Last news in Fakti

16 Декември, 2021 10:50 42 820 171

Северна Македония отхвърли действията на България

  • северна македония-
  • действия-
  • радмила шекеринска

Позиция на Радмила Шекеринска

Северна Македония отхвърли действията на България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония заслужи начало на преговорите с ЕС. Това обяви представителят на македонското правителство Радмила Шекеринска, цитирана от Нова Македония.

Според нея действията на България са направили това, което други външни влияния не са успели. Реално те са намалили влиянието на ЕС в Западните Балкани.

През последните години Северна Македония е била напълно ангажирана с европейската идея. Това само повишава неразбирането към липсата на преговори.

Шекеринска обяви, че нейната страна има напредък във всички основни сфери. Това са върховенството на закона и правата на човека.

Северна Македония продължава да очаква началото на преговорите. Европейските представители вярват, че това скоро може да се осъществи.

Припомня се, че просперитетът на Западните Балкани зависи от тяхната европейска перспектива.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 230 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    433 17 Отговор
    Наглите макета.

    Коментиран от #10, #126

  • 2 Котис

    522 9 Отговор
    Радмила Шекеринова говори глупости!
    Собствената и баба няма да и прости този грях!

    Коментиран от #3, #55

  • 3 Абе

    290 11 Отговор

    До коментар #2 от "Котис":

    ако се шляпа с албанец й е простено :) хихи
  • 4 да да

    283 13 Отговор
    Аман от лесбийки!
  • 5 Бгбг

    257 102 Отговор
    Екзекуция за Кирил Петков, който клекна на Македония и предаде България!

    Коментиран от #29

  • 6 Полковник РУМНО

    406 12 Отговор
    Няма изненада в позицията им. 28 години спориха с Гърция в преговорният процес и като видяха, че така до никъде няма да стигнат, накрая приеха условията на гърците. И тук ще стане същото.

    Коментиран от #92, #143

  • 7 ЖЕНЕВА

    250 15 Отговор
    Никога тая с-ан в ЕС. Като кученца пред вратата ни.Албания ще ги претопи, ание да гледаме сеир

    Коментиран от #153

  • 8 Гоце

    243 9 Отговор
    Европейските представители трябва първо да повярват в две прости неща:
    Първо: Дядо Коледа е северномакедонец!
    Второ: На юг от Екватора всичко е Южна Северна Македония!
    Всичко друго - като му дойде времето, т.е. след 2927 година.
  • 9 Ами да влизат на нащо място

    128 53 Отговор
    Ние излизсаме и им даряваме базите на САЩбеплатно.Предадоха ни президента и кокоряците бракя .Сега наред е Стамбулската куференция

    Коментиран от #13

  • 10 БратскиНарод

    61 283 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    Хора, македонците са братски народ ... наистниа ли искаме да се унижават и да търпят всичко това, което ние 14 години търпим в ЕС. Аз като братско народ им пожелават да не им се случва. Лошото е, че ние избиваме комплекси сега и искаме някой да е по-зле от нас и да му поставяме условия. По същия начин както всички стари членове на ЕС ни унижаваха и ни поставяха условие. Това е гнил съюз, лицемерен и егоистичен - всеки дърпа към себе си чергата и не може да сме съюзници с държави, които десетилетия и столетия ни мразят и да сядаме и да се правим на приятели на масата. Лицемерието не е ценност, то е липса на такава !

    Коментиран от #12, #30, #35, #159

  • 11 Българин

    333 12 Отговор
    Колко години спорихте за името с Гърция. Забравихте за Александър Велики, забравихте за езикот, забравихте за идентитетот. Сега по трудния начин ще разберете, че не може да ни наричате фашисти, да ни обиждате, да отричате, че до 1945 г тези земи са били населени основно с българи и ние да кажем Ок няма проблем, добре дошли в Европа.
  • 12 Полковник РУМНО

    153 11 Отговор

    До коментар #10 от "БратскиНарод":

    Говориш глупости северномакедонецо.

    Коментиран от #20, #120

  • 13 ПишманСрещи

    109 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ами да влизат на нащо място":

    може ли да кажеш, че има инстанбулска конвеция, пък после да се окаже, че Турция се изтегля от нея .... паметта ни вече не помни и година, камо ли 5, 10 или 70. Историята е важна, поуките от нея още по-важни !

    Коментиран от #22

  • 14 Granik

    257 4 Отговор
    Тези упорито ,отказват да изпълнят,което и да е от условията на България. Държат се ,като вражеска държава ,която унищожава имиджа на България ,пред света.
  • 15 Явно

    239 5 Отговор
    българите в РСМ, не ги считат за хора, след като тази министърка твърди, че са направили всичко за защита правата на хората!! А още по явно е нежеланието на семеромакешките политици да влязат в ЕС! Държат се все по арогантно, палят мостове между нас - отказаха се от всичко постигнато досега и продължават, според мен е време за по остра реакция от наша страна!!!
  • 16 Kcaniba

    152 16 Отговор
    И тия като укрите - от измислени - по измислени!!!

    Коментиран от #27

  • 17 пълни глупости

    136 5 Отговор
    Приказвайте си, няма да ви пречим!
  • 18 Скопие

    161 12 Отговор
    Като влезна в кръчма в Скопие и чуят, че говоря на български, не ми сервират.

    Коментиран от #21, #34, #42, #52, #53, #84, #116, #118

  • 19 Жижо

    210 7 Отговор
    Не сте изпълнили най важното.Езика на омразата и нарушенията на договора за приятелство.Как да приема , че съм татарин и фашист и че Самуил е македонски цар и че кирилицата е дошла от техните земи като не е така.Всички сами са се наричали и самоопределяли като българи. Или корекция или докато има корекция
  • 20 ПробЛеМА

    55 76 Отговор

    До коментар #12 от "Полковник РУМНО":

    Проблема не е м/у България и ЕС. Просто България се ползва като маша да е лошата и да спира Македония. Реално ЕС не са готови с членстово. Та то целия съюз едвам се крепи и работи на Н скорости, ако се сложи още един проблем това ще катурне каруцата. Нас ни лъгаха много време и никой не попита защо ни е този съюз, защо и ние трябва да стаме лъжци и да лъжем Македонците че живеем честен и почтен живот. Та нас ни унижават на всяка една сбирка, никой не се интересува от мнението ни и си гласуват всякакви закони, били то и с/у най-бедните. Макрон как ни отряза тировете, а сме съюзници ... защо трябва да избиваме този комлекс сега с/у Македония. Ако имаш доведен брат, ще го наказваш ли за това, че единния ти дядо е бил строг с теб ?

    Коментиран от #25, #139

  • 21 БББ

    149 9 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    Че те на какъв език говорят на български западен диалект
  • 22 Джони

    51 5 Отговор

    До коментар #13 от "ПишманСрещи":

    Кой ще те пита теб и мен ще ни приемат Педа лските зсакони и ало щеш,не четеш ли кви ни натискат две майки да признаем а ????
  • 23 Мим

    125 5 Отговор
    Шекер,първо преди да се ангажирате с европейката идея,трябваше да се ангажирате с нашата идея,за да ви покажем пътя за Европа,ама вие нали сте си инат макета,засега Европа ще я гледате през крив макарон.Това трябва да го разберете и никой друг неможе да ви помогне,освен нас,така че обърнете се наистина към България,както се изисква...
  • 24 Явно

    96 4 Отговор
    българите в РСМ, не ги считат за хора, след като тази министърка твърди, че са направили всичко за защита правата на хората!! А още по явно е нежеланието на семеромакешките политици да влязат в ЕС! Държат се все по арогантно, палят мостове между нас - отказаха се от всичко постигнато досега и продължават конфронтационното си поведение, според мен е време за по остра реакция от наша страна!!!
  • 25 Полковник РУМНО

    163 5 Отговор

    До коментар #20 от "ПробЛеМА":

    Нещо си в грешка. Вие сте българи! Другото е приказки, както с измислената азбука от Коминтерна, Сталин и Тито въведена в РСМ през 1945 година. До 45-та година говорихте на български език с македонско наречие. Азбуката ви беше българска. Държавата ви започва от 1989-та година. Преди тази дата не е имало македонска държава. Крадете българската история и навсякъде по света я представяте за своя. С тази позиция на лъжи и манипулации, скоро няма да влезете в ЕС.

    Коментиран от #36

  • 26 Инфантилни сигани

    76 3 Отговор
    Щели да се разколебаят..да си посегнат даже..бухахахаха егати пазарлъка начи
  • 27 Пффффф

    32 49 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Укрите са си на територията от стотици години, още преди Руската империя да се появи на световната карта, не ги сравнявай с РСМ.

    Коментиран от #37, #38, #46, #81

  • 28 не може да бъде

    85 0 Отговор
    Ако питате мен напредъкът на РСмакездония е преди всичко в производството на "лозова" ракия,така т-н-макездонци наричат гроздовата.Ето тук може г-жа Шмекеринска да се похвали ,наистина ракията им е добра,а не да говори гръмки приказки типично по македонски.Шмекери,какво да ги правиш!
  • 29 макак така

    17 36 Отговор

    До коментар #5 от "Бгбг":

    що па не екзекуция за всички Тикви и ПКП-та дето ни набутаха в тия т--на.?!?!?!? Кирето ще ви оправи вас и много ще боли!
  • 30 Ха ха

    96 5 Отговор

    До коментар #10 от "БратскиНарод":

    Прав си ,че някои от десетилетия ни мразят .Даже и в учебниците им го пише .Аз съм чувал обаче само едни татари да ни наричат и това са тези ,които уж ни били братя - лунните хора.
  • 31 редник

    90 5 Отговор
    Има лесно решение - РСМ да поиска да се присъеди към Майка България и така влиза в €С, а България, след референдум, одобрява и така се осъществява мечтата на дедите ни - Мизия, Тракия и Македония отново обединени в една държава!
  • 32 Перо

    76 4 Отговор
    Точно по върховенството на закона и правата на човека няма никакъв напредък! Само и само да се запази македонизма,тръгнаха да извършват разложителна дейност в ЕС и да разчитат на глобални интереси,което няма да ги огрее. Щом не вярват или вярата е намалена в ЕС,защо не оттеглят кандидатурата си? Нарушават фундаменталните ценности на ЕС! Вето до дупка!
  • 33 Кинжал

    39 56 Отговор
    Предлагам да напуснем смешния и двуличен Европейски съюз и да освободим мястото за Македония щом са такива мераклии и без друго не искаме членство в него, както и никой не ние питал за това. Ние можем да си направим съюз със Сърбия и Република Сръбска, например и ще имаме Русия зад гърба си. Като им затворим половината Балкани и повечето коридори всички ще са зависими от нас и ще се съобразяват с нас. Защо не приемат Сърбия в ЕС, след като тя е много по-развита от останалите кандидати и заслужава много повече членството? Защото са приятели с Русия! Това отново са геополитически игрички от страна на ЕС. Ние трябва да се държим с братята сърби, защото нямаме по-близки от тях. Македония вече е почти превзета от албанците и затова ги искат в пакет. Забравете за тази измислена държава и за някакви българи там, това е илюзия.

    Коментиран от #82, #148

  • 34 Ха ха

    56 2 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    Защото са шиптъри повечето и трябва на албански да им говориш,че друг не разбират.
  • 35 Перо

    39 3 Отговор

    До коментар #10 от "БратскиНарод":

    Пожелавам ти северномакедонец да те дави в капка вода от еничарска омраза!
  • 36 Перо

    56 5 Отговор

    До коментар #25 от "Полковник РУМНО":

    Държавата им започва от 1993 г.,когато е призната от ООН. Другото е верно!

    Коментиран от #45

  • 37 Ха ха

    41 12 Отговор

    До коментар #27 от "Пффффф":

    За хохли,за казаци съм чувал да живеят по тези земи.Но за украинци - НИКОГА НИТО РЕД.Та да си правят Хохландия,а не покрайнините на Русия за държава с хилядовековна история да измислят.Стигат ни северномарсианците.

    Коментиран от #58

  • 38 Kcaniba

    28 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пффффф":

    В смисъл са нещо като скити?? Или елините по черноморското крайбрежие, дето Русия отвоювала 300 години от Турция визирате!?! Ах да, още търсят в Киев поне 1 украинско-османскибмирен договор, или украино-монголо-татрски....
  • 39 МАКРОН

    54 1 Отговор
    МАКЕТАТА ЩЕ ГЛЕДАТ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.ЕДИНСТВЕНО В СЪСТАВА НА БГ ,АКО СЕ СЪГЛАСЯТ ДА СИ ГИ ПРИБЕРЪТ БУГАРИТЕ. НО ЕДВАЛИ.ТЕ ВЕЧЕ СА МУТИРАЛИ И СА НЕАДЕКВАТНИ.БИЛИ ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА.ГОРКИТЕ.
  • 40 Нормален човек

    78 2 Отговор
    Ееее, измисленяци, няма ли да разберете накрая, че докато ни провокирате, никога няма да ви пуснем в ЕС🙄
    Уж искате да сте в един съюз с нас, а ни нападате всеки ден?!?!?! Защо тогава искате да се съюзявате с нас???
    В момента в ЕС се обсъждат мерки срещу Русия, Китай, Иран и т.н. Всички тези държави общо, не водят толкова неприятелска политика срещу България, колкото вие😤😤😤
    Според вас какво трябва да направим с вас??? Според мен всички санкции, които ЕС и САЩ договорят за тези държави, трябва да бъдат умножени по 2 за северната тататия!!!
    Така, че няма скоро да видите членство в един съюз с нас. Това няма как да стане. По скоро ще получите санкции и визов режим, като гореизброените държави.
    Ако зависи от мен (а аз все пак съм гласоподавател и данъкоплатец и в България, и в ЕС), по скоро ще дам зелена светлина за ЕС на Северна Корея, отколкото на северна татари😁😁😁
    Вето и визи до дупка на дуржавите, които проявяват агресия и омраза към членовете на ЕС и нарушават всекидневно всички членове от Европейската харта за правата на човека💪💪💪
  • 41 Абе макета

    64 4 Отговор
    Всичко друго правите, занимавате се с какви ли не интриги, разби там лобитания... но не решавате основното - да се разберете с България. Е няма да стане така! Както макахте Гърция повече от 20 години, така спокойно може да почакате още 20. А и ние за никъде не бързаме. Кой има зор да се оправя. Аз не виждам следващите 20 години мЪкедония да стане член на ЕС.

    Коментиран от #44

  • 42 asd

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    А ти какво правиш там?
  • 43 чудесно

    25 1 Отговор
    А сега искаме да чуем коментар на пощенския гълъб, дипломат № 1, Ян Бибиян на Луната за това, че сме намалили влиянието на ЕС в Западните Балкани!
  • 44 Жоро

    38 2 Отговор

    До коментар #41 от "Абе макета":

    Не са готови. Работата прилича на двойкаджии преписвачи в училище с преписване да минат поправителните, ама не става така - на есен с песен!
  • 45 Гост

    27 6 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    Ей, много си умен бе? Пращиш от акъл. Ми много ясно, че ООН ще признае 4 години по късно, след като България 1-ва призна, че е държава, другите след нея се наредиха и също признаха и ООН нямаше къде да ходи. Аман от акълии.
  • 46 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пффффф":

    Шът бре Мекере...
  • 47 КОКО

    55 1 Отговор
    ЕС да не забравя, че РСМ е почти ислямизирана държава в сегашния си вид!
    Нищо против мюсюлманите, но историческите и културни различия са факт!
    Младата македонска политическа класа да преосмисли приоритетите и приятелите си!
    Наведоха се пред Гърция за името!
    Отстъпиха на албанския натиск!
    Иначе имат претенции към нашата страна.
    РСМ има национална история от момента на създаването си!
  • 48 ИНТЕЛЕКТ

    40 2 Отговор
    Скоро, когато станете Източна Албания,защотот албанците стават все повече могат да ви приемат в ЕС, а тази страна жена каза едно голямо нищо, както и милия Заев, Зайо чо Байчо!
  • 49 Стефчо

    70 1 Отговор
    Дядо й Иван Шекеринов е убит от сърбите защото е изявявал българският си произход гласно! Внучка му обаче е старо маке от коленото на Саше Великиот!
  • 50 Е хайде

    47 2 Отговор
    Пак ще се срещнем... след десет години !

    Коментиран от #57

  • 51 БСП на Бунището

    34 1 Отговор
    Така и не разбрах каква е тази Европейска Идея с която са ангажирани Управляващите в Северна Македония....Ква е тази Европейска Идея бре....Кажете ни я ,та и ние да я Прегърнем....Ще я развеем като Знаме...Ще ни бъде Пътеводна Звезда - Европейската Идея....
  • 52 дедо ми

    41 3 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    Лъжеш! Аз влизам в кръчми в цяла Македония и ми сервират като на богат европеец.Никой гък не казва за това кой е българин,кой македонец,кой сърбин.
    Що се отнася до изказването на тази госпожа,имам чувството, че Македония ще приеме ЕС при себе си,а не е кандидат за член на ЕС. Политиците и журналистите там така и не разбраха, че трябва да се смирят малко и да чуят гласа на разума.
  • 53 Съдията Дред

    34 1 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    Пълни глупости, обичат българските клиенти, щото имаме пари. Албанците и турците дори почват да говорят без сръбски акцент. По младите макета също се опитват, никой не изпуска алъшвериша.
  • 54 Болярин

    43 3 Отговор
    Ти пък, зайкО-байкО, за кого се мислиш, че и кирО Лъжеца взимаш за параван ??! България има парламент и президент, които могат да водят преговори, но ДУМАТА ИМА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !!! Така че не увъртай опашчица мазна, зайкО-ВсезнайкО, около неща, които не зависят от теб !!!
    ВЕТО ОТ БЪЛГАРИТЕ, ЗАРАДИ ГАВРАТА НА СЕВЕРНОМАКЕДОНИЯ С ВСИЧКО БЪЛГАРСКО - ВЕТО, ДОКАТО СТАНЕТЕ ГОДНИ ЗА ЕВРОПА !!!
  • 55 Мишо

    61 1 Отговор

    До коментар #2 от "Котис":

    Собствената ѝ баба, е от посока на север на РС Македония, а не от на изток. Предимно македонски българи има в източната част, Струмица, околоко западната са албанци, а на север са посръбчени. Въпреки че повечето от тях са българи на хартия, за да могат да пътуват из Европа, но нищо повече от това. Така че на г-жа външен министър на РС Македония, много ѝ пука за баба ѝ. Целта е ако може да минат покрай капките с титовото наследство, да бъдат държава на гърба на България. А пък после пак ще има фашшшисти, татари, тюрки и т.п. комплекси. Нашите управници няма какво да се размотават и да мекошават, тези никога няма да бъдат българи. Да бранят българската историята до 1945г., въз основа на историографски факти, архиви и документи. Всичко друго е безсмислено: инфраструктурни проекти, бизнеси, търговия, екскурзии... Тези винаги ще гледат на север, защото оттам е мащехата им. Втора година нямат посланик в България, това е показателно какво им е мисленето и отношението към нас.

    Коментиран от #61

  • 56 я стига

    28 1 Отговор
    нали са член на НАТО. Какво повече искат. ЕС е търговски съюз.

    Коментиран от #60

  • 57 Пак съм аз

    34 1 Отговор

    До коментар #50 от "Е хайде":

    "Пак ще се срещнем след десет години ..." !??
    Какви десет години, брато ??? Толкова скоро ли предстои да ги видим тия ХЕИТЪРИ ?!!
  • 58 Перо

    38 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ха ха":

    БГ си го върна,чрез господ за Македония,на Русия и Сърбия като им натресе Украйна и Косово! Да видят как е сега!
  • 59 Некой друг

    18 3 Отговор
    Радмилче, че се прежалим един път, само ти да си задоволна
  • 60 Перо

    30 2 Отговор

    До коментар #56 от "я стига":

    НАТО само взима пари,а не дава,при ЕС има еврофондове и постъпления! За това “макетата” напират,както и за работа! За сега ще гледат през крив макарон ЕД, до приключване с македонизма и изпълнение на договора и условията!
  • 61 Полковник РУМНО

    16 2 Отговор

    До коментар #55 от "Мишо":

    Абсолютно вярно!
  • 62 Боги такежиев

    42 0 Отговор
    Шекеринска, ще има да чакате много.... Е как гумените ви глави не разбраха че само от нас България зависи шмугването ви в ЕС. Нито САЩ нито някой друг ще ви помогне докато не влезете в Пътя хитри Измамни мушмуроци...

    Коментиран от #67

  • 63 Pa4o70

    34 1 Отговор
    "Еее ...Захаринче ,Захаринче акъл ти не дойде моето момиче" - би казала баба и.
  • 64 Иван

    17 4 Отговор
    Югозападните българи трябва да ги пуснем в ЕС когато си сменят името на источна албания. 😂
  • 65 xxl

    20 1 Отговор
    Фалшивци!
  • 66 мнение

    11 0 Отговор
    Тия сега ги очакват имотни,банкови,концесионни и други подобни безкрайни далавери със западни партньори.Стига с България,моля ви,много е банално.Направете си регистри на състоянието на политиците и общинарите,че ви чака ,,голям буй,,
  • 67 Историк

    13 0 Отговор

    До коментар #62 от "Боги такежиев":

    И като , че ли преобладава психическата повреда
  • 68 Сърбите и сърбоманите беснеят

    35 1 Отговор
    Те били запалили няколко български знамена и се чудят защо след всички усилия които положиха не ги приемат веднага в ЕС...
  • 69 БашМайстора

    36 0 Отговор
    Първо да ми покажат северно мЪкедонски буквар от преди 1945година и да ми кажат 5 последователни северно мЪкедонски владетеля тогава може да си помислим.до тогава да го д.. макачетата.
  • 70 TDK

    33 0 Отговор
    1.Спиране на преговорите с РСМ , до изпълнение на договора за добросъседство.
    2. Преразглеждане на признаването на РСМ от България като самостоятелна държава и на изкуственият им сръбско-български език.
    3. Непрекъснати ноти на правителствено ниво за паленето на националния ни флаг, погазването на правата на нашите сънародници там, кражбата на история и разрушаване на национални паметници.
    4. Дори да успеят да се промъкнат вЕС някакви, да не се признават никакви техни прерогативи до изпълнение на задълженията по договора, който са подписали и не спазват.
  • 71 Мнение

    27 3 Отговор
    Интересуват ме националните интереси на моята България.
    Не съм националист!!!
    Това,което е важно за мен и мойте деца , не е в интерес на РСМ и ЕС.
    Ако не се намери обединяващо решение защо ни е ЕС??
  • 72 Бат Пешо

    32 2 Отговор
    Наглото държание на макетата е логичния завършек на нашето абсолютно неадекватно поведение спрямо тази измислена държава. Нашите политици всъщност никога не са имали политика. Парадокс, но факт. Първи в света ги признахме за държава, защо? За чий? Подарявахме им танкове, на което те се изгавриха, че били за скраб. Скраб, скраб, ама те нямаха никакви. Помогнахме им за независимата църква. Пак, за чий? Когато Гърция ги натискаше макетата да спрат да им посягат на историята, ние го играехме меки Марии и добрички. За чий? Омразата си към нас макетата никога не са я крили, ние продължаваме да сме гнусните татари, които изобщо нямат място тук. По времето на соца, нашите мазни вождове им правеха четки като ги наричаха македонски народ. Общо взето политиците в България винаги са били на принципа, абе айде да не си усложняваме положението с глупости, за да можем спокойно да си крадем. За съжаление от тук нататък на нас ни остава само да им клякаме. В такава задънена улица сме се набили. Един ден ще ни съдят те за нашата собствена история и ще печелят делата. Ще трябва позорно да признаем и цар Самуил и цар Симеон и всички други велики българи за макета.
  • 73 РЕАЛИСТА

    34 1 Отговор
    Госпожо Шекеринска въобще не сте готови и се пригответе за мноооого дълго чакане.Просто вашата наглост няма край.
  • 74 Павел пенев

    21 1 Отговор
    Дайте да видим какви са правата на българите в Македония. Ние сме готови да запишем в нашата Конституция, че всички македонци у нас са българи и те няма да имат никакви възражения.
  • 75 Реалист

    28 1 Отговор
    НАГЛИ СЪЩЕСТВА.НАЦИОНАЛИСТИ В ЧЕРНАТА СИ. НИКАКВИ КОМПРОМИСИ.САМО ТАКА ЩЕ НИ УВАЖАВАТ.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бългеронец

    13 0 Отговор
    Дано РСМ не ни обявят война,
    голям им е зора за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #80

  • 78 Пламен

    29 0 Отговор
    Ае Шекеринска ,Северняшка кукавица като твойте Сръпски господари толкова ли нямаш грам съвест тъпа куха лейка и нямаш и не изпитваш никакво чуство за съвест към твоя род поне.С говоренето и обиждането ви към вашите първи братовчеди българите,и както така сте зависими и независимо уж се отделихте но това не е така само е по документи и да си запазите работните места да не ви махнат и да се покажете че изпълнянате поръките на вашите Сръбски господари лаета и обиждате бутате като ислямска държава български паметници и погазвате правата на българите при вас.Правите антибългарска кампания и политика при вас да ни мразят и се разскарвате като сръпски кукавици по Европейските държави да плуете по нас и да давате пари да подкупвате корумпирани Европейски политици да са срещу нас. И въпреки всичко на това което го правите и плуете срещу българите как имате очи да търсите помощ и желаете тя да ви пусне и да подпише. Вижда се дедите ви в миналото беха дастойни българи а вие станахте като вашите господари без никакво достойство и при вас(срам) тая дума във вашия нов език няма нали.С такива промити мозаци съюз не се прави.

    Коментиран от #98

  • 79 Ал Тъпоне

    21 0 Отговор
    Тези двете пръчки са толкова фалшиви, колкото цялата "северно" македонска история!
  • 80 Атила

    19 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бългеронец":

    Требват им средства.Вече трудно издържат без външен капитал.Много разходи надути бюджети,станаха като Гърците.
  • 81 Българин от Македония

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пффффф":

    Пфффф, защо се напъваш да им обясняваш на тези неграмотници,

    Коментиран от #86

  • 82 Дедо Пене

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кинжал":

    Пич, всеки се дърво че иска да напуска ЕС но никой не го прави освен АНГЛИЧАНИТЕ,които бяха от донорите и сгрешиха доста. Ще Фалирали гърци, гърчещи се италианци и португалци, хиперзакъсали испанци...но никой не излиза?? НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ-УМНИТЕ, че плашим кучето с колбас? Ако не се крадеше толкова България щеше да е като Чехия...с по-висок стандарт от Гърция!

    Коментиран от #100

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Атила

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Скопие":

    Влезнал си в албанска кръчма или си Сънувал..А аз като ида в Скопие и Охрид ,не само си поръчам на Български даже ме и черпят с думите Голем Бугарин наздраве.
  • 85 hari potar

    15 0 Отговор
    Така наречените западни балкани никога няма да видят ЕС, защото са умствено увредени. На ЕС не му трябват още проблеми, но могат да разчитат само на трохите от ЕС трапезата.
  • 86 Атила

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Българин от Македония":

    Пресмял се хълбел на щърбел.Не оди в Цариград да види своята история а нарича другите неграмотници.
  • 87 Хали

    0 21 Отговор
    Долу ръцете от Македония.

    Коментиран от #151

  • 88 благоевград

    20 0 Отговор
    Какво членство , какви 5 лв...колко паспорти им дадохме на тези братя..кой им ги даде..
    Докато не си признаят историческата истина никакво членство..още те липсват В ЕС.
    Гърция успя, защото не отстъпи.
  • 89 Перо

    16 1 Отговор
    РСМ ще има да отхвърля действията на БГ още 50 г.,ако още стиска македонизма!
  • 90 Сони

    11 0 Отговор
    Добре Радмилче заслужавате,ама 2050година.Ако всички свери за вас са върховенството на закона и правата на човека Миииииии,не бих казал че сте постигнали нещо.А за Останалите свери си направих извода.Другото е ,че Западните балкани не са само РСМ.А как говориш от името на другите.Щом аз разбрах какво целиш и други ще те разкрият.Това което говориш е против европейските ценности.
  • 91 Халий

    2 15 Отговор
    По време на СССР беше престъпление на азербейчанци да се наричат турци, но след 1989 г. на посещение в Турция на президента Алиев, той се обиди на думите братя азери, той отвърна ние не сме азери,а сме азербейджански турци, две държави един народ.Същото важи и за Македония ,не трябваше толкова да ги тормозим, те самите щяха да се осъзнаят и щяха да ни търсят.
  • 92 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Полковник РУМНО":

    "Тук ще стане същото...", хм, хм!
    Тук може да стане същото, да, да!
    Ние не сме показвали подобна на гърците твърдост в отстояване на национални интереси!

    Коментиран от #163

  • 93 Paxnas

    24 0 Отговор
    Горят българите знамена,оскверниха нашите светини а сега реват като вдовица за .......!
  • 94 Сократ

    18 0 Отговор
    Ако за 1400 години нещо сме научили от византийците, сега е момента да го приложим
  • 95 абв

    25 0 Отговор
    Права на човека и Северна Македония ще падна от смях.Вето до край за тия лъжци

    Коментиран от #101

  • 96 Стели

    13 0 Отговор
    Ако тези новите с кошницата с промените се огънати пред натиска и отстъпят по-добре докато е на време да си стягат куфарчетата!
  • 97 Ебтер

    11 2 Отговор
    Тези македонци наистина, ама много наистина...не са добре с главите си!!! Точно като украинците и молдавците! Макета са си българи...малко посърбчени, но наши македонски българи!!! Украинците са "кестенявите" руснаци, а "белите" руснаци са белорусите!!! А нормалните руснаци са ...всички останали руси в Русия!!!

    Коментиран от #105

  • 98 Вов момента

    0 29 Отговор

    До коментар #78 от "Пламен":

    Блгарија бие по Македонија сос сите оружја на специјална воина. Блгариа прави всичко можно да уништожи европејската иднина на македонците. И зашто? Зато че одбиваат да бидат блгари.

    Коментиран от #102, #129, #170

  • 99 Милутин Шопов

    18 1 Отговор
    Аз съм Шоп, и ако от мен зависи, никога нема да им кажем "Да" на посръбчените скопяни!
    Сега се сетих да питам:
    Нали "Графинята", както чувам да я наричат, беше обещала до октомври 2019 да възстанови възспоменателните плочи с имената на Коравите от първи и шести полк на ПЪРВА ШОПСКА ДИВИЗИЯ!
    СЕГА Е КРАЯ НА 2021 година и даже не става и дума за обещаното!
    Алоооо, кой Ви пречи?!
    Да отнесем ли въпроса до Дирекция "М.П."?!
  • 100 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 1 Отговор

    До коментар #82 от "Дедо Пене":

    Ти бил ли си в Чехия? Да видиш опиканата на всяко кюше Прага, сборищата на наркоманите по парковете, влюбено държащите се за ръце "мъже", полиция през всеки 100 метра с патлаци "48 номер"???

    Коментиран от #128

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 0 Отговор

    До коментар #98 от "Вов момента":

    1. С. Македония е все още в сръбска орбита.
    2. Сърбия, дори и поставена на колене, няма да изпусне С. Македония от хватката си.
    3. По тези причини, България не може да окаже никакво положително влияние към С. Македония.
    4. Всяко наше действие за вразумяване на С. Македония затяга сръбската примка.
    5. Даването на българско гражданство на скопяни не води до нищо положително.
    6. Всякакви политически преговори/пазарлъци са безполезни.

    Коментиран от #104, #106

  • 103 Писна ми! Вето докато им дойде акъла!

    20 0 Отговор
    Ама това тяхно правителство май не е наясно че никой в ЕС не ги иска с техните проблеми, а те са огромни. 1. Проблеми между двата етноса в страната - албански, стоящ на здрава основа и т.н ?!?северномакедонски!?! който няма никакво минало, има проблемно настояще и като резултат абсолютно никакво бъдеще. 2. Проблеми със съседни страни - членове на съюза. 3. Икономически проблеми, следствие на недалновидна ( да не кажа глупава) външна и вътрешна политика на няколко правителства подред. Като капак днес тръгнали да определят поведението на ЕС. Има една такава приказка " Не го пускат под масата, а той се натиска да реже баницата."
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #97 от "Ебтер":

    Били са Българи, ама преди един век! От тогава са се омешали със сърби, албанци, власи, хървати и т.н. Иначе до сега проблемът да е решен, защото "кръвта вода не става"...

    Коментиран от #107

  • 106 Каквото повикало, такова се обадило!

    14 1 Отговор

    До коментар #102 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Сърбия е като гущер. Като го настъпиш, той си къса опашката. Проблемните Косово, Воеводина, Босна и Хърватия ще ги мачкат десетилетия. Човешката кръв не е вода! Затова жална им фамилия на северномакедонците от Мелмак!
  • 107 АлМак от Мелмак

    10 0 Отговор

    До коментар #105 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами да искат да ги приемат сърбите, албанците, власите и циганите в ЕС! Ние не искаме, зараза и проблеми на западната ни граница! ПОМОГНИ СИ САМ И ГОСПОД ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ!
  • 108 Не лъжи, ма, шекеркова, не сте готови,

    14 0 Отговор
    Не спазвате правата на човека, определящите се като българи чакат на границата със сърбите да им се разреши да минат след разговор между Скопие и белград, те да не са крепостни 21 век, вас ви управлява белград и се съобразявате с югокомунистите, суз, мааа
  • 109 Избрисаха ми

    1 3 Отговор
    Коментар 104 што то беше на македонски език. Демократична држава.

    Коментиран от #131

  • 110 развийш ли

    8 0 Отговор
    Какво значи отхвърлели действията на България Това че тях не ги пускат Югокомунистите и Кремъл ние вина нямаме

    Коментиран от #111

  • 111 Само

    0 15 Отговор

    До коментар #110 от "развийш ли":

    Блгарија ни блокира никои друг.
  • 112 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    само бой и е...н за тебе ,юроспийо...

    Коментиран от #117

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Язе

    17 0 Отговор
    Нещастник. Сърбия ви даде 400 бр. Ваксини пред камерите на световните медии. Това не е помощ а пропаганда. Тъпа главно. БГ ви изпрати 500 000 ваксини по 2 дози, без да го афишира пред света. И сега сърбите ви дали. Дали са ви един КУРТ. Това са ви дали. Не само вето, а и визи ще ви сложим. Само тези с български паспорти ще излизат от Вардарията, другите ще пеете Друже Тито, ти си наш... Вие си знаете.

    Коментиран от #119, #122

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Ааа аз

    0 11 Отговор

    До коментар #112 от "ТОЧКАТА":

    Се плашам од вас сос джендерски права. Много ви е дуо потентно.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Гооолема

    0 15 Отговор

    До коментар #115 от "Язе":

    Лжа е вашето исказание. Блгарија даде 50.000 дози сос уште 15 дни срок. Това е всичко. И това когато ние вече закупихме 500.000 дози од Китај. Мноошко ксно.

    Коментиран от #124

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 мирко

    10 0 Отговор
    сърбьете ги пцуят, макетата им лижат газо
  • 122 Без бриги

    1 13 Отговор

    До коментар #115 от "Язе":

    И без визи кој иска вов Блгарија да ходи. Да му скршат или откраднат колата.

    Коментиран от #125, #130

  • 123 Искат

    8 0 Отговор
    да "цицат" от предсъедителните фондове на ЕС.
  • 124 Пардон

    0 5 Отговор

    До коментар #119 от "Гооолема":

    Блгарија даде 51.000 ваксини на 17.09.21 сос рок на годност до 30.09.21.Полска 200.000, Грција 70.000,Турвијс 30.000, Австрија 100.000, Србија 80.000...

    Коментиран от #127

  • 125 1001

    4 0 Отговор

    До коментар #122 от "Без бриги":

    Ще ти я откраднат я щото си ПUтю
  • 126 Сърбомани

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    Стойте си там и не мърдайте.най великите сте!?
  • 127 киро казана

    14 0 Отговор

    До коментар #124 от "Пардон":

    Каква е тая държава "Турвијс " Тунис ли е? Еййй не се научихте да пишете ама така е като мешате Български и Сръбски манджа с грозде става, то и с историята ви е така да щипнете от Гърция от България и накрая с пръсче в г@сче.

    Коментиран от #141

  • 128 Роко

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Приятелю това лято обиколих половин Европа включително бях и в Прага и не видях такива работи. Но може да не съм видял щото не съм търсил макар че се съмнявам. Един съвет преди да пишеш глупости разходи се до Прага защото обикновенно това което пишат по жълтите сайтове не е вярно.

    Коментиран от #132, #144, #150

  • 129 Сони

    12 0 Отговор

    До коментар #98 от "Вов момента":

    Защо се правите на неразбрали.Който краде му режат ръката.Ние сме европейци и налагаме вето.Бъди и вярвай в какъвто искаш,.Но това трябва да е от датата и годината в която е създадено .Искаш да си македонец.Пиши история след 1945.Искаш Език кажи,че говориш този език след 1945 г.Ако искаш да си Истински македонец там се обърни към Гърция.Ние не издаваме Гръцки паспорти.Искаш независимост,изметете всички стари политици и историци.С стари......нов бардак не става.
  • 130 Атила

    9 0 Отговор

    До коментар #122 от "Без бриги":

    Ха ха ха .По големи крадци от вас няма.Джобовите ви пълни с кражби а вие пълните и дуп@ка.Ама ние като гепаме колата не ти е хубаво.Че при вас кой идва .Сърби и българи.Лично аз Всяка година почивах 15 дена в Северна Македония.Но след тези ....номера само онуй нещо за вас.И в Гърция е хубаво.

    Коментиран от #136

  • 131 Аз пък

    4 0 Отговор

    До коментар #109 от "Избрисаха ми":

    Пиша на чист български и пак ме трият без да обиждам никого????!!?!!!Това цензура без основание
  • 132 Атила

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Роко":

    Аз съм 50 на 50..
  • 133 Ленчи Македонска

    13 0 Отговор
    Тези вероятно мислят ,че оцеляването на света е свързано с техните капризи и претенции .......не ,не е!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Конник

    6 0 Отговор
    Западните балкани не зависят от шипкарска македония но тя зависи от собствените си глупсти. Бяхте последна дупка на кавала при Тито. Сърбия ви е враг не България, но те ще влезат по бързо в ЕС защото не крадат чужда история и култура.

    Коментиран от #138, #142

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Рошко

    4 0 Отговор
    Шекеринска е прекалила с захарта,да си пие илача.🤣
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Голем смях

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Полковник РУМНО":

    Ще стане ,ако нашите управляващи са като гърците.Но те не са .Нашите са еднодневки,дошли да се нагушат и да се обтягат после цял живот под палмите и на яхтите.Гърция винаги е имала политици от световна класа ,а българите винаги са лизали задните части на Рассия.

    Коментиран от #164

  • 144 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #128 от "Роко":

    Е, ми няма как да се види това от туристите манифестиращи из "Златна Прага".
  • 145 Леко

    7 0 Отговор
    В срок заИначеч 5 /пет/ години да спрат антибълг. кампания, да преработят учебниците си, да забранят и конфискуват антибълг. литература, официално да признаят и се извинят, че са водили антибълг. пропаганда и кражба на история.
    Иначе - крив макарон. А щом си харесват Кирил Петковски да си го вземат.

    .
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Иван Радоев

    2 0 Отговор
    И да влязат в ЕС нищо добро не ги чака и нас и тях. Всичките проблеми между нашите братски народи са резултат от политиката на европейските държави дето правеха алъш вериш със султана за сметка на братята си християни на балканите
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Йо Несбьо

    4 0 Отговор

    До коментар #128 от "Роко":

    Аз живея в Прага и си е съвсем вярно. Е, не е навсякъде, но в централната част покрай Флоренц или Централна гара си е точно така. Нощно време пък спят в метрото, щото няма къде... И другаде из центъра е все така - връщали се пияни и пуснали вода или повръщали все там ..

    За Париж съм чувал същото. Е, ако съзнателно си вадиш тази гледка от погледа - разбирам, но иначе прави впечатление. Но Чехия е богата страна и при това в Средата на Европа... Тя винаги ще е добре.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Малко слонче

    4 0 Отговор
    Макетата има още много дълго да чакат.
  • 153 анти

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖЕНЕВА":

    така е,и бас ни чака същото претопяване от нашите смугли братя
  • 154 Колчо

    1 0 Отговор
    Колко реални процента са шиптерите/албанците от общия брой на населението???
  • 155 @@@@@@@@@@@@

    3 0 Отговор
    Програма за 3 години:
    - Магистрала от Скопое до българската граница и пункт
    - Ж. П. Връзка до българската граница
    -Появата на български културни центрове и училища.
    - Признаване на българско малцинство
    И оше допълнения
    И всичко това на 100 % изпълнено, без обещания! София не вярва на сълзи!
    След като ще можем да си ходим на гости, търгуваме и обменяме култура, леко по лека ще се светнат, че сме едни и същи!!!
  • 156 Гай Турий

    5 0 Отговор
    Поредната простотия на макетата, подкокоросвани от факянистан. Скъсаха билета за влака за ЕС - ами лягайте с дисагите в чакалнята.
  • 157 Рунцайс

    3 0 Отговор
    Мисля,че Чърчил беше казал,че македонец не е народност , а ПРОФЕСИЯ.
  • 158 doc

    3 1 Отговор
    Да се обърне шекерчето към Татаристан, нали българите са татари, или към Германия, за да пита дали българите са фашисти.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Боримечката

    1 1 Отговор
    ЩО Е МАК Е ВСЕ БУНАК....
  • 161 Гочо

    2 0 Отговор
    Бла...бла...и нищо по същество.Цялата политика на Скопие е в този дух...Ще почакат някоя и друга година,за да могат да узреят за ЕС...
  • 162 Македонец

    2 0 Отговор
    Господа не можеме ли да я водиме дебатата покултурно некако, без пцовки и плуканье...не може ли и ние да го изразиме нашиот став за состойбите мегу България и Македония...
  • 163 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Иванов":

    Така е г-н Иванов, вярно е, че не сме показали в преговорният процес досега твърдост като гърците, но очевидно ще се наложи. България е длъжна да защити националният си интерес и политиците знаят много добре това. Наясно са.
    Гърция води 28 години преговори и накрая те завършиха успешно.
  • 164 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор

    До коментар #143 от "Голем смях":

    Е, този път на нашите политици ще им се наложи да устояват твърдо българщината. Нямат друг избор! Народа е единен по този напротив! Вето за РСМ докато не се вразумят и се престане с кражбата на българската история.

    Коментиран от #166, #167

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Вие

    0 0 Отговор

    До коментар #164 от "Полковник РУМНО":

    Сте единени, и ние сме като вас. Преживеали сме много. Но македонеца е жилав ште преживеем и овоа зло.
  • 168 😂😂😂

    0 0 Отговор
    То и Боко такива ги ръсеше...
  • 169 Иво.

    0 0 Отговор
    С.Македония не трябва да ни интересува, докато там има политици сърбокомунисти.Европа също не губи нищо! Такъв таралеж в гащите не им трябва. Жалко за българите там все пак не е добре да се живее в страна от третия свят без грам демокрация!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: