Отидете към основна версия

10 230 59

От партията на Зеленски обясниха защо предлагат преговори на Русия

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • беларус

Почти веднага руските медии потвърдиха готовността на Путин, който отприщи кървава война, да преговаря с Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

От управляващата партия в Украйна "Слуги на народа", чийто създател и лидер е президентът на Украйна Владимир Зеленски, обясниха защо Зеленски предложи преговори на руския президент Владимир Путин, разпоредил нахлуването в Украйна, съобщи УНН.

В информационния канал Телеграм Елена Шуляк, председател на партията написа, че днес (вторият ден от инвазията на Русия в Украйна - б.р.) не виждат стъпки от Запада, които биха могли да принудят Русия да спре: затваряне на небето, прекъсване на връзката на Русия от SWIFT, налагане на петролно ембарго срещу Русия и спиране на руския износ.

"Но Западът не прави това. Да, те въведоха нови санкции срещу Русия. Но това не е достатъчно. Ние защитаваме страната си сами", отбеляза председателят на партията "Слуга на народа".

Според представители на партията, въоръжените сили на Украйна действат много добре. "Планът на Русия за първите дни на инвазията очевидно се провали. Ето защо те са толкова жестоки към цивилната инфраструктура и цивилните", се казва в доклада.

"Ние няма да простим на Русия за това. Но за всички е очевидно, че е необходимо незабавно да се прекрати войната. Затова президентът, наред с други неща, предлага преговори", казаха от "Слуга на народа".

На 25 февруари украинският президент Владимир Зеленски призова руския президент Владимир Путин да седне на масата за преговори. Говорейки на руски, той каза: "Искам още веднъж да се обърна към президента на Руската федерация. В цяла Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за преговори, за да спрем смъртта на хората."

Почти веднага руските медии потвърдиха готовността на Путин, който отприщи кървава война, да преговаря с Украйна. По-късно Песков каза, че Путин е готов да изпрати руска делегация в Минск за преговори с Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: