Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2022 18:00 5 264 98

Има ли Русия сили да чуе истината и да поиска прошка

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • лъжи-
  • руснаци-
  • войници-
  • война-
  • инвазия-
  • пропаганда-
  • руска агресия

Нещастните 20-годишни войничета, които оцелеят край Киев, внезапно ще разберат: официалните лица от стария телевизор в кухнята години наред са ги лъгали най-безочливо

Има ли Русия сили да чуе истината и да поиска прошка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия беше изключена от Съвета на Европа. В страната престанаха да работят мобилните платежни приложения Apple Pay и Goggle Pay, присъединиха се и компаниите за кредитни карти Visa и Mastercard, руския пазар напуснаха и логистичните гиганти UPS и FedEx. Британският концерн ВР обяви, че продава дяловото си участие в „Роснефт“. Въздушното пространство на ЕС, на САЩ и на Канада е изцяло недостъпно за руски самолети, а Вашингтон и европейските съюзници обсъждат възможността да затворят всички пристанища за руски кораби.

Жестоки санкции бяха наложени на Централната банка и на редица други банки в Русия. Страната никога досега не е преживявала толкова сурови мерки - нито заради нахлуването в Афганистан, когато бяха бойкотирани Олимпийските игри в Москва през 1980 година, нито пък по време на Берлинската и на Карибската кризи през 1961 и 1962 година, които изправиха света на ръба на ядрена война. Символично значение придобива и фактът, че Турция затвори Босфора и Дарданелите за руски военни кораби – Анкара не го е правила от Втората световна война насам, когато проливите бяха изобщо затворени за военни кораби. Само допреди седмица такова нещо звучеше като антиутопия, но днес вече е реалност: Русия е презрян аутсайдер.

Още новини от Украйна

Новият Слободан Милошевич

През юли миналата година Путин публикува статия, в която заяви, че руският и украинският народ са едно цяло. Тогава аз написах, че Путин прилича най-вече на „обединителя на сърбите“ Слободан Милошевич и че ще продължи да настоява за своя собствена сфера на влияние в Европа. „Идеологическата подготовка за Ялта-2 се намира в разгара си. Какво обаче следва?“ – попитах тогава. Сега вече знаем отговора: жилищни блокове с поражения от снаряди, украински работници и доценти с автомат „Калашников“ в ръцете, тътенът на смазващите бронирани машини, изпаднали в ступор пленници, хора, които заедно с децата и домашните си животни се крият от обстрела в противобомбените скривалища.

За тези няколко дни на руска агресия срещу Украйна Путин наистина стана нов Милошевич в очите на Запада. И не само в неговите. Всъщност войната поддържат само обичайните заподозрени: Куба, Никарагуа, Венецуела, Северна Корея, Мианмар.

Апатията на една част от руснаците и кухненските мечти за реванш на друга просто развързаха ръцете на властта в Русия. И последствията са налице. От днес нататък войната непрекъснато ще ни напомня за себе си – ще настъпи инфлация, ще започнат да изчезват най-всекидневни стоки и услуги, цензурата ще бушува, бедността ще расте, технологическият сектор ще запада… И още много други непредвидими последствия.

Ще пострадат и онези, които досега изкарваха добри заплати, четяха Мишел Уелбек и ходеха на опозиционните митинги. Те вече не могат просто да заминат за някоя държава в ЕС или за Америка. Те не само ще се лишат от обичайния си начин на живот – те ще изпаднат и в сериозна опасност. Защото репресиите срещу „враговете на държавата“ тепърва ще се разгръщат с удвоена енергия. И ще се насочат преди всичко срещу омразната на властите интелигенция, срещу образованите и успешни хора. Но към лошо отива не само техният живот.

Лъжите, от които Русия трябва да се отърси

Вездесъщата война ще почука на вратата и на онези двайсетгодишни войничета, които са извадили късмета да оцелеят в подстъпите на Киев или Харков. Техните нещастни родители живеят в глухи селца и провинциални градове, работят за жалки копейки и хранят една-единствена надежда: че синът им ще има по-добра съдба и ще получи жилище от армията. Част от завръщащите се руски пленници у дома ще се натъкнат на злоба и презрение от страна на съседите, които не са помирисвали барут и не са се крили в окопите от ударите на ракетите „Байрактар“. Тези войници, а и техните родители внезапно ще разберат: официалните лица от стария телевизор в кухнята години наред са ги лъгали най-безочливо. И тези хора в кухнята ще трябва да решат дали искат истината.

Нападението срещу Украйна нанесе най-тежък удар обаче преди всичко на хората, които като латерна повтарят „политиката не ме интересува“, „политиката е мръсна работа“ и „всичките са маскари“. Путиновата авантюра изхвърли всички тези хора вън от зоната им комфорт. Да, част тях сигурно ще се опитат отново да избягат във вътрешна емиграция, ако не и да станат лоялни поради чувството си на безсилие и обида. Други пък ще успеят да заминат в истинска емиграция. Но трети ще се замислят и ще си кажат: „Така повече не може да продължава“.

Дори Путин бързо да напусне сцената, а санкциите постепенно да отпаднат, ще се наложи спешно да бъде демонтирана Путиновата система. Ще трябва да се решава и съдбата на нейните строители и прислужници, ще трябва и да се уреждат конфликтите със съседите. Но за да се случи всичко това, ще бъдем принудени да отговаряме на редица трудни и болезнени въпроси. Как и защо обществото ни открай време е заплетено в безкрайна върволица от войни – студени и горещи? Защо толкова години това общество упорито се самозалъгва?

Ще има ли Русия сили да поиска прошка?

Как веднъж завинаги да се издигне укрепление срещу попълзновенията на диктатурата? Ще намерим ли сили да погледнем в очите украинците и грузинците и да им поискаме прошка? На 24 февруари руснаците се събудиха в съвсем различна страна, дамгосана за дълги години напред от една несправедлива, завоевателна война. Русия или ще намери у себе си сили да прегърне съвсем нови ценности и ориентири, или пък тихичко се слезе от историческата сцена под ударите на своите комплекси за малоценност, на цинизма и на разкола си. Ще бъдат трудни времена, които ще продължат дълго. Ще продължат дълго - дори и след като видим първия самолет от Париж да се приземява на московското летище „Шереметиево“.

Автор: Константин Егерт


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Даа

    66 66 Отговор
    Джуджето се е завряло като мишок в някакъв бункер с 4 метра дебели стени. Нито чува нещо, нито вижда. Абсолютен психопат.

    Коментиран от #5

  • 3 гошо

    58 30 Отговор
    прокиснала зелева чорбица. черното е бяло, бялото - черно... и така - до края на грантовете. :D
  • 4 München

    80 24 Отговор
    Стойте настрана от този конфликт, здравословно е за цяла България, вярвайте ми!
  • 5 зрител

    48 23 Отговор

    До коментар #2 от "Даа":

    имаш извнапредвид клоуна в кийв, предполагам. ;)
  • 6 gost

    60 30 Отговор
    има ли западът сили да сведе глава?
    щото ако нема нали помните от историята какво следва

    Коментиран от #56

  • 7 Грульо

    62 22 Отговор
    ДВ, не разбрахте ли, че в 21 век вече не ядем доматите с колците, бе? Само си риете пръст на гърба с тез пропаганди. :D

    Коментиран от #20

  • 8 вашето мнение

    46 25 Отговор
    Консуматорската паплач, грижовно и дълго отглеждана от хамерика никога няма да осъзнае, че РУСККИЕ СВОИХ НЕ БРОСАЮТ!!!!
  • 9 пешо

    45 20 Отговор
    дойче зеле са лъжци и манипулатори
  • 10 Дойч Зеле квичиш

    39 20 Отговор
    Марш в германско и се снишавай...
  • 11 РУ-БГ

    35 13 Отговор
    Прошка от евроробите?
    Прошка от американски каратели на Виетнам,Афганистан..Либия?

    Коментиран от #34

  • 12 Майна

    41 15 Отговор
    Тези,които предизвикаха този ОТГОВОР от Русия и да се молят ,все тая..Всъщност, ГЛОБАЛИСТИТЕ го искаха..Жалко за глупостта и стадността на европейците, масите...

    Коментиран от #43

  • 13 нашия

    39 14 Отговор
    прошка за какво ???!!!....че не иска да бъде поробена напълно ...за това ли да иска прошка ???!!!
  • 14 Абе

    42 15 Отговор
    Каква е истината, Френския канал плюс показа нацистите от Азов от десен сектор и как запалиха хората в културния дом и как стреляха като скачаха от горрящитемпрозорци. Само нашите мисирки мълчат, ама в Китай са го гледали

    Коментиран от #89

  • 15 Заблуда

    17 22 Отговор
    Корни Импексова няма място в управлението,тя е скрита руска лимонка ....с лични бизнес интереси в Лукойл....затова не подписа за санкциите,никаква русофилка,или друго,просто Путинофилка Интересчиика...

    Коментиран от #32

  • 16 Някой

    17 13 Отговор
    Русия ще е първата държава парий
  • 17 Info

    11 5 Отговор
    Турция, Мустафа Дестиджи, председател на партията „Велико единство“: Имахме най-много загуби поради войните, които имахме с Русия. Очакванията ни са, че Русия ще спре атаките и инвазията възможно най-скоро. Желанието ни е да осигурим мир, първо с прекратяването на огъня и след това с връщането към старите граници. Очевидно всичко се е случило през последните 200 години и виждаме, че от Договора Кучук Кайнарджи до днес и дори от Карлович до днес, ние имаме повечето от загубите си в Русия или заради Русия. Имахме най-много загуби заради войните, които имахме с Русия. Балканските войни, както и това, че загубихме от ръцете си, Балканите, Черно море, Крим и Кавказ, всичко това се случи заради Русия.
  • 18 Хммм

    40 16 Отговор
    Само, който не познава руснаците може да напише това! Руснака за разлика от зомбираният заападняк знае какво е родина и как да я опази! За разлика от западняците руснаците обичат родината си!

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аманомен

    33 7 Отговор
    Като видя Дойче Зеле ми става ясно, че лъгането на едро започва.
  • 22 Петьо Петров

    21 11 Отговор
    Понякога и световната пропаганда е безсилна, когато света вижда истината. А тя е Наъо искаше война в Европа и я постигна, а ние ще берем плодовете.
    Слава Европа, САЩ прелъсти и Зелебски и вас. Развързвайте кесиите да си плащате!

    Коментиран от #49

  • 23 Внимание!

    23 8 Отговор
    Фалшиви новини! Манипулации!

    Коментиран от #47, #70

  • 24 Uийъ

    35 8 Отговор
    НАТО :
    14500 - смъртни случаи в Либия
    165000 - смъртни случаи в Афганистан
    221000 - смъртни случаи в Сирия
    1200000 - в Ирак
    Няма шок ! Нито една от тези държави не е санкционирана . Русия започва война с Украйна :
    200 - загинали и всички са в шок .
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РУСКА МАЙКА

    14 21 Отговор
    ВЗЕХА МИ СИНА НА ФРОНТА, ВЪРНАХА МИ ГО В ЧУВАЛ
  • 28 Само че

    17 27 Отговор

    До коментар #18 от "Хммм":

    Въпросът е, че с изключение на няколко българи, дори руснаците започнаха да мразят Путин, както останалата част от рационалния свят.

    Коментиран от #57

  • 29 😄😄😄

    15 3 Отговор
    Самонадеяни КУКЛИ на конци ⚠️
  • 30 Иванушка

    26 9 Отговор
    Офицер Скот Ритър от US разузнаването:

    "...Украинската армия скоро ще престане да съществува. Бившият експерт на ООН отбеляза, че Русия не може да не изпълни поставената от президента на Руската федерация задача - освобождаването на Украйна от нацистите. "

    " Всичко приключи за украинските военни в операцията на Русия за демилитаризиране на Украйна, каза бившият офицер от разузнаването на Корпуса на морската пехота на САЩ и бивш инспектор по оръжията на ООН Скот Ритър. "

    " Армията на Украйна ще престане да съществува. Украинското правителство също ще падне, защото е нацистки режим. Ние на Запад сме тези, които можем да седнем и да кажем – добре, това не е толкова важно. "

    " За руснаците това е чудовищно важно. Те загубиха 40 милиона по време на войната. Никой на Запад няма да може да разбере това", отбеляза експертът. "

    Коментиран от #38

  • 31 Киро Go Home!!!

    18 7 Отговор
    Поредното повръщано от dw
  • 32 нашия

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Заблуда":

    ами да излиза от правителството и да ходим на нови избори....
  • 33 грета т

    16 23 Отговор
    Руският президент Владимир Путин има поведение на инфантилен социопат. Психопатите имат общи черти. Те са словоохотливи, имат високо самочувствие и настроението им е променливо.Путин се държи инфантилно, като 14-годишен. Зрял човек не може да каже: „Ако ни ударите, ние ще отговорим и всички отиваме на друг свят“. Този човек наистина може да предизвика нов военен конфликт. Поведението му е притеснително, като се има в предвид какво влияние има.
  • 34 Кутиите

    18 7 Отговор

    До коментар #11 от "РУ-БГ":

    НАТО убиха 1 400 000 души в Ирак и накрая се извиниха.
  • 35 Българка

    16 23 Отговор
    Путин както и Хитлер е самовлюбен диктатор, който живее вече 2 години в бункер. До него стигат новини, които са му угодни, поднесени от приближените му алчни безгръбначни. Под съмнени е дали здравословно е психически добре. Негови приближени говорят, че страда от шизофрения. Страшната комбинация дезинформиран, самовлюбен луд доведе до свирепата, терористична, нашесвтвена война в Украйна. Руският народ е виновен, че не се вдигна като еди и още преди години не детронира самоназначаващия се с насилие и фалшиви избори руски Хитлер. Сега топката пак е в полето на руския народ.Един луд с кървави ръце е ди червеното копче и държи цял свят заложник със заплаха за ядрена война
    Не на Путин и кликата му! Да на обикновените руснаци! Да на мира!!!!!!!!!!

    Коментиран от #95

  • 36 Иванушка

    12 12 Отговор
    Полковник Дъглас Макгрегър, анализатор в ЦРУ :

    "Това, което вече се случи е, че боевете в Източна Украйна всъщност почти приключиха. Всички украински войски, разположени там, са обкръжени и отцепени, има около 30-40 хиляди от тях на югоизток. Ако не се предадат в рамките на следващите 24 часа, подозирам, че руснаците в крайна сметка ще ги унищожат.Точно затова Зеленски се среща с представителите на Путин - играта приключи.

    Казахме му, президентът на САЩ каза, че ако се надява на неутрален статут на Украйна, ние ще го подкрепим. Мисля, че Владимир Путин ще направи това за Западна Украйна, частта отвъд Днепър. Но за тази част на изток не съм сигурен какъв е планът му: да създаде друга република или да я присъедини към Русия. Защото исторически - това е руска територия.

    Това, което трябва да запомним, е, че Украйна е четвъртата корумпирана държава в света. Това далеч не е свободна демокрация, яркият пример, както всички казват. Зеленски затваря журналисти и политически опозиционери, убива неудобни хора "

    Коментиран от #42

  • 37 Психология на перверзията

    13 11 Отговор
    Да, Русия има сили да чуе истината и да поиска прошка. путин ΗΕ.
  • 38 Хихи

    8 9 Отговор

    До коментар #30 от "Иванушка":

    Как па и име му измисли на тоя Скот? Тез опорки от полковник Митрофанката ли ги получи? Тъпо.

    Коментиран от #50

  • 39 Ender

    16 7 Отговор
    Има ли сила западът да осъзнае грешката си, да поиска прошка и да даде гаранции за сигурност на всички застрашени от него!?!?!?
  • 40 кожухо

    12 14 Отговор
    ГЛУПОСТИ, ОТ ТЕЯ ЛИ ДИВАЦИ ЖИВЕЕЩИ В 17 ВЕК. РУСНАК=ДИВАК. ТВА ЗНАЕ САМО АГРЕСИЯ.ЖИВОТНИ.
  • 41 Всичко това

    3 1 Отговор
    Говори красноречиво за демократичността на лещата демокрация. Дълго метра на измама на световната ОПГ срещу свободата.
  • 42 Не ти ли

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка":

    свършиха измислените имена бе, мунчо?

    Коментиран от #55

  • 43 Българка

    12 14 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Няма отговор на Русия, защото никой не я е нападнал. Не украинците бомбандират руски градове, не украинци нахлуха на руска територия. Има едностранна терористично-фашистка и окупационна война, заповядана безпричинно от руския Хитлер!
  • 44 Речник

    10 7 Отговор
    Байдън-лице което пуска зловонни газов
    Кравари-група от хора които отделят вредни емисии
    Путин-лице което ще запуши дупките

    Коментиран от #51

  • 45 Странно

    14 6 Отговор
    В предна статия ДВ само признава ,че в Донбас украинците са убили 4000 цивилни и 6000 военни за 8 години като сепаратистите са УБИЛИ САМО военни без да са убивали цивилни...значи са се защитавали а украинците са нападали населени места...та според мен украинците да се извинят....а американците кога на сърбите
  • 46 ребёнок

    7 12 Отговор
    Писна ми вече, искам да издумкате Путлер с ядрените глави той не е в Масква,крие се в таигата при мечката.
  • 47 Даа

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Внимание!":

    Иска ти се, ама не.
  • 48 TRD

    15 10 Отговор
    Коя истина? - на американските империалисти ли? Които наложиха гьобелсова цензура над независимите медии. Токущо по БНР излъгаха, че руските военни не разрешавали евакуацията в Мариупол! ... Самите азовски бандити затвориха хуманитарния коридор преди дни... Чудовищните лъжи граничат с престъпление! Срам нямат тези военнопрестъпници.

    Коментиран от #90

  • 49 Май

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Петьо Петров":

    си бая неграмотен.
  • 50 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хихи":

    Нямаш достъп до информация. Задоволяваш се с лъжи, явно.
  • 51 брежнев

    11 9 Отговор

    До коментар #44 от "Речник":

    ПУТЛЕР ЛИЦЕ ПЪЛНО С БОТОКС И ПЪПЕН ДО ГОРЕ С ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ЛИЦЕ КОЕТО ПРЕВЪРНА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА В НОВАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ. ЛИЦЕ КОЕТО ИМА КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ ОТ ЗАПАДНИЯ СВЯТ.ЕДНО ДЖУДЖЕ ПЪЛНО С КАФЯВ ЧОВЕШКИ ШОКОЛАД.
  • 52 Силнотоков

    7 7 Отговор
    Гуменото човече с тази отвратителна мутра, просто си набута народа в клозета .
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    6 3 Отговор
    Гьобелсовите зелета, 21-ви век е и има кадри от майдана, Одеса, Алеята на ангелите... Не ви е срам!
  • 55 Иванушка

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Не ти ли":

    "...бе, мунчо..." - обидил ли съм те по някакъв начин бе Ганчо ? Това е Официална информация от американски източници. Ако не ти изнася се застреляй, ведно с украинските мишоци ))
  • 56 Какво?

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    Какво следва? И ти ли плашиш с атомни бомби? Какво?
  • 57 Хммм

    12 7 Отговор

    До коментар #28 от "Само че":

    Руснак да мрази Путин? Ха ха ха не ставай смешен! Те са се сплотили около него, дори Олигарсите застанаха до него! Ти не познаваш руската психология! Колкото повече ги притискаш, те стават още по сплотени около лидера си. В случая Путин! Макар, че за мен Путин не управлява сам Русия! КГБ управлява Русия. И не ви ли стана ясно, че Русия няма да отстъпи, да сведе глава или както се казва на булеварден език-да свали гащите! Руснака никога, ама никога няма да се остави да бъде марионетка на чужда сила. Защото за него това е равносилно на смърт! И да, вярвам напълно, че са готови да умрат, но да не са роби... А както вече се тиражира из медиите, че ТСВ ако има, то тя може да бъде само ядрена.. Което значи, че ако със атомно оръжие се атакува Русия за да бъде подчинена, то тя ще отвърне и.... край със света! Дали Западния свят е готов да умре заради алчността си?

    Коментиран от #60

  • 58 Аре стига бе

    8 5 Отговор

    До коментар #53 от "Я пак":

    И в момента има бази на НАТО в Литва, Латвия, Естония! Стига вече с тези изтъркани неща. Русия иска обратно Украйна, другото са само оправдания за война!

    Коментиран от #68

  • 59 Чико

    3 5 Отговор
    Путин и Байдън играят една игра и ние всички сме балъците.Елитите мачкат плебеите.Тия отдавна започнаха да ни заноляват.Лошо си е за нас обикновените хора,европейци, украинци,руснаци.Големи сме балъци.
  • 60 Какво?

    7 6 Отговор

    До коментар #57 от "Хммм":

    До какъв западен свят ще воюват? Та те украински села не могат да завладеят! Те останаха с половината си бойна техника, както само са в един град! С какво ще воюват?
  • 61 дерт

    12 5 Отговор
    Руската армия е напълно професионална. Там 20 годишни случайно попаднали момчета няма. Авторчето е ментално болен либераст.

    Коментиран от #66

  • 62 Я пак

    11 5 Отговор
    За какво да иска прошка Русия? Затова, че не желае бази и оръжия пред двора си? САЩ иска ли прошка за същото при кубинската криза? А сега дали САЩ ще поиска прошка от света, за интригите които докараха тази война?! Дали ще поиска за жертвите? Дали ще поиска за пропагандата и анти демократичните методи, с които накараха света да си съсипва икономиките? Дали ще поиска за световната инфлация която докара? Може до утре да се пита тази жалка медия DW и списвача им Константин Егерт, изпълняващи поръчките за манипулация и пропаганда на Прокопиев и САЩ!
  • 63 Щом е от зелето

    2 2 Отговор
    Не чета.
  • 64 оиии

    5 4 Отговор
    Пeдалчeтa, днес бяхте ли на Шипка да пазите Киро Грайндера? Щото шишковците от НСО не успяха. Мамини меки китчици...
  • 65 Дернев

    8 5 Отговор
    "Има ли Русия сили да чуе истината и да поиска прошка" А Европа ще има ли? Защото след войната, ако има Европа, тя ще трябва да се извини на Русия че нейните недалновидни и ограничени лидери я тласнаха сляпо след САЩ чрез НАТО, който след стената преследва само нейнитеинтереси по света. И Европа ще трябва да се извини, защотобез Русия няма бъдеще. Европейци разберете го и спрете с безумието което виеобхванало, ако не исйате 3СВ. Твърдо Европа върви натам.

    Коментиран от #69, #81

  • 66 Мдааа

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "дерт":

    Според пропагандната телевизия няма. Но фактите са други!

    Коментиран от #80

  • 67 Буха ха

    4 6 Отговор
    Путин е човекоядец, людоед. Сутрин закусва с украински деца, вместо чай им пие кръвта, а ако пиша какво обядва и вечеря ще ме баннат.
  • 68 Я пак

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Аре стига бе":

    Едно е да дращиш, друго е да мислиш!

    Коментиран от #73

  • 69 Хахахаха

    6 5 Отговор

    До коментар #65 от "Дернев":

    Аз мисля, че Европа без Русия има повече бъдеще, от колкото Русия без Европа! Русия са много повече зависими от другите държави, защото трябва да продават. А ако никой не купува, са до там!

    Коментиран от #77

  • 70 руската истина

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Внимание!":

    захарова..."инвазия? ква инвазия? аз съм на почивка" и след това нахлу. нали...
  • 71 Хахахаха

    7 1 Отговор
    Руския Лукойл вече е с послание за спиране на войната в Украйна! Нещо вече взеха да се надигат руснаците и компаниите май, а?

    Коментиран от #78

  • 72 Мисля

    4 4 Отговор
    Дойче взеле са забравили втората световна.Русия не я интерисуват загубите а целите.

    Коментиран от #74

  • 73 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Я пак":

    И съвсем друго е да пишеш, без нищо да напишеш!

    Коментиран от #75

  • 74 Мдааа

    2 7 Отговор

    До коментар #72 от "Мисля":

    Но от втората световна война изминаха много години! В дигитален свят, война се прави по други начини, а не с оръжие! Можеха да спрат газта, нефта или каквото и да е, за да санкционират, а не да нападат и избиват и разрушават! Това само показва, че не са израсли много от втората световна!
  • 75 Я пак

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Така е":

    Ами видно съм написал достатъчно за размисъл! Ако в това не вникнеш и не си зададеш въпроси, какъв е смисъла от друго!? За теб! Нужно ли е всяка простотия да разисквам? Всичко е пред вас! Пропагандата все пак не лъже мен!
  • 76 Васил

    3 5 Отговор
    Довиждане г-н Руски Диктатор на никой няма да липсваш дните са ти преброени.
  • 77 Помислете отново

    4 7 Отговор

    До коментар #69 от "Хахахаха":

    Русия е малка икономика, с огромен демографски проблем, силен ислямски елемент, страна, която произвежда само горива, които постепенно се премахват, страна с огромни празни територии, които много азиатски населения, като китайците, биха искали. Единственото нещо, което Русия има, е ядрено оръжие, поради което я чуваме да крещи за това толкова често, че няма какво друго да каже. Русия без Европа е обречена.

    Коментиран от #86

  • 78 Защото

    1 4 Отговор

    До коментар #71 от "Хахахаха":

    Контролния пакет на Лукойл държи Ротшилд. Срещу тези, които Русия се изправи. Та, затова. Нека си грачат. нема лошо.
  • 79 big

    6 2 Отговор
    Истината все някога ще я разбере Запада и ще съжалява, но и с прошка всичко ще бъде загубено за тях! Участието на РФ в СЕ беше по-скоро мазохизъм, отколкото защитаване на техните интереси, просто беше една срещу всички и дипломация с: глухи, слепи и някои неми! Наглостта на СЕ е отвратителна: хем я изключват, хем си искат вноските за членството!
  • 80 Ахаа

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Мдааа":

    "Фактите" на бандерите ли? Където свалят от компютърни игри и ги представят, че са в Украйна ха ха ха
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    5 1 Отговор
    ИМАЛИ ЗАПАДА ОЧИ И СЪВЕСТ ДА СИ ПРИЗНАЕ ЧЕ ПРОВОКИРА ТАЗИ ВОЙНА? ИМА ЛИ ЗАПАДА ОЧИ ДА ВИДИ КАКВО СЕ СЛУЧВАШЕ ВЪВ ДОНБАС 9 ГОДИНИ?
  • 83 Руската любов

    3 6 Отговор
    Братушки, готов съм да се съглася с всичко което драскате в тези коментари ако заявите , че може на секундата да се разделите с всичко западно което притежавате като се започне от колата и се стигне до последният чифт маратонки . Да живее Руската мизерия и Ви пожелавам да я изживеете на собствен гръб. Надявам се все пак някой да ме разбере какво имам предвид .

    Коментиран от #84

  • 84 Написал си

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Руската любов":

    тотални глупости! Дали някой е прав или не, дали някой лъже или не, няма нищо общо с това какво някой притежава или произвежда! Празни глупави мантри!
  • 85 no name no face no number

    3 0 Отговор
    Истината? Вашата истина е = на лъжа
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ломчанин

    5 0 Отговор
    Току що са приключили преговорите:

    Украинците са се съгласили да дават хуманитарни коридори на гражданите си.

    Не разбирам как ще го изпълнят с тези нацистки батальони и ТетОборона.
  • 88 Раша

    5 0 Отговор
    Украйна през 1922г влиза в СССР без :Харков,Херсон,Одеса,Крим,Донецк,Луганск.
    Тези територии й подари клета Русия!
  • 89 мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Абе":

    ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ КАЗА ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ КИТАЙ Е ИЗКАРАЛА КОРАБИТЕ СИ ПО МОРЕ СЪЩО КАЗА ЧЕ КИТАЙ ИМА НАЙ ГОЛЕМАТА ФЛОТИЛИЯ В СВЕТА
  • 90 ТИТИ

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "TRD":

    АМЕРИКА ДА СЕ ИЗВИНИ НА ИНДИЯНЦИТЕ ЗАТОВА ЧЕ ЗАГРАБИ ЗЕМЯТА ИМ И СЕ НАСТАНИ ТАМ И ГИ НАТИКА В РЕЗЕРВАТИ НАРОД С ТАКАВА ИСТОРИЯ Е АМЕРИКА БЪЛГАРИ НИЕ ИМАМЕ ИСТОРИЯ НА ГОРД НАРОД ИМАМЕ МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ ГОРД СЪМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ЗАТОВА БЛАГОДАРЯ НА РУСИЯ ЧЕ НЕ ПИЯ ТУРСКО КАФЕ И НЕ ХОДЯ С ЧАЛМА
  • 91 МИНА

    3 0 Отговор
    А ТУРЦИЯ КОГА ЩЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИТ ЗА ХИЛЯДИТЕ ЖЕРВИ
  • 92 Миро

    3 0 Отговор
    След 30 г демокрация не можахме да родим е и отгледаме един български журналист който да пише и говори обективно за това което става у нас и по света. Да може да погледне в миналото, настоящето и бъдещето. Да бъде обективен,да мисли за народа ни и да казва това което вижда. Подложени сме на безпрецедентна мръсна пропаганда и от Русия и от запада. Пак ще оцелеем и сега и утре и вероятно простотията ни спасява от по големи проблеми.
  • 93 Rara

    4 1 Отговор
    Спокойно,истината ще излезе наяве.Русия няма да спре,докато не получи своето.И е абсолютно права в това,което иска.Уверявам ви,че на руснаците изобщо не им пука за Соросоидните американоцентрични медии в БГ и американските сателити.Русия няма да спре по средата.Не,това няма как да стане. Но не е задължително да се продължава тази братоубийствена война.Просто Русия трябва да получи възмездие за нацистките престъпления срещу народа в Донбас и гаранции неутралитет на Украйна.Просто и ясно-демилитаризация и денацификация.И този ужас приключва.
  • 94 Споко

    2 0 Отговор
    РусияНезнамДалиДаискаПрошкаНоЩеИмаОпашкаПредСтаятаСчервенотоКилимче,
  • 95 иха

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Струва ми се че надценявате обикновените руски хора. По-голямата част от тях са зомбирани. Не ми иска да е така, но така е. Колко от обикновените хора гласуваха за Путин. Струва ми се, че и обикновените руски хора трябва да поемат отговорност. Струва ми се, че ние българите трябва да престанем с това възвеличавене на руския народ като велик. Народ като народ. С какво е по-велик от френския, или италианския, или германския и.т.н. Освен че имат 4-5 писателя, 4-5 композитора и 4-5 учени, друго не мога да се сетя. Измислили са много оръжия и се гордеят с това. Миролюбците му с милолюбци. Айде чао, че стана много дълго.
  • 96 tomito

    1 0 Отговор
    Ало немците ,Вие трябва да искате прошка от Русия
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Съдията

    1 0 Отговор
    Откога ДВ е съд и съдилище, че да казва кой е виновен и кой не? За какво трябва Русия да иска прошка?
    Лицемери.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания