Last news in Fakti

6 Януари, 2022 21:09 1 720 20

Борис Джонсън: Ваксинацията във Великобритания срещу COVID остава доброволна

  • ваксина-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия

Премиерът каза, че иска да убеди колебаещите се да се ваксинират да го направят, но добави, че задачата се усложнява допълнително от хора, които разпространяват дезинформация

Борис Джонсън: Ваксинацията във Великобритания срещу COVID остава доброволна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви днес, че ваксинацията в страната срещу ковид ще остане доброволна, въпреки че агитатори убеждават хората да не се ваксинират, предадоха Ройтерс и БТА.

Джонсън каза пред репортери, че иска да убеди колебаещите се да се ваксинират да го направят, но добави, че задачата се усложнява допълнително от хора, които разпространяват дезинформация.

"Искам в нашата страна подходът да е доброволен и възнамеряваме той да остане доброволен и занапред", заяви британският премиер, като припомни, че "други европейски държави избират принудата".

"Но най-тъжното в случая е, че здравната ни система е поставена под огромно напрежение и в същото време има хора, които говорят пълни небивалици за ваксинацията. Смятам, че е време аз и правителството да изобличим това, което те вършат. То е абсолютно погрешно и напълно контрапродуктивно", подчерта Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    45 1 Отговор
    "и в същото време има хора, които говорят пълни небивалици за ваксинацията" - напр. ваксинацията е единствения начин да забравим за пандемията...
  • 2 Мда

    19 0 Отговор
    Цитат на приятеля на Боко - Борис: "има хора, които говорят пълни небивалици за ваксинацията." А има ли има хора, които говорят пълни небивалици против ваксинацията?
  • 3 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    Поздрави от Агора България пред Президентството.Празнуваме Йордановден с червено вино и баници . Наздраве!Да сме живи и здрави!

    Коментиран от #12

  • 4 Рошко

    29 0 Отговор
    Лека полека ще почнете и да забранявате вскси ирането, тогава ми елсте да търсите нечипирани кръводарители, чипираните ковид идиоти от сега да почнат да мислят колко могат да платят
  • 5 Емор

    15 0 Отговор
    Бай Шиле Вътановъ Томовъ и Патрашк@ва не харесаха това,Бравос Борис Донъсън
  • 6 Най-тъжното

    24 1 Отговор
    Борисчо е това,че сте яко ваксани,станали сте ковид-гето,а ти си един дърт лъжец.
  • 7 А така

    11 0 Отговор
    Бодете прасето
  • 8 Кики

    11 0 Отговор
    Борис Джонсън- Суперстар, къде са нашите ковид шарлатани да чуят , по умните какво говорят, а да броят си шекелите
  • 9 хахаха

    7 1 Отговор
    УДРИ УЙНО С ДВЕТЕ ЦЕВИ БЕСТЕРААААА ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО И ПОСЛЕ КАТО ВИ ИЗЛЕЗЕ ТРЕТО УГО СЛУШАЙТЕ КАК ИДВАТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ХАХАХАХАХА
  • 10 Анонимен

    16 0 Отговор
    Борка тя ваксинацията по принцип почти навсякъде е доброволна НО правителствата въвеждате допълнителни правила като въвеждате задължителни сертификати и по този начин ограничавате неваксинираните.
  • 11 ха ха

    21 1 Отговор
    Браво на Борис! Много червени точки натрупа напоследък, но този път браво. За разлика от Макарона, които третира неваксинираните граждани като проказа и е решен да издевателства над тях докрай. Аз не мога примиря съвестта си с действията на тиранин като Макрон и обявявам, че докато той е пресидент, аз френска стока няма да купувам! Убийте тираните с порфейла си!

    Коментиран от #17

  • 12 На 12 ти януари

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    сме пред народното събрание,да предупредим твойта дружка - киро ментата,че си играе с огъня.
  • 13 Майна

    10 0 Отговор
    Той и Правителството щели да РАЗОБЛИЧАВАТ...МИ сигурно като Киро ще изкарате едни ДЕБЕЛИ ,,КАПАЦИТЕТИ,, , или ще ровите СЕРТИФИКАТИТЕ НА МЪРТВИТЕ,,ВАКСАНИ,, и уж са фалшиви...Няма смисъл да коментира-по върховете са БЕЗСКРУПОЛНИ марионетки
  • 14 факт

    6 0 Отговор
    ТАЗИ ИЗТЪРКАНА СНИМКА СЕ ВЪРТИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА
  • 15 Stefan

    14 0 Отговор
    Ваксината срещу Ковид 19 се казва Омикрон - два пъти съм се ваксинирал с грипна ваксина в началото на грипния сезон - да грешка, но на мой риск - и в двата случая имах точно същите симптоми, като при Омикрона- дрезгаво гърло и лека неразположеност. Кантарджиев се изпусна вчера леко и също каза, че който е с Омикрон няма да хване Делта или Алфа, но не и обратно - добре, че не беше в Нова телевизия, защото там водещата щеше да припадне при тези слова - т.е. той си го каза, че Омикронът е всъщност ваксината, тъй като е на практика безвреден /Мангъров го каза преди 2 години че трябва да се случи това/. Сега на много места вече искат да спрат да броят случаите на заразени с Омикрон, за да не се стигне до явното безумие да бъдат в локдаун 3/4 от населението. А нашите служби по пЛандемия вече измислиха и кратичка карантина не защото ни мислят доброто, а за да не избием в ситуция в сутрешните новини да чуваме 200 000 карантинирани, 500 000 новозаразени 1000 0000 излекувани, които милион няма да хванат никога вече Ковид 19 - така имат възможност да натискат с ваксинирането поне още 1 година, ако разбира се не разработят следващото вариантче, което да заобиколи Омикрона - сега Омикрон ни пази - злото няма да капитулира доброволно, разбира се. Нека ОМИКРОНА да бъде с вас !
  • 16 Което е признак

    0 0 Отговор
    на цивилизованост и зачитане правото на избор.
  • 17 Леда

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Много добра идея и аз ще обява бойкот на френските стоки.
  • 18 James 🇺🇸

    1 1 Отговор
    Явно не са толкова тъпи колкото ги мислех англичаните
  • 19 КовидманЯк

    1 0 Отговор
    Тоз все снимки как се боцка...за кой път се боде тоя клоун?🥳😂
  • 20 Селяк

    1 0 Отговор
    И колко цигани познавате болни от коронавирус -- при това, там ваксиниране. почти липсва, не само за Ковид. Има и едни дето живеят по горите, на катуни и тлв нямат, може и да не знаят че има такова нещо.
Новини по държави: