Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юни, 2022 21:40 5 448 50

Полковници и генерали - руските загуби в Украйна са тежки

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • мариупол-
  • северодонецк-
  • магомед тушаев

Вината за големите човешки загуби очевидно се дължи на лошото ръководство на руската армия

Полковници и генерали - руските загуби в Украйна са тежки  - 1
Снимка: Unian

Особено трагично се отразява на Русия големият брой убити висши офицери от началото на войната в Украйна, пишат различни медии. През последните седмици руската армия загуби множество генерали, включително командири на бригади и батальони. Мнозина от тях са били млади. По данни на вестник „Индипендънт“ край Белогоровка в Луганска област наскоро е загинал 42-ият руски полковник - чин, който е непосредствено под генералитета.

Американският институт за изследване на войната предполага, че това развитие се отразява деморализиращо на руските войници. Вината за големите загуби явно е на лошото ръководство на руската армия. Какво се знае за тези смъртни случаи?

Последният известен случай е с генерал-майор Роман Кутузов - командир на Първи армейски корпус на сепаратистката „Донецка народна република“. Съобщението за неговата смърт на украинските въоръжени сили е от нощта на 6 юни. За смъртта на Кутузов пръв съобщи един кореспондент на Руската държавна телевизия. Генералът бил загинал, докато ръководел атака в околностите на село Попасна в Луганска област.

Киев твърди, че руската атака е била отблъсната и руснаците са понесли "значителни загуби". Руското министерство на отбраната все още не е публикувало официално съобщение по случая.

Другите загинали генерал-майори Андрей Симонов също е генерал-майор, за когото се твърди, че е загинал. Според „Kyiv Post“ той е бил убит на 30 април близо до град Изюм, Харковска област. Украинските военни са обстрелвали полевия команден пункт на Втора руска армия.

Смята се, че Симонов, за когото съществуват подозрения, че е ръководил кибер атаки, се е намирал именно там.

Генерал-майор Владимир Фролов, заместник-командир на Осма армия, също е сред загиналите. Руските държавни медии съобщиха за погребението му в Санкт Петербург на 16 април. Не са известни други подробности около смъртта му. Командирът на 49-та армия на Южен окръг Яков Рязанцев също се смята за загинал. Това станало при бомбен атентат на летището в Чернобаевка в Херсон на 25 март. Твърдението е на съветника на украинския президент Олексий Арестович. Информацията не може да бъде независимо потвърдена.

Друг високопоставен командир, за когото се смята, че е загубил живота си, е Андрей Мордвичев. Според украинската армия генералът е бил убит на 19 март при ожесточени боеве между градовете Николаев и Херсон. Тайни записи Началникът на Кантемировската бронирана дивизия Андрей Колесников също вероятно е бил убит от украинската армия. Според публикация в Туитър руският генерал е загубил живота си на 11 март.

Украинската армия съобщи, че 45-годишният генерал-майор Виталий Герасимов е бил убит край Харков на 7 март. Според британския "Гардиън" Герасимов е взел участие във втората война в Чечения, анексията на Крим и руските операции в Сирия. Москва не е потвърдила официално неговата смърт. Министерство на отбраната на Украйна обаче публикува два аудио записа, в които се твърди, че руски войници обсъждат смъртта на генерала. Според разследващата платформа "Bellingcat" смъртта на Герасимов е била потвърдена и от руски източник.

Атаката срещу Мариупол, снайперистите и Суховецкий

Смята се, че 47-годишният Олег Митяев, генерал-майор и команващ 150-а мотострелкова дивизия, е загинал в битката за обсадения град Мариупол. В началото на април проруски журналист написа в Telegram, че предали се украински войници са открили тялото му в Мариупол.

Антон Герасченко, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, също е публикувал в Telegram снимка на неговото тяло, написа германският таблоид „Билд“.

На 3 март, само дни след началото на войната, бе съобщено за първия руски генерал, загубил живота си. Това бе Андрей Суховецкий, който е бил командващ на Седма руска въздушнодесантна дивизия по време на анексирането на Крим през 2014 година.

Британският „Дейли Мейл“ съобщи, че 47-годишният военен е бил убит от снайперисти. Няколко дни по-късно смъртта му беше потвърдена и от руски официални източници. Каква е съдбата на Тушаев? Твърди се, че и Магомед Тушаев е изгубил живота си. Съобщенията бяха, че чеченецът е бил убит при въздушен удар североизточно от Гостомел. Боецът е смятан за дясна ръка на верния съюзник на Путин - Рамзан Кадиров. Смъртта му все още не е потвърдена нито официално, нито от независими източници.

В профила на Кадиров в Телеграм продължават да се публикуват снимки, които представят Тушаев като жив.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олександер

    25 36 Отговор
    Защо,бе......защо руснаците живеят в землянки?!

    Коментиран от #16, #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Медия отпадък

    38 13 Отговор
    На това ми приличате все повече
  • 5 Тотото

    43 17 Отговор
    Страхотен патос владее статията, умират руски генерали на бойното поле. да припомним ли как фащ превзе рака? От хилядолетния град не остана тухла върху тухла. Руснаците все още имат нервите и пипат с кадифени ръкавици. Данните на индипендънт, Дейли и тн са си чиста пропаганда, такава има и от другата страна. Война е, има само един начин да приключи - мирен договор, който спазват, дори украинците!
  • 6 ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ

    39 13 Отговор
    МАРЧЕЕЕЕЕ МА ТИ МНОГО РАЗБИРАШ ОТ ВОЙНА БРЕ, ШЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ РУСИТЕ САМО ГЕНЕРАЛИ И ПОЛКОВНИЦИ СА ПРАТИЛИ В УКРИЯ.......МНОГО СИ СВЕТНАТА ИЛИ ............ПРОСТО ПРЕПИСВАШ НА АНГРО !!!!!!
  • 7 Аз71

    28 13 Отговор
    Пилците ще ги броим ,накрая. Стига сте натискали в тая посока
  • 8 9689

    35 6 Отговор
    Днес улучиха една екотоалетна пълна с наемници.........
  • 9 Механик

    45 21 Отговор
    Русия губи, а укрите печелят ли?
    Малеее, не съм вярвал, че има такова изопачаване не релаността.
    Слава России!
  • 10 Бай дън

    27 43 Отговор
    Русия е гладна и бедна, морално и материално. Страшно много изостанала ,никакъв прогрес ,а сега и слаба армия.Абе капут отвсякъде. Те живеят в 19 век
  • 11 Смях

    29 34 Отговор
    Егати армията. Генерал Кутузов загинал докато атакувал някакво село. Страшно стратегически обект. Поголовна леш за рашистите. Че им набиват канчетата и то яко е повече от ясно. Затова Путлер вече сменя тона. Нито икономиката върви, нито па войната. Очертава се пълна безпътица..

    Коментиран от #21, #49

  • 12 🇧🇳Мария

    19 8 Отговор
    Защо не се заниваш със задълните женски задължения,ти семейство имаш ли ?!
  • 13 00014

    24 4 Отговор
    Повторението на статията е майка на пропагандата.
  • 14 Иванушка  🇷🇺

    29 13 Отговор
    И какво цели да внуши статията ? Че Русия "губи" Войната ли ? Не разбирам 😄😄😄

    Коментиран от #17, #35

  • 15 Жоро

    13 17 Отговор
    Все добри новини

    Коментиран от #20

  • 16 За землянки не знам,

    16 17 Отговор

    До коментар #1 от "Олександер":

    но още са на мода комуналките. На 5 стаи, за по едно семейство, една баня с тоалетна и една кухня. И нетърпима смрад навсякъде...
  • 17 Не бе,

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Иванушка  🇷🇺":

    Как ще губи? Вече са на 5 километра от Киев. Хахаха....
  • 18 Грульо

    19 10 Отговор
    "Полковници и генерали - руските загуби в Украйна са тежки"

    Е колко да са тежки тез полковници и генерали, бе? Ако думнат Зеленски, какъвто е нисък и слаб, сигурно тез неизвестни медии ще напишат, че украинците са понесли леки загуби. :D
  • 19 Ко прайм...?!

    30 13 Отговор
    ,,Лошо" ръководство на Руската Армия...,,,много убити"...!Пък в действителност Донецка и Луганска области са 99% Вече Руски...
  • 20 Иванушка  🇷🇺

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    "...Все добри новини..." - добри ще са когато Джо получи паралич на последното си полукълбо ))

    Коментиран от #26

  • 21 Hi ,,смях"...!

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Смях":

    Ама ти наистина си бил много смешен...
  • 22 Рашка с чашка

    17 17 Отговор
    Исторически факт е че руснаците винаги са давали повече жертви от противника си! Не зависимо дали побеждават или губят. Дори в Руско- турската, освободителна за нас война, дават много повече жертви от турците. За сравнение през Балканската война, когато ние превземаме Одрин, даваме три пъти по-малко жертви от противника. През ВСВ дори се хвалят с жертвите си, 25 000 000 от СССР, срещу 8 000 000 от Германия.въпреки че голям брой от германските жертви са причинени от англо- американските бомбардировки над градовете 1941-1945- та около 1 000 000 души по следвоенна оценка. Така че няма никакво съмнение че и в тази война дават много жертви, традиция им е.

    Коментиран от #33

  • 23 майтаки

    16 10 Отговор
    всяка загуба е тежка, дори един войник... но на фона на украинските, руските са нищо...
  • 24 Евтаназия за вас

    14 4 Отговор
    Марийке,фърли се от високо,моля
  • 25 Миро

    21 6 Отговор
    Всеки който е ходил на училище и е учил история знае добре че за руснаците никога не са били важни загубите. Тях ги интересува да победят с цената на всичко и успяват. Брой жертви,генерали,маршали и войници? В кой свят живеете?

    Коментиран от #39, #42, #48

  • 26 Митраджия

    8 9 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка  🇷🇺":

    Споко Путлер ще го изпревари ...
  • 27 Стефан Петров

    12 1 Отговор
    В пресата на САЩ преди няколко седмици имаше материал,че САЩ с всичките си технически средства са издирвали руските генерали с цел да насочат украинците къде да стрелят. Горното за допълнение към казаното.
  • 28 ПараШут

    15 14 Отговор
    Руснаците от своя страна обявиха за 460 убити висши укронацистки офицери с ранг от майор нагоре, включително 12 генерала. Съобщават и за приблизително 100 хиляди жертви сред укронацистите. Според тях, на всеки 7 секунди умирал по един укронацист или по 1000 души на ден! Американците пък вчера споделиха, че армията на Украйна вероятно ще загуби около 200 хиляди жертви в Донбас. Жертвите на руснаците не надхвърлят 5000, но всяка от тях е допринесла за категоричната победа на руската армия над нацистка Украйна.
  • 29 Шамана на Монтерей

    13 19 Отговор
    "Безсмъртният полк" се увеличава с всеки изминал ден.Украинците пратиха на "оня свят" над 30000 недоеволюирали сибирско-азиатски дегенерати и продължават да унищожават "осовободителите".Но Руслямистан е пълен с човекоподобни,така че задачата на украинците се усложнява значително.Но те са упорити и днес ликвидираха стотици примитиви от рашистанската орда.
  • 30 Явор

    6 11 Отговор
    Убивайте, убовайте мръсни укро нацисти, пуснете им атомни бомби на тези долни гниди!

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДИД

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Иванушка  🇷🇺":

    Не, бе,да се спечели някой и друг гранд
  • 36 Путлер

    11 13 Отговор
    е в безизходица. Провал по всички параграфи. Накрая самите рашисти ще го гонят да го буат с тояги ..
  • 37 Цъцъцъ

    9 6 Отговор
    А снега от кога е? Или е белия прашец на зеленото човече с жълтите гащи?
  • 38 Тъй де...!

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Олександер":

    Че вашият Зеленски къде живее ве...?!В бункер,под земята-в една огромна охраняема землянка и не смее да си покаже човката над земята....
  • 39 Рашка с чашка

    11 4 Отговор

    До коментар #25 от "Миро":

    Това работеше при Руската империя и при СССР, когато населението им беше 300 000 000 и нагоре а жените раждаха средно 4-5 деца. По онова време в Германия живееха около 40 000 000 , в Турция пак толкова. Сега в Русия населението е 150 000 000 , на половина от СССР и жените раждат по едно,две деца. Сега в Германия живеят над 80 000 000 , в Турция пак толкова,. Тактиката на превземане с човешки вълни вече не е актуална за Русия може би за Китай е Ок, но не и за Русия.
  • 40 Стс

    1 0 Отговор
    Демокрация а?!?!
  • 41 Онзи, който мрази Русия

    9 10 Отговор
    Отлично, сър - мръсните руснаци ускорено стават на Груз 200, включително висшият състав на т. нар. "армия" на кремълския Мордор!
  • 42 Рашка с чашка

    8 13 Отговор

    До коментар #25 от "Миро":

    Ако ти имаше дете ,което си отгледал, щеше ли да си съгласен то да загине в безмислена и явно провалена военна операция срещу най- близкия ти народ, както са украинците и руснаците? Заради милиардите на евреина Путин?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АЛООООО

    7 6 Отговор
    АЛООООО ДОСТОЙНИТЕ ГЕНЕРАЛИ СА НА ФРОНТА ЗАЕДНО С ВОЙНИЦИТЕ СИ И ПРЕВЗЕМАТ ДОМБАС ТОЛКОЗ КОЛКОТОИ ДА ЛАЕТЕ ТЕ ПРЕВЗЕМАТ ДОМБАС И ДА СЕ НА.....КАТЕ ТЕ ПРЕВЗЕМАТ ДОМБАС

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГруZ 200

    5 2 Отговор
    Всички ще отидат на концерт на КобзонЪ!
  • 48 хахха

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Миро":

    Това е било когато са имали повече балъци като теб. Сега е малко по различно ама пак си е същото :D
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 хахахаха

    1 0 Отговор
    Като гледам снимката руските генерали са умрели декември месец с този сняг.
Новини по държави: