Last news in Fakti

7 Януари, 2022 08:03 1 310 6

В австралийския щат Нов Южен Уелс се очакват нови ограничения

  • австралия-
  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия

Очаква се мерките, които ще включват затваряне на нощните клубове и отмяна на плановите операции, да бъдат одобрени от комисията по икономическо възстановяване на щата по-късно днес

В австралийския щат Нов Южен Уелс се очакват нови ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в австралийския щат Нов Южен Уелс, в който живее една трета от населението на страната, ще възстановят ограниченията на територията му заради рекордните нива на заразени с коронавирус, предаде Ройтерс като се позова на местно издание.

Очаква се мерките, които ще включват затваряне на нощните клубове и отмяна на плановите операции, да бъдат одобрени от комисията по икономическо възстановяване на щата по-късно днес.

Според изданието ще бъдат въведени и ограничения в броя на посетителите на кафенета и ресторанти, а заведенията трябва да обслужват клиенти единствено при наличието на седящи места. От офиса на местния премиер отказаха да коментират публикацията.

В четвъртък в Нов Южен Уелс бяха регистрирани 35 хиляди случая на коронавирус, приетите в болница вече са над 1600.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брадвата

    25 0 Отговор
    Джокович е виновен! Той е внесъл нов щам, след като стъпи на австралийска земя... Нищо, че уж целият им затворнически контингент в Австралия е ваксиниран. Помагат бе тия ваксини, много помагат
  • 2 вввввввв

    28 0 Отговор
    за 1600 хоспитализации, повечето от които вероятно напълно излишни, спират плановите операции и обричат на сигурна и бавна смърт хиляди хора!!! Австралия днес прилича на средновековна изпитателна територия за извращенията на шепа богати социопати.
  • 3 Факти

    24 0 Отговор
    "Демократичен" фашизъм в действие, а нашите мисирки му припяват, явно искат курник с мрежа.
  • 4 Мади

    5 0 Отговор
    Каква мощтна организация стои зад всичко това, за да се подиграват с целият свят. В Австралия +50° вируса вирее, в Антарктида-50° вируса вирее и хората слушат и вярват. Еми вярвайте и децата ви и внуците ви , всички ще ваксинират по 100 пъти, но вие си го заслужавате.
  • 5 Абе

    4 1 Отговор
    Кой не иска Файзер, ше го ваксинираме със Шмайзер.
  • 6 Грульо

    5 0 Отговор
    Не знам как с 12 умрели на ден уж от ковит в Австрали успяват да ги баламостат, че положението е толкова страшно и се налага да ги тероризират с мерки, които им съсипват здравето и живота. При нас и със 200 писани с ковит на ден не успяват.
Новини по държави: