Отидете към основна версия

5 217 117

Зеленски: "Провалихме плановете на врага"

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • война-
  • инвазия

Руските войници не са бойци на суперсила - това са деца, които биват използвани

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски обяви във видеопослание, че противниците на неговата страна ги очаква тежка битка. "Те няма да имат мир тук. Те няма да имат храна. Те няма да имат тук и един спокоен миг", заяви 44-годишният президент на Украйна Володимир Зеленски.

"Украйна не иска да бъде покрита с телата на войници. Приберете се вкъщи."

Окупаторите ще получат от украинците едно-единствено нещо: толкова силна съпротива, че винаги ще помнят, че ние не сме готови да се откажем от това, което е наше, добави Зеленски.

Президентът на Украйна направи положителна равносметка за досегашния ход на войната и призова украинците да продължат да оказват съпротива: "Ние сме един народ, който в рамките на една седмица успя да разбие плановете на противника". По думите на Зеленски досега във войната са били убити около 9000 руски войници. "Украйна не иска да бъде покрита с телата на войници. Приберете се вкъщи", заяви още Зеленски и добави, че пленените руски войници казвали само едно: че не знаят защо са в Украйна.

"Деца, които биват използвани"

"Руските войници не са бойци на една суперсила. Това са деца, които биват използвани. Пратете ги да си ходят вкъщи. Кажете на вашия главнокомандващ, че искате да живеете, а не да умирате", каза Зеленски във видеобръщението. Докато Украйна твърди, че дотук са загинали 9000 руски войници, Москва съобщава за 500 руски жертви. Това са първите официални числа от Русия, откакто преди седмица започна войната в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 74 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: