6 Януари, 2022 16:16 1 974 15

Управляващата партия иска решение за задължителните ваксини до март

  • олаф шолц-
  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус

В трипартийното правителство на Шолц има разногласия по въпроса за задължителната имунизация, особено в редиците на свободните демократи, най-малкия коалиционен партньор

Управляващата партия иска решение за задължителните ваксини до март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата управляваща партия в Германия заяви в четвъртък, че се стреми до края на март да вземе окончателно решение относно въвеждането на задължителна ваксина срещу Covid-19 за всички. Това предаде Асошиейтед Прес.

Миналия месец парламентът на Германия одобри законодателство, което ще изисква от персонала на болниците и домовете за възрастни хора да докажат, че са напълно ваксинирани или са се възстановили от коронавируса до средата на март. Напредъкът към по-спорното решение за задължителна ваксина за всички се оказва по-бавен.

Канцлерът Олаф Шолц подкрепи подобна мярка, но иска депутатите да дадат гласа си според личната си съвест, а не по партийна линия. Идеята е парламентът да гласува по предложения, изготвени от групи депутати, а не от правителството.

В трипартийното правителство на Шолц има разногласия по въпроса за задължителната имунизация, особено в редиците на свободните демократи, най-малкия коалиционен партньор.

Двама високопоставени депутати от лявоцентристката партия на социалдемократите на Шолц - Дагмар Шмидт и Дирк Визе - заявиха в изявление в четвъртък, че "партията се стреми да приключи законодателния процес през първото тримесечие на тази година".

Те допълват, че е необходима широка дискусия по темата и ще бъде отделено време за такава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишман

    29 0 Отговор
    Бързайте че ще свърши "вълната" ,а няма да е усвоена парата!
  • 2 Някой

    39 0 Отговор
    И как точно може да задължиш някого да се набоде с експериментален препарат? После да няма "Нюрнберг" № 2.

    Европа не е забравила практиките от преди над 80 години... Сега май е по-лошо от тогава...
  • 3 Някой

    34 0 Отговор
    Колкото повече ваксини, толкова повече заразени, че и умрели.
    За последната седмица на 7-те най-ваксинирани страни се падат над 70% от всички новооткрити слуачи в света. Това е от официалната статистика.
    Да ви говори нещо? Някаква връзка между ваксина и заразяване? То, май, само децата под 2 години не го осъзнаха още...
  • 4 Ваксиниран3002

    20 0 Отговор
    Бре, викам нашите да не са решили да си спретнат поздрави с павета, но после гледам, то у немско. Какво ли се чудя, то родината на фашизма.
  • 5 Кукуригу

    27 0 Отговор
    И да обедините третата доза с четвъртата и петата,че този нов щам дето минава за три дни като хрема ще създаде колективният имунитет преди"ваксините"!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факти

    22 0 Отговор
    Отличниците на EU са COVID - гетото на Европа !!!
  • 8 Тея хаховци. Не

    23 0 Отговор
    Разбраха че колкото повече се ваксинират!толкова повече се разболяват 😂🤣😅
  • 9 Гробар

    11 0 Отговор
    Пфазер са финализирали плана за печалбата за 2022 и локалните им представители са спуснали таргетите на правителствата заедно с персоналните бонуси в случай на успех.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ана

    14 0 Отговор
    Голяма мъка и цензура. А ако напиша, че са горди наследници на нисичък комплексиран мъж в идеална униформа, ще го изтрием ли? Кое не е вярно- за битите хора от полицаи с кучета? Къде сме го виждали
  • 12 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ДОРИ У НАС -НЕ СЕ ПСУВА ТОЛКОВА ПО "УПРАВЛЯВЯЩА ПАРТИЯ " --- " ШОЛЦ ---М. ТИ ДА Е. А " !!!!!
  • 13 безпартиен

    4 0 Отговор
    Какви германци?Там сега има повече джамии от колкото в някоя мюсюлманска страна!Истинските германци свършиха на 9 май 1945!!!!Та и за това ще ми изтрият коментара,както го правеха до сега!
  • 14 Гости

    1 0 Отговор
    За 50 години такъв цирк не съм виждал. Повече от 2 години вирус. Няма жега, няма студ , живее при всякакви условия. Сигурно и на 2000м под водата го има. Лошото е ,че много тъпаци се вързаха. А още по лошото е,че няма да спрат.
  • 15 Таковата

    0 0 Отговор
    Абе талибаните в афганистан някой знае ли кога ще ги ваксинират, нали краварите мислят за доброто на всички хора по света.
Новини по държави: