Отидете към основна версия

1 804 20

Борис Джонсън: Ваксинацията във Великобритания срещу COVID остава доброволна

  • ваксина-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия

Премиерът каза, че иска да убеди колебаещите се да се ваксинират да го направят, но добави, че задачата се усложнява допълнително от хора, които разпространяват дезинформация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви днес, че ваксинацията в страната срещу ковид ще остане доброволна, въпреки че агитатори убеждават хората да не се ваксинират, предадоха Ройтерс и БТА.

Джонсън каза пред репортери, че иска да убеди колебаещите се да се ваксинират да го направят, но добави, че задачата се усложнява допълнително от хора, които разпространяват дезинформация.

"Искам в нашата страна подходът да е доброволен и възнамеряваме той да остане доброволен и занапред", заяви британският премиер, като припомни, че "други европейски държави избират принудата".

"Но най-тъжното в случая е, че здравната ни система е поставена под огромно напрежение и в същото време има хора, които говорят пълни небивалици за ваксинацията. Смятам, че е време аз и правителството да изобличим това, което те вършат. То е абсолютно погрешно и напълно контрапродуктивно", подчерта Борис Джонсън.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: