500 младежи, съобщиха днес силите на реда. Проверката бързо прераснала в сцени на безпорядък.

На малки групички, младежите се отправили към центъра на града. Голяма част от тях били с качулки, за да не бъдат разпознати. Те нанесли сериозни повреди на паркирани полицейски автомобили, като изпочупили стъклата им с метални и дървени прътове.

Освен това хвърляли камъни и павета, извадени от пътната настилка, по други автомобили на силите на реда, които се движели в района на размириците.

Участващите в безредиците изпочупили много витрини на търговски обекти и разграбили вещите, изложени на витрините на магазини.

Ситуацията била овладяна чак около 03:00 ч. през нощта след пристигането на полицейски подкрепления. Над двеста полицаи от близки райони са се притекли на помощ на колегите си в района на размириците.

Силите на реда съобщиха, че са задържали около двадесет души.

Подобни прояви в Щутгарт имаше и през миналите уикенди, но те не бяха с такъв мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА

    30 3 Отговор
    Чисти арийци !

    Коментиран от #20

  • 2 Емил

    13 4 Отговор
    Оставете ги да се тровят! На сила хубост не става!
  • 3 бб бб

    29 5 Отговор
    ЕвроГейскии съюз! Вместо сега Меркелица без много шум да започне един по един да ги екстрадира по родните им места негри, араби, марсианци всички извън ЕС
  • 4 Ю Кортес

    30 1 Отговор
    Инженерите и лекарите се оказаха нещо съвсем друго

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 no name no face no number

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Хората от Източна Европа бяха човеци преди след промените да станат смотаняци като западняците.и все още са повече човеци от тях де

    Коментиран от #13

  • 7 Ердоган

    15 2 Отговор
    От кога ви говоря, че тепегьозлъка, двуличието и двойните стандарти които прилагате в крайна сметка ще се обърнат срещу вас.
  • 8 барчо

    15 2 Отговор
    Красота! Това е резултата от възпитанието на подрастващите на неуважение към никой и към нищо, както и естествено камиларите, които Мекерето смята че може да германизира. Отврат!!!
  • 9 Дааааа

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ю Кортес":

    Верно се оказаха други!Ама истински и неподправена!Докато хората от източна европа са точно това ,което са ,шмекери и измекяри!!Затова немците /и не само немците/предпочитат "инженерите и лекарите "!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Прав си

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дааааа":

    Трудно ще си намериш друг мъжки пеперуд като тебе и обичащ черни тояги в ГДР.

    Коментиран от #12

  • 12 Мене не ме мисли

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    За немците става въпрос, а те както и франзузите не обичат славянски мутри!
  • 13 Така е

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "no name no face no number":

    Абе не знам!Колко са повече човеци!!!Ама каквото правят на запад ,става същото и на изток ама с 2 века закъснение!Та да се запиташ ,овчаря ли води стадото,или стадото води овчаря!??
  • 14 Чонкин

    4 1 Отговор
    Аз навремето фанах трипер в гедерето,обаче трипер да видиш майна- качество !

    Коментиран от #15

  • 15 Гага

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Чонкин":

    Хванах,а не фанах
  • 16 Това е още

    1 3 Отговор
    Началото,те първа предстои галата,чакам с нетърпение пкк да се появи и гърмят бомби навсякъде,да отнемат животи на невинни хора,може би тогава ще разберат от какво страдаше Турция

    Коментиран от #17

  • 17 Е па

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Това е още":

    Хайде нЕма нужда, да чакаш!!Бомби,и невинни жертви няма да има!!!!!!Германците може и да са всякакви но върховенството на закона при тях е закон..!!!Много бързо ще възстановят ред и дисциплина, но бъди сигурен, че немските полицаи няма да убият нито един който не е съден ... и осъден!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 едностранчиви обвинения

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Е па":

    Да, те немските полицаи като настане в тълпата стреляне и борба първо ще ги питат дали са съдени.... Наивен си. Просто германците тепърва се сблъскват с проблемите, с които американците се борят отдавна, все пак африканците са внесени доста по-отдавна. Пораснаха второ и трето поколение бежанци, които не са социализирани, не искат да допринасят за обществото, но са с пораснали претенции. Да те видя как точно ще се справи полицията без да употребява сила и без да има чат пат жертви. те изнасилванията вече не ги броят от бежанци, ако започнат и за другите престъпления да няма наказания....Забравяш и че за щастие в Европа не е Дивия запад на пищовите, където всяко на 3 години докопва оръжие. Ако немски полицаи бяха в такава обстановка отдавна да разчитат повече на кобура си, иначе как ще оцелеят?!? Американците нямат много избор в момента, но ще жънат плодовете от неуважението към полицията. Ние също го жънем, обикновеният човек няма защита, но както вече споменах добре, че няма у нас всеки престъпник оръжие, иначе досега да са ни изпотрепали.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: