Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 21:33 54 511 129

"Путин измества границите към Полша"

  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • ссср-
  • кремъл

Германия трябва да разбере, че не е наблюдател в този конфликт и не може да продължава да се крие зад високите си морални стандарти

"Путин измества границите към Полша" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Русия и Путин започнаха война, която измества граници. Това ще има масивни последици. Ще има потоци от бежанци. ЕС и НАТО не могат да останат настрана от тази война." Интервю на АРД с експерта Кристиан Мьолинг.

В Европа се води война. Цезура ли е това?

Кристиан Мьолинг: Да, макар и очаквана. Тя е вече реалност. Русия и Путин започнаха война, която иска да измества граници. Но тя измества не само граници, а и цялата система за ред. Това ще има масивни последици. Ще има потоци от бежанци, а и е крайно нереалистично да се очаква, че ЕС и НАТО ще могат да останат настрана от тази война.

В каква роля виждате сега НАТО, ЕС и Германия?

Кристиан Мьолинг: Първостепенната задача на НАТО е да защитава границите на Алианса. Ако Путин превземе цяла Украйна, а в момента нещата изглежда отиват натам, той би изместил границите си на запад - чак до границите на НАТО. Това би бил един от абсурдите на историята, защото тъкмо Путин винаги твърдеше, че НАТО местел границите си на изток. Това, впрочем, и бездруго беше лъжа. Русия одобри този процес през 1997 година. (….) Путин мести сега руската граница към Полша. Аз предполагам, че през следващите дни по въздуха ще бъдат транспортирани американски войски. В средносрочен план НАТО би трябвало да преработи всичките си отбранителни планове. Защото в тях трябва да залегне вече ново разбиране - за Русия като агресор, а и защото геостратегическата ситуация се промени значително в резултат на руската нападателна война срещу Украйна.

Зависи ли нещо от Германия в тази ситуация и ще се уплаши ли Путин от икономически санкции?

Кристиан Мьолинг: От Германия зависи много. Ние сме най-богатата страна в ЕС, ние можем да дадем пример със санкции, а финансовите загуби, които ще възникнат от това, ще трябва да преглътнем. (….) Не сме вече в състояние да повлияем на актуалната ситуация, но ако Путин превземе Украйна, в какво положение ще се окаже той? Тогава ще имаме възможност да окажем въздействие - но само с помощта на масивни санкции от една страна, и с координирано и добре балансирано военно присъствие от друга. И освен това: с максимално голяма политическа изолация на Русия. (….) В рамките на НАТО също ще трябва да се реагира. Да се поставят силите за бързо реагиране в повишена бойна готовност, да се свикат запасняци... за да се покаже на Путин, че има граница, която не бива да прекрачва. И това е източната граница на Полша.

Наивна ли беше досегашната политика на Германия спрямо Русия?

Кристиан Мьолинг: Тя изхождаше от представата, че светът е добър и се базира на сътрудничеството. Тази представа вече не е актуална. Путинова Русия не е била наш партньор през изминалите години, а и в бъдеще няма да бъде. (….) Германия трябва да разбере, че не е наблюдател в този конфликт и не може да продължава да се крие зад високите си морални стандарти. Именно с тях обяснявахме дългогодишната липса на активност. А Путин винаги можеше да разчита, че германците така или иначе няма да се включат във военни конфликти. А ето, че сега имаме война пред вратата ни. Нещо повече: тя дори не е пред вратата, а е вътре в нашия дом - в демократична Европа, защото към нея спада и Украйна.

Кристиан Мьолинг е научен директор на Германското дружество за външна политика (DGAP). Той е експерт по проблемите на сигурността и отбранителната политика на ЕС, НАТО и Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 142 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    210 55 Отговор
    Не е рекъл, не е стигнал Познан в други ден.

    Коментиран от #13

  • 3 Велика скития

    234 125 Отговор
    Нашите граници са до Берлин. С теб сме Путин!

    Коментиран от #75, #92

  • 4 Ша измести

    80 171 Отговор
    Един муи ...те таквиз селски тарикати бързо си намират майстора като го зашлевят американците ша мига кат препикно мушкато

    Коментиран от #32, #94

  • 5 БокоПолиглота

    124 27 Отговор
    Германия беше с двата крака вътре. Дванадесет години захранваше Москва с еврофондове през фирмите на KГБ в България и ГЕРБ.
  • 6 Aaaa полях се с кафе от смях

    171 22 Отговор
    Ако Путин превземе цяла Украйна, а в момента нещата изглежда отиват натам, той би изместил границите си на запад - чак до границите на НАТО.

    Коментиран от #99

  • 7 Киро свързочника

    100 14 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на КПСС":

    Нали са ви пуснали на тяхно място украинска и турска, какво пак недоволствате срещу демократичното бъдеще.
  • 8 Петър Първи

    154 38 Отговор
    Ами ще ги измества, те колко пъти са нападали Московското царство включително чрез Лъжедимитрий. Сега пак се пробват с бандеровците. Да не се правят на умни щото последните 300 години всички войни са ги загубили

    Коментиран от #51, #81

  • 9 Иво

    139 22 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на КПСС":

    Защото са джендъри и обичат Америка
  • 10 Викат

    62 6 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на КПСС":

    Му пропаганда късен цоц 1988, споко скоро иде 1989
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Европеец

    62 126 Отговор
    На Путлер май му е скучно. Да си намери хоби. Може да се научи да бродира. Или да рисува пейзажи, действало успокоително.

    Коментиран от #122

  • 13 Аслан

    47 109 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Посмали малко, 3-ти ден Киев не могат да вземат, ти за Познан пишеш...

    Коментиран от #23, #26

  • 14 РЕАЛИСТ

    183 23 Отговор
    А, не така. Границите на Европа бяха променени с войната в Югославия и разпада на СССР. Що не квичахте тогава, въпреки, че всички европейски държави бяха подписали договор, че те няма да се променят и това са окончателните граници в Европа.

    Коментиран от #78, #97

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Алоууу

    173 31 Отговор
    другарите от ЕС по една жълта звезда на ревера на руснаците не искате ли да сложим?!Вие съвсем откачихте !!!Ненормалници!!!Боже в колко гнусна пасмина са тази тълпа от Евросъюза!
  • 17 ГЬОТЕ

    118 23 Отговор
    ПУТИН ДА ОТЦЕПИ БАНДЕРОВЦИТЕ НА ЗАПАД И ДА СИ ПРАВЯТ НОВА НАЦИСКА ДЪРЖАВА
  • 18 😄😄😄

    161 34 Отговор
    Мили ми кратунковци НЕГО МИСЛЕТЕ, ПУТИН ГО Е ПОМИСЛИЛ ПРЕДИ ВАС !!!
    Колкото по ритате по страшно ще става за Вас господа Атлантици!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ААААААААААааааа

    86 15 Отговор
    Да се чете: Публичните домове чакат СВЕЖА кръв, заводите ни имат нужда от СВЕЖА работна ръка, така че ДОБРЕ ДОШЛИ, па ние това искаме???????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 де юре

    53 8 Отговор
    Опс , тия пък ! Защо така преиграват ! Какво нещо е пропагандата ......
  • 23 😄😄😄

    85 18 Отговор

    До коментар #13 от "Аслан":

    Немогат защото не искат да умират мирни жители! Ако искаха както ти очакваш става за Секунди след натискане на копчето от ядреното куфарче. После чакаш 10 минути и няма никой

    Коментиран от #95

  • 24 asd

    27 36 Отговор
    "Снимка от следобеда на 25-и, показваща връщането на украински мъже в Украйна и пълната мобилизация, след като са последвали семействата си до границата. @Полска граница, Дорохуск"


    Тиква Имбецилка: "Пази Боже и тука нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети, съм сигурен че, може да има много смели в залата и да останат, но и аз включително, ще хвана нанякъде, без да се правим на войводи големи."


    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! Къде бе троглодитчета балкански тиквени???

    Коментиран от #86

  • 25 Rado

    30 23 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на КПСС":

    В момента на Русия и е най-малкия проблем, че няма да може да и гледаш пропагандата
  • 26 честен ционист

    79 16 Отговор

    До коментар #13 от "Аслан":

    Не е точно така, нали не си представяш, че руснаците са хвърлили целия наличен състав в Украйна. Украйна може да играе ролята и на фалшива маневра и заедно с Лукашенко да отнесат Полша за броени часове. Що мислиш Бай Джо се е окопал чак в немско и не смее да пристъпи напред..?

    Коментиран от #34, #101

  • 27 васик атанасова

    29 52 Отговор
    ТАКА ТАКА
    УКРАЙНА ПОСЛЕ ФИЛНАДИЯ ПОСЛЕ ШВЕЦИЯ ПОСЛЕ ПОЛША И ТАКА ДО КЪДЕ ?

    Коментиран от #37, #73

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 kkk

    91 15 Отговор
    Тея да се надяват да си остане така- "към Полша"... Щото знам един случай когато Русия и Швабия са имали обща граница и такова животно като "полша" някакси е изчезнало от картата...
  • 30 kkk

    71 6 Отговор

    До коментар #28 от "Иванушка":

    Онуй за Азов (и Десен сектор, и други) означава, че ще станат улична украса и ще висят от ламбите
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 беше тая

    43 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ша измести":

    Мноу филми си гледал с яки рамбовци с пикапи и пушки а некрите ги правят на луди

    Коментиран от #41

  • 33 Митко

    140 28 Отговор
    Една подробност от миналото. При падането на берлинската стена, има подписан договор пред СССР Горбачов, че НАТО няма да се разширява отвъд река Елба - река в централна Европа. Погледнете на картата, къде е река Елба о до къде се е настанил НАТО! Юридически НАТО е в нарушение и част от Германия е под съмнение , да не говорим за Полша. Положението е сложно ако се разгледат договорите, които не са спазени. Ето защо Путин колкото и да го плюват не е в нарушение.

    Коментиран от #66, #82, #128

  • 34 гост

    8 18 Отговор

    До коментар #26 от "честен ционист":

    Моля мислете преди да пишете.
  • 35 Не към полша

    60 10 Отговор
    Към Америка ако нещо остане от нея

    Коментиран от #72

  • 36 цецецере

    11 19 Отговор
    Няма бе споко отиваме си в Чукотка
  • 37 Как докъде

    63 10 Отговор

    До коментар #27 от "васик атанасова":

    До Кравария при пръдльото бадън

    Коментиран от #45

  • 38 ХаХА

    94 20 Отговор
    Жената на Зеленски го буди през нощта и му казва:
    - Ставай, Путин те търси.
    - На кой телефон?
    - На никой, на вратата е
  • 39 Тити

    76 18 Отговор
    НАТО е деградирала организация по скоро е заприличала на пунта Мара.
  • 40 Българин

    92 13 Отговор
    той би изместил границите си на запад - чак до границите на НАТО. Това би бил един от абсурдите на историята, защото тъкмо Путин винаги твърдеше, че НАТО местел границите си на изток.

    Как може такава плоска пропаганда и лъжи - цялата статия е една лъжа.

    ами да попитам този мушмурок къде беше границата на НАТО 1997 - Путин отивал до границите на НАТО - сигурно ако бяха приели Украйна в НАТО пак Путин щеше да виновен че е до границите на НАТО.

    Светът не върви на добре и такива ще предизвикат трета световна война
  • 41 Гост

    13 8 Отговор

    До коментар #32 от "беше тая":

    война ли искаш ,и какво ще правиш с нея
  • 42 ъъъ

    56 5 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на КПСС":

    И ми вдигнаха таксата с три лева без никакво смислено обяснение. Не се лъжете да ставате донори на булсат.

    Коментиран от #50

  • 43 Знаете ли че

    44 14 Отговор
    В САЩ има 26 града с името Москва и сигурно живеят руснаци може да поискат независимост

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 vasik atanasova

    15 28 Отговор

    До коментар #37 от "Как докъде":

    е хубо де там да беше отишъл да гърми небостъргачи
    а той най близките и слабите удари украйна

    Коментиран от #47, #52, #88, #102

  • 46 Волжка България

    8 4 Отговор

    До коментар #28 от "Иванушка":

    В грешка си онова нещо ху@ло лежеше и цапаше чаршафите в бункера 4-5 месеца
  • 47 Украинец

    82 17 Отговор

    До коментар #45 от "vasik atanasova":

    Не Путин удари Украйна - Зеленски поне от година викаше на Путин да му зашлеви един шамар.

    Е получи си го
  • 48 Ха че

    56 13 Отговор

    До коментар #43 от "Знаете ли че":

    Лос Анджелис е създаден от руснаци! Преди няколко години на рождения ден на Путин в небето над Лос Анджелис се изписа Честит Рожден ден Владимир Путин.

    Коментиран от #76

  • 49 феса

    60 12 Отговор
    Путин стигне ли до поляците ,ще се отропате в гащите барабар с натовците.
  • 50 Мхм

    24 2 Отговор

    До коментар #42 от "ъъъ":

    Булсата беше на мода преди 12-13 години щото имаше целодневно по рно сега вече не е интересно
  • 51 да бе

    22 44 Отговор

    До коментар #8 от "Петър Първи":

    неграмотна ушанка ... русия печели единствено ВСВ, при това като част от коалиция със сащ и британия. ПСВ я губят и подписват мирен договор с германия, австро-унгария, турция и, дръж се да не паднеш, българия. между другото именно тогава е обособена украйна, а не както бащицата ти излъга, че е подарена от ленин. войната от 1877-78 печелят на балканите, но в кавказ губят много жестоко. повечето от жертвите са именно на кавказкия фронт. малко преди това - 1856г губят кримската война. за да не ставам многословен, а и вероятно няма да прочетеш и разбереш какво пиша, преди кримската война непрекъснато се бутат при големите и доста често ги дрънкат като шкембе в дувар

    Коментиран от #56, #58, #104

  • 52 Ха че

    60 11 Отговор

    До коментар #45 от "vasik atanasova":

    Трябва му Украйна затова ще си я вземе! Небостъргачите не му трябват! Небостъргачите трябваха наа талибаните... и ги гръмнаха, и то при толкова много тайни, явни и още каквито се сетиш служби в САЩ :))) САЩ в показаха на света, че всичките им служби са въздух под налягане, ол@гофрени щом талибани с тоягите отвличат самолетите им на тяхна територия, удрят кули, Пентагона.....
  • 53 нормален

    77 18 Отговор
    Путин предложи да не приемат в НАТО Украйна. Имаха шанс.
    Войната е същата като САЩ срещу Сърбия, само че щатите удариха с обеднен уран!
    Следва размисъл...
    Никога срещу Русия!!!!!!
  • 54 ИСТИНАТА

    68 17 Отговор
    Тоя двуполовия дето го е писал това, много ербап го раздава, скачай в танка и спирай Русия, какво чакаш!?! Толкова години насъсквахте бандеровците и ги обучавахте и въоръжавахте, единственно срещу Русия, сега видите ли Путин виновен!?! Джендъри, като сте толкова загрижени за Украйна, защо не а приехте в НАТО и ЕС, а!?! А лайте сега, пред мечока, лайте, лайте!!?! Лайте и стойте настрана, защото туковиж, пияните руснаци, след киев не вземат да възвият танковете къде Берлин, ей така по навик!!!
  • 55 Шести американски флот

    8 31 Отговор
    В Черно море! Току що отплава за там!

    Коментиран от #85, #89

  • 56 Хахаха

    53 11 Отговор

    До коментар #51 от "да бе":

    Умрях от смех. Чел ли си кой е Суворов? Чети бе главния Генерал на Екатирина. Знаеш ли какво се е случило с Полша? Чети бе. Знаеш ли за подялбата на Полша през 18 век между Фридрих велики и Русия чети бе. Знаеш ли кой е Михаил Иларионович Котузов и за 500 хил войска на бонапард дето нахлува. Сега гледай да не паднеш Австрийските хроникьори са преброили5000 на връщане. Сега да говорим и за ПСВ. Русия има най голямата армия с 8 млн. Настъпва глад и Февруарския преврат от 1917. В борбата за власт Улянов успява да надделее и изтегля Руските войски от фронта сключвайки премирие с Кайзера. Войната преключва през 1918 година забележи с капитулация на Германия Австроунгария Османската Империя включително и България. Чети преди да пишеш

    Коментиран от #63

  • 57 В директен бой

    14 44 Отговор
    Ушанките нямат шанс

    Коментиран от #59

  • 58 Хахаха

    7 20 Отговор

    До коментар #51 от "да бе":

    Единственното което имаш насреща е Кримската война нали? За 1812-1813 кой дрънка като шкембе а? При Дуворов кой къде дрънка чети незнайко
  • 59 Хихихи

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "В директен бой":

    Ти пък щото имаш сигурно ама на cs
  • 60 Пловдив 1912

    81 12 Отговор
    На гн Путин, Полша не му трябва, той просто си взима сега , това , което е тяхно ! Всъщност на него нищо друго не му трябва нито Прибалтийските републики , нито Молдова, нито България, която даже и сама се е предлагала на СССР ......Украинското поведение беше голяма обида за Русия, да не говорим за издевателствата на Украинското правителство към Руско определящи те се граждани...Всъщност във времето се е доказало, че първото Руско предложение е най добро , после всички виждаме какво стана ......Господ да пази обикновените граждани ! Ако Западняците не бяха притискали толкова Русия, това можеше да не се случва днес !!! Зеленски просто прекали...

    Коментиран от #84, #117

  • 61 Много руснаци са убити

    13 40 Отговор
    Много майки ще реват
    А ги изгарят в подвижни крематориуми
  • 62 Путин ще го отнесе като куцо пиле домати

    14 51 Отговор
    Краят му се вижда ! Дали го разбира ?!

    Коментиран от #87

  • 63 да бе

    11 33 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    ушанка, твърдението беше, че колхоза 300 години не е губил война. губил е. чети и хвърляй хайвер докато гледаш портета на бащицата ти

    Коментиран от #70

  • 64 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 6 Отговор
    руснаците са велики шахматни борци.Срещу тях може да излезе само качествен мозък.В европа такъв водач освен ердоган и донякъде орбан няма друг.това,което ви го говорех ще се случи.Може да му попречат само украинците....Ако се заинатят и започнат яка партизанска война.Да продължат съпротивата над седмица и ще ги вкарат извън плановете им.тогава ще има жертви наистина и от руска страна.оръжията им от космоса няма да играят и става зъб за зъб и чене за чене.........

    Коментиран от #106

  • 65 Швабен-зи-каскен...

    51 11 Отговор
    май забравиха руското знаме над Райхстага!

    Коментиран от #105

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Перко Наумов

    49 11 Отговор
    досега вие създавахте главоболия на Путин а сега получавате това което сте си надробили и ако може границата да е малко след Сърбия
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 41 Отговор
    Путин отиде по далеч от това,което искаше и говореше.А,старите хора казват....Лакома уста г.... затрива....До един момент имаше право.сега е тръгнал цяла украйна ........Ще му дойде нанагоре....
  • 69 Един Човек

    67 8 Отговор
    Как така Русия нагло местела границите си на запад към НАТО !?Нато може на към Русия , и е хуманно даже ,обратното било агресия,от 2014 година ви се моли да престанете!НЕма такава наглост!!Извратихте разбирането за думата демокрация!Да не говорим за Морал,Чест и Достойнство!През социализма поне, тези думи имаха стойности !
  • 70 Хахаха

    20 5 Отговор

    До коментар #63 от "да бе":

    Твърдението беше че не е губила война от Полша, ама като типичен соросоид трябва да ти се обяснява подробно. Статията не е ли за Полската граница? Ако знаеше кой е Лъжедимитрий щеше да разбереш. А най-смешно беше за примирието с България през ПСВ

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 100

    8 12 Отговор

    До коментар #35 от "Не към полша":

    Успокой мокрите сънища. До щатите не може да стигне.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Васик Атанасова

    9 16 Отговор

    До коментар #48 от "Ха че":

    Той нека отиде там
    И ще го отворят като майска роза
    Знаеш ли кой живее там
    А и са милиони
    Не са руснаци
  • 77 Wtf

    23 2 Отговор
    Тоя щял да преглътне загубите, я да попита германците дали така мислят, като ги знам какви са стиснати.
  • 78 н. г.

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    обзалагам се че такива плямпала като вас, ще са първите наврели се в миша дупка, ако стане нещо
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Плешивия генерал рицар

    6 1 Отговор
    Дрън, дрън. Много ми е голям, ама не става
  • 81 До Петър Първи

    17 15 Отговор

    До коментар #8 от "Петър Първи":

    Германия губила войни ама станала най силната икономика в Европа ! А ония ми ти пияндурници до скоро бяха като крепостни селяни.Нямаха право дори да пътуват от град в град без разрешение.Подобно на тяхната диктаторски система бяха нашите Открити листи за граничните райони.
  • 82 Чакай бе Митко

    13 21 Отговор

    До коментар #33 от "Митко":

    Защо Горбачов да решава съдбата на Унгария Чехия Словакия Румъния БЪЛГАРИЯ.Да не сме им крепостни селяни на тия пияндурници руско азиатски.
  • 83 Зрител

    8 1 Отговор
    Глаям експерт, а до сега къде спа!
  • 84 Чакай бе Митко

    10 10 Отговор

    До коментар #60 от "Пловдив 1912":

    Защо Горбачов да решава съдбата на Унгария Чехия Словакия Румъния БЪЛГАРИЯ.Да не сме им крепостни селяни на тия пияндурници руско азиатски.
  • 85 Зрител

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Шести американски флот":

    Да бе и после ще завие по Дунав! Ку ку
  • 86 Зрител

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "asd":

    Връщат ги на сила,
  • 87 ТЪЙ ПРИКАЗВАХТЕ И ЗА

    13 3 Отговор

    До коментар #62 от "Путин ще го отнесе като куцо пиле домати":

    БАЙРАКТАРИТЕ ....ЩЕЛИ ДА СТИГНСТ ДО УРАЛ........ПЪК ТЕ ДАЖЕ НЕ ИЗЛЕТЯХА.......
  • 88 Трепе първо предателите

    12 2 Отговор

    До коментар #45 от "vasik atanasova":

    После - ако някой е толкова наивен, че вземе да му се удърви.
  • 89 След като ни наложиха

    26 4 Отговор

    До коментар #55 от "Шести американски флот":

    ДОМОКРАЦИЯТА америкуните бяха вкарали някакъв такъв голям корабъль в Черно море. Този случай се чу малко, но се забрави. Та руснаците пуснаха някакви честоти и целият екипаж спешно беше приет в болниците в Румъния. И после ги пенсионира ха в САЩ. Та... не го мислете 6-тия американски. Ние го мислехме ежеминутно навремето като шеташе в Средиземно море.
  • 90 Българин

    52 8 Отговор
    Защо ревете сега, къде бяхте когато хамерика нападна бивша Югославия, тя не е ли в Европа, какво правят краварите в Украйна, кой искаше да вкара Украйна в Нато, кой искаше да измести границата на изток, кой искаше да се настани пред прага на Русия и да се прави на велик - наи големият агресор на този свят НАТО. РУСИЯ се защитава от агресора Нато. Да живее РУСИЯ и поздравления на господин Путин, че се опълчи срещу световния агресор НАТО. РУСИЯ е велика и могъща.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Баварец

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Велика скития":

    Като те заблъска като маче в дувар, ще плачеш и ще бягаш бърже! 🤡 Клоун !
  • 93 Бай Кольо

    9 20 Отговор
    На времето Хитлер е започнал войната точно със същите твърдения,които и Путин използва "Ние с Украйна исторически и духовно сме един народ"А Хитлер казва "геманците и австрийците исторически духовно са един народ" и на следващия ден анексира Австрия.След това същото говори за судетите и анексира Чехия.Така е с диктаторите.Имат голям апетит и Путин няма да се задоволи само с Донецк и Луганс
  • 94 Не съвсем

    9 25 Отговор

    До коментар #4 от "Ша измести":

    Американците са най-голямата военна мощ в света, но са далеч и поне според мен няма да се включат активно срещу тъпите руснаци докато не стане твърде напечено. А тогава ще е късно (за нас).
  • 95 Алибаба

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "😄😄😄":

    Теб с какво са те хранили, че си толкова тъбп!?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Kresi

    11 13 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Я ни припомни какво стана през 1956г в унгария и през 1968г. в чехословакия.И тогава пак някой беше виновен че тези държави не искаха да са под комунистическо власт на болшевиките.Просто трябва да ги обичаш насила
  • 98 Kresi

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Жиката":

    Ами като не искаш да си тук хващаш си партакешите и в някоя диктаторски държава
  • 99 Пешо

    32 5 Отговор

    До коментар #6 от "Aaaa полях се с кафе от смях":

    Е нали това беше мечтата на НАТО да изместят границата си баш до Русия, е за тяхно улеснение без да правят нищо Путин ще я мръдне да им е удобно.
  • 100 Fury

    32 4 Отговор
    Много ви се иска да въвлечете Германия, много ви се иска да предизвикате трета световна, дано не ви се вържат провокаторчета. Презакахте Украйна, сега искате и цяла европа да прецакате докато си пиете кафето отатък океана. Провокаторчета.
  • 101 Kresi

    9 13 Отговор

    До коментар #26 от "честен ционист":

    Да знаеш че в полша нискотехнологично нато ще гпосрещнат руснаците с лъкове и стрели Въпреки че не правят военни паради за да се хвалят с макети има т оръжия с които приятно да изненадат руснаците
  • 102 Kresi

    9 3 Отговор

    До коментар #45 от "vasik atanasova":

    Е да ама тия пусти американци и те имат много стрели и копияСтиска ли им
  • 103 Жулиен Гаков

    25 7 Отговор
    Дано да ги измести ПОННЕ до Сърбия та да ни освободи от европейското робство! За бедния народец Европа не донесе НИЩО добро, за съжаление.
  • 104 Да бре!

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "да бе":

    Я кажи от къде и как е проиязла думичката ,бистро"?
  • 105 Kresi

    9 14 Отговор

    До коментар #65 от "Швабен-зи-каскен...":

    През 1985г бях в Гювен и там от възрастни руснаци научих че през ВСВ американците са пускали със самолети цели камиони танкове и много храна По това време това се криеше.Хода на войната се обръща когато се включват във войната англия и сащ и когато англичаните разкодирват шифъра на немците наречен ЕНИГМА и го предават на руснаците.Това са фактите а другото е празник приказки И все пак зависи дали войната е нападателна или отбранителна.
  • 106 Kresi

    10 17 Отговор

    До коментар #64 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не забравяй че и сащ имат доста оръжия в космоса за които до скоро не знаехме.Не ги подценявай в технологично отношение са доста пред руснаците ако и да не се хвалят.Най добре е да не се случва.

    Коментиран от #119

  • 107 СССР

    18 4 Отговор
    Това го казват боклуцитеее виновни са смъртта на 60 млн. Души!!!
  • 108 УМЕН

    12 4 Отговор
    На Кристиан Мьолинг не му ли стигнаха арабските бежански изнасилвания, та вие като койот и руснаците да го посетят и да доизнасилят всичките му все още недоизнасилени женски родственички? Тоя швайцер не помни ли какво стана в Берлин през април и май 1945?

    Коментиран от #120

  • 109 Гришата

    11 1 Отговор
    този чичка е много несъобразителен с думите,че в рамките на НАТО ще бъдат прехвърлени американски войници доказва ,че НАТО са САЩ и само САЩ . Защо не пратят войници от Черна Гора или Хърватска или от България ,нали са членки на НАТО?те са членки до толкова за да обсебат територии за безплатни бази
  • 110 Смърт

    3 9 Отговор
    за диктатора фашист пут.
  • 111 аненербе

    4 11 Отговор
    Путин хапе като агонизираща змия, защото тези, които го поставиха на трона вече не го искат! Не схващате ли? Краят на Пусин е близък...
  • 112 elin

    10 6 Отговор
    "Путин измества границите към Полша"" " Границите на легалната престъпна организация наречена НАТО бяха в Берлин сега са до Руските граници.Путин не до Полша а трябва до Ла Манш за да освободи Европа от " Световното зло" наречена Америка.Повече от 75 години не само Западна Европа ( след 1990 и Източна Европа) но и Япония и Ю.Корея са под техният ботуш. Даже Конситуцията в Япония и в Германия е написана от Американците след ВСВ която е валидна и днес.

    Коментиран от #121

  • 113 Въпрос

    4 1 Отговор
    В миналото Полша и Русия нали са имали обща граница ?
  • 114 воденМАДАГАВУР

    7 1 Отговор
    За да бъде всичко нормално , демократично и честно , трябва ли да оставим света в ръцете и владението на САЩ ?
  • 115 юначен страх

    8 1 Отговор
    И все пак единственото спасение за ситуацията е Бойко Борисов да отиде доброволец , а мис Бикини Борислава да му носи противогаза и амунициите ! Руснаците ще се скъсат от смях като го видят и няма да имат сили да продължат. Това е решението !

    Коментиран от #118

  • 116 АДИ

    6 4 Отговор
    Като чета коментарите виждам, че Молеца има доста фенове у нас, но само на думи!? Така е било и преди освобождението ни от османско иго, когато са излъгали Ботев, че хиляди от врачанско са въстанали, но уви...потомствения роб си е безусловен роб и той предпочита Дядя Иван, а сега чака "Общака " на руската мафия - Путя!? Не само до Полша и Ла Манша искат да е границата му, но и тук искат да дойде... Какъв народ сме Минке, какъв народ...!?
  • 117 Айде бе

    7 6 Отговор

    До коментар #60 от "Пловдив 1912":

    По.длого, с какво Западът бил притискал Раша? Желязна завеса ли вдигна, инвазия ли на тяхна земя направи? Аз бих изринал 30-те милиона руснаци обратно да си благодарят на П.утя, бих конфискувал се що има предприятия и банкови сметки, бих принудил офшорките да разкрият собствениците и бих направил не желязна, ами неутронна завеса и резерват за приматите, научени на насилие. Все и без тях може, 2% от населението на Земята нямат, а искат да диктуват на света. Да ги сдъвчат китайците, да се свърши с претенциите им
  • 118 той не е бил войник

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "юначен страх":

    С връзки в ШЗО-Плевен...курчокурев е бил..
  • 119 И аз да кажа

    5 7 Отговор

    До коментар #106 от "Kresi":

    Да, гледал съм интервю на Чевернадзе (външен министър на СССР в края на 80-те) и той казва, че американците са му демонстрирали военните си технологии- че имат качено в Космоса онова, което Варшавският договор има на Земята и тогава с Горбачов обявява край на надпреварата във въоръжаването и се признаваме за загубили Студената война. Ама безмозъчните солдафони забравят, че и бяхме заборчляли към Западните банки, хората ни помогнаха, за да не изпукаме от глад и да не се изтрепем в граждански войни. То се знае, че лумпенът е готов да натисне копчето на ядрената атака и затова са внимателни с орките, но накрая всеки си получава заслуженото. Тия, дето са се въодушевили от "победите" на Путин ще му берат греховете
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Троянски Кон

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Европеец":

    А хобито му не да трепе неонацисти и техните подлоги .
  • 123 Биби

    12 6 Отговор
    Разбирам, Украйна е в тежко положение. Цял свят се вдигна с/у Путин. Ок, а когато Американците хвърляха бомби в центъра на Европа - Белград през 1999г защо тогава никой нищо не каза, само наблюдава смирен, даже дадохме коридор, за да бомбардират по-лесно. Ето тези неща задават много въпроси, но пък и всеки си прави изводите.
  • 124 Европа

    2 3 Отговор
    и НАТО трябва незабавно да елязат в Украйна от запад. За да спрат диктатора Путин. Ако него направят историята ще ги осъди.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Баба Яга

    2 2 Отговор
    Путин не трябваше ли вчера да си пие кафето в Киев (ако събере смелост да се изхлузи от бункера си, разбира се)? Вместо това Писков писка за преговори? Какво стана с безаналоговата могуча армия?
  • 127 Бранимир Кърджиев

    1 0 Отговор
    Франция помни Германия знае Америка ще научи. Някои в Германия още не знаят. Ще научат!
  • 128 Бранимир Кърджиев

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Митко":

    Точно така!
  • 129 М3 голд

    2 0 Отговор
    Глупости!
    Кога Украина стана европейска, а Русия не искате да е европейска страна. Търсите повод за натягаме на напрежението, но от много натягаме нещо може да се скъса. Путин съзнава опасността. Допълнително войски и въоръжения на източната граница на НАТО се нуждаят от една ракета от Украина към Полша (без значение от кого е) и третата световна война ще е факт.
    И такива като този германец ще спомогнат служебно за това
Новини по държави: