Отидете към основна версия

1 984 15

Управляващата партия иска решение за задължителните ваксини до март

  • олаф шолц-
  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус

В трипартийното правителство на Шолц има разногласия по въпроса за задължителната имунизация, особено в редиците на свободните демократи, най-малкия коалиционен партньор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата управляваща партия в Германия заяви в четвъртък, че се стреми до края на март да вземе окончателно решение относно въвеждането на задължителна ваксина срещу Covid-19 за всички. Това предаде Асошиейтед Прес.

Миналия месец парламентът на Германия одобри законодателство, което ще изисква от персонала на болниците и домовете за възрастни хора да докажат, че са напълно ваксинирани или са се възстановили от коронавируса до средата на март. Напредъкът към по-спорното решение за задължителна ваксина за всички се оказва по-бавен.

Канцлерът Олаф Шолц подкрепи подобна мярка, но иска депутатите да дадат гласа си според личната си съвест, а не по партийна линия. Идеята е парламентът да гласува по предложения, изготвени от групи депутати, а не от правителството.

В трипартийното правителство на Шолц има разногласия по въпроса за задължителната имунизация, особено в редиците на свободните демократи, най-малкия коалиционен партньор.

Двама високопоставени депутати от лявоцентристката партия на социалдемократите на Шолц - Дагмар Шмидт и Дирк Визе - заявиха в изявление в четвъртък, че "партията се стреми да приключи законодателния процес през първото тримесечие на тази година".

Те допълват, че е необходима широка дискусия по темата и ще бъде отделено време за такава.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: