Отидете към основна версия

4 845 54

Скопие: Подходът на Петков е приемлив

  • стево пендаровски-
  • северна македония-
  • кирил петков-
  • европейски съюз

Президентът Стево Пендаровски обаче смята, че половин година е прекалено далечен срок за решаване на двустранния проблем

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски определи като приемлив подхода на българския премиер Кирил Петков да не бъде само историята канал за комуникация между Скопие и София:

„За мен е приемлив подходът на новият български премиер, който казва, че историята не трябва да бъде единственият канал за комуникация между двете държави“.

Пендаровски смята за модерен подхода да се разговаря за какво се случва сега, а не преди 3 или 5 века и го поддържа. Смята обаче, че половин година е прекалено далечен срок за решаване на двустранния проблем:

„Не подкрепям срока от 6 месеца, който беше обявен. Мисля, че проблемът между нас може да се реши за много по-къс период от време“.

Пендаровски говори в Прищина, където беше на официално посещение. Оттам той увери сънародниците си, че оставането на Република Северна Македония в чакалнята на Евросъюза не води до риск за дестабилизация на държавата - от вътрешни или от външни източници.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: