Отидете към основна версия

4 761 49

Джонсън предупреждава: Принуждаването на Украйна към лош компромис с Русия би било нещо отвратително

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин

Владимир Путин никога няма да успее да подчини Киев и колкото по-рано разбере това, толкова по-добре, отбеляза британският премиер

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън отправи предупреждение днес, че не трябва да се предприемат каквито и да е опити от страна на Запада да се насърчи Украйна да приеме "лош компромис" с Русия. Той добави, че това би било "отвратително в морален план", предаде Франс прес.

„Насърчаването на лошия мир в Украйна означава насърчаване на Путин и насърчаване на всички по света, които смятат, че агресията се отплаща“, каза британският лидер в реч в Блекпул, в Северозападна Англия.

„Това би било грешка и би отворило вратата за повече конфликти, повече нестабилност, повече несигурност в света и следователно повече икономически трудности“, добави той.

Джонсън каза, че „знае, че някои, не в тази страна, а другаде, смятат, че цената на подкрепата на украинците сега е твърде висока, и че те трябва да бъдат насърчени да приемат това, което Путин иска“.

„Изоставянето на украинците би било отвратително в морален план“, допълни премиерът.

Владимир Путин „никога няма да успее да подчини Украйна и колкото по-рано разбере това, толкова по-добре, и не трябва да му се позволява да постигне частичен успех, като завземе част от страната, както е правил преди, и обяви прекратяване на огъня“, отбеляза Джонсън.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: