Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юни, 2022 20:55 25 106 218

Путин: Петър Първи върна изгубените територии на Русия и сега се прави същото

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • петър първи-
  • крим

Това е първото изявление на Кремъл, което може да се тълкува като допускащо възможността за анексиране на нови украински територии

Путин: Петър Първи върна изгубените територии на Русия и сега се прави същото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза, че цар Петър I през 18-ти век не е завладял нови територии, а е "връщал" изгубените по-рано от руската държава и добави: "Очевидно и на нас ни се падна да връщаме и укрепваме, и ако ние изхождаме от това, че тези базови ценности формират основата на нашето съществуване, ние със сигурност ще успеем да се справим с предизвикателствата, които ни предстоят," заяви руският президент Владимир Путин в реч по повод 350 години от рождението на руския цар Петър I, който е смятан за най-великия владетел в историята на Руската империя, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Това е първото изявление на Путин, което може да се тълкува като допускащо възможността за анексиране на нови украински територии.

Още новини от Украйна

На 24 февруари, обявявайки началото на инвазията, Путин каза точно: "Нашите планове не включват окупацията на украински територии". На 9 юни руският президент говори пред млади предприемачи след изложба, посветена на Петър Велики.

"Това, че трябва да се защитаваме, да се борим, това са очевидни неща. ... Почти нищо не се е променило. ... Ето, Петър Велики Велики води Северната война в продължение на 21 години. Изглежда, че той беше във война с Швеция, той отне ли им нещо ... Той не отне нищо: той върна (територии)", отбеляза Путин.

През последните седмици прокремълските медии започнаха да подготвят общественото мнение за факта, че т. нар. "специална операция" може да продължи дълго време и не са определени конкретни срокове за нейния край. В този контекст може да тълкува и споменаването на Путин за продължителността на войната с Швеция.

По време на тази война Петър I анексира територията, на която основава новата столица Санкт Петербург. Путин посочи, че в началото на войната европейските държави смятат тези земи за притежание на Швеция. "Всички я признаха за шведска и от незапомнени времена там са живели славяни заедно с угро-финските народи. Освен това тази територия е била под контрола на руската държава", подчерта той.

През миналия месец говорителят на Кремъл Димитър Песков заяви, че ще зависи от жителите на райони в Украйна, контролирани от руски войски, да определят бъдещия си статут.

Президентът Владимир Путин пък подписа указ, с който се ускорява процеса за придобиване на руско гражданство на жителите на контролираните от Русия Херсонска област и Запорожието.

Кремъл отговоря отрицателно на въпросите дали инвазията ще има за цел да завземе украинска територия и да промени режима. Неговият говорител Дмитрий Песков каза, че Москва все още смята Володимир Зеленски за президент на страната.

В същото време на територията на окупираните райони на Украйна назначените от руската страна администрации обявяват планове за провеждане на референдуми по въпроса за присъединяване към Русия. Тези региони бяха посетени от първия заместник-ръководител на администрацията на Кремъл и бивш премиер на Русия Сергей Кириенко. По отношение на него очевидци на тези посещения съобщиха, че Кириенко подкрепял провеждането на референдуми. Официално Кремъл казва, че въпросът за присъединяването трябва да бъде решен от жителите на украинските региони.

По-рано в четвъртък РИА Новости публикува интервю с депутата от Държавната дума Адам Делимханов, който командва чеченските бойци и участва в превземането на Мариупол. От казаното от тях следва, че инвазията няма да спре, докато Зеленски остане на власт.

Песков отказа да отговори на въпросите на журналистите дали от гледна точка на Кремъл резултатите от "специална военна операция" могат да бъдат постигнати без смяна на властта. "Оставям това без коментар", каза той.

Зеленски заявява, че Украйна ще се бие до победа и се съгласява да проведе мирни преговори с Путин при условие, че руските войски се върнат на позициите си на 24 февруари. Кремъл отхвърля този подход. Войната в Украйна продължава вече 106 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МИМИ

    164 141 Отговор
    МАЧКАИ ВОВА МРЪСНИТЕ ФАШИСТИ ГАДОВЕ

    Коментиран от #7, #116

  • 3 Хисторик

    141 90 Отговор
    Прав е президент Владимир Путин. Киевска Рус 1917г е била 200хил кв Ленин и Никита прикачват руски територии и УССР става 650 000 кв км украинците искаха декомунизация и сега я получават руснаците си взимат декомунизират Украйна вс подарено от СССР и връщат в изохдно положение Киевска Рус от 1917г.

    Коментиран от #14, #49, #70

  • 4 Путин

    34 57 Отговор
    И България не заграница
  • 5 Путин Велики

    123 33 Отговор
    България да си върне териториите - От Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море!

    Коментиран от #19, #175, #185

  • 6 За чем

    47 54 Отговор
    нам поручик чужая земля.

    Част от руска песен
    Но Украйна не е чужая земля
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А ХА

    124 59 Отговор
    КОГАТО РАЗДАВА ТЕРИТОРИИ РУСИЯ Е ДОБРА , КОГАТО ВЗЕМА СТАВА ЛОША.КАКВИ СА КОСОВО И СЕВЕРЕН КИПЪР ?
  • 9 az #Контрапропаганда

    149 80 Отговор
    Дошло е време Москва да си събира вересиите!

    И тя ще си ги събере, не се и съмнявайте...

    Коментиран от #23

  • 10 Монгола

    116 64 Отговор
    Не може да отричаш социализма на СССР след 1991г и да искаш да запазиш само благините от него и териториите получени даром от социалистите в Москва. Да рушиш съветски антифашиски паметници на територия подарена ти от Москва.
  • 11 Жоро

    89 61 Отговор
    Имперски нагон който струва бая много на целия свят.
  • 12 ДОСТ

    120 103 Отговор
    НАПЪЛНО Е ПРАВ ПУТИН. КОЕТО СИ Е НЕГОВО НЕГОВО СИ Е. ЩЕ СИ ГО ВЗЕМЕ.

    Коментиран от #141

  • 13 Керът

    102 80 Отговор
    Е, лъсна великоруската душа...
    Просто оправдаваме кражбата на чуждото... И така от Иван Грозни насам.
  • 14 По принцип си прав

    83 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хисторик":

    Но Сталин и додаде от всички околни държави Полша Унгария Словакия Румъния
    И второ със създаването на СССР УКРАЙНА НЕ СЕ КАЗВАШЕ КИЕВСКА РУС
    А се казваше УССР/украинска съветска социалистическа република/

    Коментиран от #24

  • 15 Хомосапиенс

    76 66 Отговор
    Джуджи има нужда от незабавна психиатрична помощ от 😆😆😆
  • 16 ТаУмВзе

    65 45 Отговор
    Путин официално започна да ги Гаври! Бухаха
  • 17 от психодиспансера

    59 58 Отговор
    АЗ СЪМ ПЕТЪР ПЪРВИ ЗА ТОВА НАПАДАМ УКРАЙНА ТРЯБВАТ МИ КРЕПОСТНИ РОБИ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай село

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "Путин Велики":

    Може но от де мъже да направят това..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Путлер

    75 73 Отговор
    Ние не искахме, но бяхме принудени да нападнем Украйна и т.н. лъжец номер 1 в света. Но ще ти излезе солено този път. Това не ти е малката Грузия!
  • 23 Бай село

    17 12 Отговор

    До коментар #9 от "az #Контрапропаганда":

    А дано и от България..че са много..от 1989 г до сега..
  • 24 Хисторик

    36 10 Отговор

    До коментар #14 от "По принцип си прав":

    Киевска Русия от 1705 г е част от Руската Империя до 1917 до Октомврийската революция. 1917 г се ражда името Украйна до 1922г съществува самостоятелно 1922 г става УССР в състава на СССР. Да, Полша може да си поиска Галиция защо я получава от Украйна точно 1922 г когато СССР и Украйна губят една война срещу Полша и поляците я владеят до 1939 когато Германия я възстановява на Украйна, а не СССР . 1945 г Сталин не възстановява Галиция на Полша, а я оставя на УССР.

    Коментиран от #139

  • 25 бомбето

    30 12 Отговор
    Аз съм Александър Велики , знае ли някой къде ми е гроба

    Коментиран от #68, #135

  • 26 Руския фашизъм

    70 57 Отговор
    Диктатора Путин е поел по пътя на дружките си Садам, Муамар, солеймани,Ал бакр, Бин ладен,адолф

    Коментиран от #81

  • 27 Малий

    48 22 Отговор
    А Аз си мислех, че Америка е виновна
  • 28 Стилиян Костов

    74 65 Отговор
    Путин ще остане в историята, като руският изверг !
  • 29 Пловдив

    69 13 Отговор
    Явно много същества от човешкия род не осъзнават колко малка е Земята и колко кратък е Живота! Явно същите тези същества, не могат да живеят мирно и щастливо, да обичат(вместо да сеят омраза) и да бъдат обичани! Явно тези същества си мислят, че РАЗПЛАТАТА един ден, ще им се размине!!! Грешат...!!!
  • 30 Аляска

    68 20 Отговор
    А ‘що не се пробваш и Аляска да си върнеш?
  • 31 бомбето

    65 30 Отговор
    Когато е имало Киевска Рус , Москва е било едно селце от колиби

    Коментиран от #41

  • 32 Руснака

    36 36 Отговор
    Ами РУСКА земя си е била значи РУСНАК си я взема ,че за известен период някой се разпореждал там е айде каквото било ,било ,както се казва СВОЯТА земя и на ВЕЛИК ДЕН СЕ ВЗЕМА!
  • 33 сихокуко

    60 8 Отговор
    АЗ ПЪК СЪМ СИМЕОН I ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРНЕМ ТРАНСИЛВАНИЯ, ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ
  • 34 Да,бе

    45 5 Отговор
    Няма смисъл от връщане натритории,има смисъл от връщане на граждани,защото територия без граждани е пустиня.
  • 35 Олександер

    45 29 Отговор
    Защо руснаците живеят в землянки!?
  • 36 Русия е велика сила

    45 42 Отговор
    ако си с нея е добре,но ако си против ще стане като с България!!!Да се надяваме че следващото правителство ще е пробългарско,а не проамериканско!Винаги с Европа,никога против Русия!!!

    Коментиран от #40, #42, #43, #46

  • 37 Просто злобно човече,

    53 41 Отговор
    Петър Велики е живял в съвсем друга епоха,ти няма как да се сравняваш с него и на ръст даже, може би си с размера на обувките му . После Петър Велики не се е срамувал да отиде в Холандия да се учи как се правят кораби, не е пратил слуги живял е сред обикновените хора, работническата класа, ти ще останеш в историята,като глупака вова!
  • 38 Орт

    55 16 Отговор
    Изглежда целия свят е руски,те не отнемат нищо,те си го връщат,те не завладяват,те освобождават.
  • 39 владимир

    15 33 Отговор
    Някогашните империи възкръстват от пепелището на Историята! И Османската скоро ще си прибере земите, а ние ще зазивеем като едно време!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Професора

    33 12 Отговор

    До коментар #31 от "бомбето":

    По тази логика когато е имало Византия България не съществувала на Балканите! Искаш ли да ти кажа, че тези дето се зоват украинци са хазари!

    Коментиран от #103

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Никога с руския поробител !

    52 32 Отговор

    До коментар #36 от "Русия е велика сила":

    Ако не беше един американец България щеше да бъде изтъргувана от руските окупатори , така че тая напаст руска по далеч от нас !

    Коментиран от #60

  • 44 АЛКАШ

    46 27 Отговор
    ХА-ХА-ХА ДЪРТИЯТ ИМПОТЕНТЕН И ХИПОФИЗЕН УМРЕЛЯК ХУЙЛО ПРОСТО ИСКА ДА СИ ОСИГУРИ ...СТЪКЛЕНО ЛЕГЛО ДО ГНИЕЩАТА СИФИЛИСТИЧНА МУМИЯ В МОСКАЛ!
  • 45 Стилиян Костов

    40 26 Отговор
    Путин ще остане в историята, като руският из вер г !
    А ФАКТИ неговите слуги , продажни душици за шепа копейки !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Вади шпагата младеж

    42 16 Отговор
    Тоз така и не си намери място във времето..във 45 година ли живее във 18 век ли през болшевишката революция ли дълбоко объркан човек който носи мъка на света

    Коментиран от #51

  • 48 Така ще стане

    36 24 Отговор
    А можеше събитията да се развият по друг начин, ако САЩ и ЕС за тези 8 години бяха разбрали, че нещата не стават винаги както искат. Но какво да се прави, уроците не са безплатни..
  • 49 Хост

    39 18 Отговор

    До коментар #3 от "Хисторик":

    Кога е имало киевска рус Москва е била поляни само …

    Коментиран от #100, #127

  • 50 Загазил е

    41 17 Отговор
    И Петър 1 няма да му помогне. Удавник за сламка се хваща.
  • 51 А бе

    25 12 Отговор

    До коментар #47 от "Вади шпагата младеж":

    Май хич не е обърнан. По-скоро ние ще разберем, че сме били объркани, като сме си мислили, че това не може да случи във времето, в което живеем. Истината е, че може и още как....
  • 52 Сър Пичук

    26 7 Отговор
    Интересно как ще определят колко са жителите на районите и какъв процент са гласували за присъединяване към Русия...

    Коментиран от #56, #57

  • 53 Болен и Сенилен Путин

    31 19 Отговор
    Разоръжете този престъпен режим

    Коментиран от #58

  • 54 Лъжата

    3 8 Отговор
    Анатоли ти си абсолютен Идиот. А коментиращи те са олигрофени.
  • 55 петър първи

    18 10 Отговор
    Украински поздрав.

    Коментиран от #91

  • 56 ВОВАПИ'ЧКИН.РУ

    24 6 Отговор

    До коментар #52 от "Сър Пичук":

    ТО Е ЯСНО,....87% СА ...ЗА!
    ВЕЧЕ ИЗЛЯЗОХА.. "РЕЗУЛТАТИТЕ "
  • 57 както и при нас

    30 13 Отговор

    До коментар #52 от "Сър Пичук":

    ПО СТАР СССРески И КГБейски МЕТОД С ИЗМАМА
  • 58 Кой

    16 7 Отговор

    До коментар #53 от "Болен и Сенилен Путин":

    Кой да го разоръжи? Направи нещо и ти - бий се. Нима очакваш вечно на има някой да свърши работата вместо теб? Много е лесно така, а? "Моля някой да направи нещо, а аз си лягам, че ми се спи"
  • 59 Фффффф

    14 20 Отговор
    Петър първи продаде Аляска на Америка,дали император Путин ще я върне на Русия

    Коментиран от #182

  • 60 Росен Симеонов

    6 13 Отговор

    До коментар #43 от "Никога с руския поробител !":

    Те го тоя с МИТА за Удроу Уилсън.

    Коментиран от #117

  • 61 Защо само

    18 24 Отговор
    украински територии? А балтийските и азиатските републики? Грешката на алкохолика Елцин трябва да бъде поправена.

    Коментиран от #71

  • 62 насита нямат

    46 15 Отговор
    Ватниците не знаят какво на правят с огромната си територия и са я превърнали в пущинак и в същото време се нахвърлиха да грабят от Украйна.

    Коментиран от #67

  • 63 Машала

    38 16 Отговор
    Тоя тотално е откачил! Щом започна да си мисли, че e Петр I. Забравил е дори в кой век живее. Тотално изкуфял и промит мозък
    Но няма как да е друг. Другарят от КГБ си е промит мозък. Света трябва да помни. Бисмарк, Хитлер, Сталин, Хрушчов, Брежнев, Мао Дзедун. Фашизмът си има лице. И то винаги е пред нас. Но доста хора му ръкопляскат и му се радват.
  • 64 Ми то кучето на бойко ще излез по-умно

    30 13 Отговор
    От тоз имбецил
  • 65 оня с коня

    22 12 Отговор
    Браво на Путин.А като прибави Земите на Петър Първи към Руската територия,ще потърси и тия на Петър Втори,след него и на Петър Трети и т.н.И Наследствените Имоти на Василиса Прекрасна няма да остави в Чужди ръце - Мдааа!За жалост има Хора НЕСЪГЛАСНИ с Благородната му Идея и твърдо решени да го Стопират,на които пък Той без да се замисли им показва Ракетите си "Калибър"...Те обаче вместо да кандисат,изваждат на Показ пък СВОИТЕ СИ "Калибри",че даже и ги насочват срещу Него!Нейсе - Дано доживее Развръзката на Сагата ама Едвали,щото нещо Болнав ми се чини:)
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ще имат

    29 5 Отговор

    До коментар #62 от "насита нямат":

    ПРИТЧАТА Е ЧЕ АЛЧНОТО ОКО ЗЕ ЗАСИЩА НЕ СЪС ЗЛАТО А С ПРЪСТ
  • 68 Прометей с гащи от Скопие

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "бомбето":

    В Македония,северната част 😀
  • 69 Абсурдистан

    27 7 Отговор
    Ето това иска Путлер - нов Райх. Останалото са лъжи!

    Коментиран от #75

  • 70 Султан Ердоган I

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Хисторик":

    А ние ще си върнем вас в нашата империя! Договорено е!
  • 71 нали

    10 8 Отговор

    До коментар #61 от "Защо само":

    ТОЗИ ЗА КОГОТО ПЛАЧЕШ СЪЩО Е ОТ ГРЕШКИТЕ НА ПИЯНИЯ ЕЛЦИН

    Коментиран от #79

  • 72 Копейки, комплекса на Напалеон знаете ли

    28 11 Отговор
    Руска империя e официално название на Русия от 1721 до 1917 г. Названието е въведено от Петър I. Путлериста иска да стане император. Наполеон, Ленин, Сталин, Хитлер, Мусолини и Франко са били диктатори и всички са с нисък ръст.
    Според наполеоновия комплекс или синдрома на ниския мъж, в който повече от 80% от хората вярват, по-дребните мъже са по-агресивни, затова и подобни тирани най-често произлизат от тази категория.
    Костя Копейкин върви на пръсти за да изглежда по-висок, велик.
  • 73 Иван Асен Две

    21 8 Отговор
    И ние трябва да си върнем териториите...Одрин, Солун, Тирана. България на три морета...на четири !

    Коментиран от #104

  • 74 шопендар

    16 5 Отговор
    нищо ново под слънцето.навремето човека с мустачките започна да си връща територии откъснати от германия след 1вата св.война,а франция и англия приеха това като нещо нормално и справедливо,и си платиха.сега русия върши същото,а световната дипломация се опитва с пари и оръжие и украинци да удържи путин,който гази украйна,

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 даммм

    31 8 Отговор
    ГРЕШКАТА НА ЗАПАДА БЕШЕ ЧЕ НАКАРАХА УКРАИНЦИТЕ ДА СИ УНИЩОЖАТ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И СЕГА НЯМАШЕ ТУК ДА СИ МЕРИМ ОНАЯ РАБОТА А ЧЕБУРАШКИТЕ НЯМАШЕ ДА ПОСМЕЯТ ДА НАПАДАТ
  • 77 Сесесере

    5 4 Отговор
    Крим нее нито руски нито украински той е на......
  • 78 Мнение

    23 3 Отговор
    Аз не знам дали Русия ще си върне територии или не. Но едно е сигурно вече - всеки който е вярвал, че такова нещо не може да се случи в наше време се е лъгал, вече се случи и продължава да се случва. Ако не си забием главите в пясъка като щрауси, а вместо това да си потърсим грешките, това за в бъдеще може да се предотврати.
  • 79 Е то и Сталин

    6 8 Отговор

    До коментар #71 от "нали":

    беше нечия грешка, но грешката се оказа правилна.
  • 80 има разлика

    29 3 Отговор

    До коментар #74 от "шопендар":

    Оня с мустачките ръководеше мощна индустриална държава а не бензиноколонка.

    Коментиран от #89

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хахаха

    38 9 Отговор
    Руснаците винаги са били мръснии хора.Абе нали беше воненна операция за денафикация и против фашистите.Нагли руснациии.

    Коментиран от #86

  • 84 Иванушка  🇷🇺

    7 29 Отговор
    Точно така Володя - щом можеш взимай и се не обяснявай ))
  • 85 Не издържа

    10 6 Отговор
    Нашите петли тука подскачат за власт представете си как е да контролираш 20 милиона квадратни километра..дълго време успяваше да се маскира но явно месиансвото му идва малко в повече..таз офанзива срещу лукашенко го довърши
  • 86 Иванушка  🇷🇺

    10 34 Отговор

    До коментар #83 от "Хахаха":

    "...Руснаците винаги са били мръснии хора..." - може и да са мръсни и мити ама са ти Братя нали ? Освен ако не си от ....югоизтока ? 😄

    Коментиран от #93, #105, #202

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ще го затрият и Вова

    20 7 Отговор
    и децата му, но няма да забравят и внуците...дано да е болезнено...амин
  • 89 И накрая кво стана...?!

    11 7 Отговор

    До коментар #80 от "има разлика":

    Оня с големият... ,,мустак",така му го н@hендри на оня с малкият...,,мустак",че още им държи влага...
  • 90 Госあ

    13 28 Отговор
    Би било лудост след това развитие Русия да не анексира територии. Путин прави добро на Европа ! Разбута кочината, която става все по мръсна.

    Коментиран от #96

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ъхъъ

    24 6 Отговор
    Кой кза че проблема са само въпбражаемите “нацосто” в Украйна ? Сега разбрахте ли драги путинофилчета какво готви Кремъл ?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хахаха

    34 9 Отговор
    Да си дойдем на думата. Не е заради нацистите, а за нови територии цялата работа
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Антируснак

    37 11 Отговор
    Гнусният руски нацизъм постепенно сваля маската си и отдолу се показва озъбената муцуна на изр.ода Путьо - разорителят на Украйна и унищожителят на света. Един комплексиран и прозд жужак, който ще си намери майстора...
  • 100 Възникването на

    28 7 Отговор

    До коментар #49 от "Хост":

    Киевска Рус и Беларус е около сто години преди появата ня Московска Рус, явно Путин е учил по кагебейската история. Едва през 18-ти век/1780г./, Русия завладява тези територии/включително и Крим/, след като ги отвоюва от Турската империя. Забележи, имената на градовете - нямат нищо общо с Русия, а са като нашите антични - Никопол и Созопол т.е. Гръцки.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Итрещял е

    20 5 Отговор
    Тоя к’во шмърка?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Сюлейман Великий

    8 11 Отговор

    До коментар #73 от "Иван Асен Две":

    Абе стой си мирен, да не останеш на три реки в софийско, както са мислили великите сили.

    Коментиран от #120

  • 105 да бе

    26 4 Отговор

    До коментар #86 от "Иванушка  🇷🇺":

    И със Украинците са братя,ама ги трепят и мародерстват.
  • 106 Питанка

    10 22 Отговор
    Простичък въпрос: Защо Украйна беше подтиквана към конфронтация и война с Русия, за която, се знаеше, че няма да спечели?

    Коментиран от #109

  • 107 спокойно другари

    20 5 Отговор
    Края на великата кочина наблжава.
  • 108 баба ти от Пловдив

    16 1 Отговор
    какъв Петър 1 и Путин? те и у края говорят старобългарски език бееееее!
  • 109 Питанката,

    6 3 Отговор

    До коментар #106 от "Питанка":

    Трудно е с теб. Да не ти изреждам всички трунности. Питанията петък в НС или в интернет.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 до глупак ном 3- Киев Росате- ВИКИНГ-9

    8 1 Отговор
    рус Киев в " 9 век" от викингРоссате!а България в 6- ти век! я виж какво пеят Металика за нас! пръстенът на хан Крум
  • 112 ТръндЮ

    27 9 Отговор
    Вовка1 изплю камъчето най после, не било значи за фашистите а за освобождаването на руски територии!Очакваме произнасянето му за император! Само да не забравя че килията на Милошевич в Хага го очаква да царува!
  • 113 Хе,хе...🤣!

    8 6 Отговор

    До коментар #96 от "КОИ ТОЧНО...ЩЕ АНЕ'КС'ИРА,БЕ ПЕ'Д'АЛ 😂":

    Тоя Папагал,пак папагали прашясалата си опорка...!И пак с тия ,,храбри пазачи",дето бяха ,,храбро евакуирани",с гордо развят от самите тях-бял байряк...🤣👏👍😝😂😆😉🍷...!

    Коментиран от #133

  • 114 Абсолютен

    5 6 Отговор
    Големец!
  • 115 Гост

    17 7 Отговор
    :) Петър Първи наема немски инженери и градостроители (затова и градът се казва Санкт Петер бург - типично по немски). Заимства и въвежда в царският двор западно европейски обичаи. Изобщо Русия е прогресира, когато е заимствана от Западна Европа.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Симо Росенов

    9 2 Отговор

    До коментар #60 от "Росен Симеонов":

    ВСИЧКИ невежи са чели историята на БКП на кпсс,ако изобщо знаеш какво е това!
  • 118 Петър 1

    12 6 Отговор
    Само дето по мое време в Русия имаше прозорец към Европа, а сега Путлерчо чака да му направят номера на китайката :ддд

    Коментиран от #140

  • 119 Читател

    8 2 Отговор
    Ами и ние да си върнем териториите от Хан Кубрат
  • 120 БЪЛГАРИН

    13 5 Отговор

    До коментар #104 от "Сюлейман Великий":

    НЕ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, А РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ, ТВОИТЕ БРАТЯ !

    Коментиран от #123

  • 121 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬

    18 11 Отговор
    Ти ли си Петър 2 бе джудже смешно. Чебурашка е по красива и най вече умна от теб у биецо.

    Коментиран от #128

  • 122 Херо Мустафа

    11 8 Отговор
    Каквото и да ви говорят да знаете че Кирето е пътник.

    Коментиран от #124

  • 123 Българино,

    5 6 Отговор

    До коментар #120 от "БЪЛГАРИН":

    Не си знаеш историята, трябва да прибавиш редица европейски държави.

    Коментиран от #200

  • 124 Херо Мустафата,

    4 6 Отговор

    До коментар #122 от "Херо Мустафа":

    И какво от това? гледай ти да не си пътник.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Трифон зарезан

    14 9 Отговор
    Руски ядрени терористи. Властолюбци. Убийци на деца и жени.
  • 127 Не си ли разбрал

    12 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хост":

    Че Киевска Рус е била руска, а не украинска, тази пропаганда си проповядай в Украйна, вие вече и история ще промените, както и го правите с учебниците си по история, т. е. целият свят произлиза благодарение на "великата украинска" нация!!!
  • 128 Ли Си Цин

    6 7 Отговор

    До коментар #121 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬":

    Такава па държава кога е имало та па и да живее
    То се едно да викаш да живее Македония

    Коментиран от #149

  • 129 Потрес!

    9 7 Отговор
    Жалкият комплексар путин живее в 18 век! Няма начин да върне света там!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Съседа от горния етаж

    6 6 Отговор

    До коментар #87 от "ТОЧНО ТАКА...!":

    Май яко заработваме рублички а?
  • 132 Уточнение

    8 8 Отговор
    Болен кремълски мозък!
  • 133 Хахахаха номер две

    11 11 Отговор

    До коментар #113 от "Хе,хе...🤣!":

    Аз не знам на кои му е прашасала опорката. Това да отказвате да видите че три месеца буксувате в калта и освен да откраднете някоя тоалетна чиния или пералня нищо не успяхте да постигнете като хората. Иначе си пляскайте пропутинските опорки.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Чудно!

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "бомбето":

    Е, как къде, у Скопие.
  • 136 В.В.П.

    8 13 Отговор
    От 1238 год ,Цивилизацията мечтае да погуби Русия..И България .Това е план номер едно..Ето пример ,как леко хвърли в жарта Осрайна..Да се наблюдават действията на ,,Тия Демократичен цивилизован свят ,дето до началото на 20 век продава хора /негри/за колониите ..Сега пак продават ама завоалирано .

    Коментиран от #147

  • 137 Тоя

    12 4 Отговор
    Съвсем изтрещя. Нали "операцията" беше за денацификация. Какъв Петър Първи. И какъв референду в Херсон. Украинската армия е на 15-20 километра.
  • 138 гумата

    12 4 Отговор
    Руснаците си търсят военния отговор. Докато не срещнат решимост нищо няма да се промени. Изводът е да не се допускат руснаци да живеят наблизо около вас. Заселят ли се после империята идва.
  • 139 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Хисторик":

    Русия превзема Галиция 1917,заедно с Румъния, българската армия начело с ген Колев и германските войски разбиват руско румънските войски, превземат Румъния и Западна Украйна Полша, през 1918 г.Русия подписва Брест Литовският договор,с Германия, Австро Унгарската империя и България, с който се създават Полша,Украйна,Литва,естония, латвия,1919 г.Сънетса Русия навлиза в Полша и УКРАЙНА и за близо две год е разбита от новите държави,Украйна е превзета 1922 г от руски и украински комунисти, като става Украинска съветска република.
  • 140 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    9 3 Отговор

    До коментар #118 от "Петър 1":

    Русия се надява на подкрепата на Китай,при един световен конфликт Китай ще анексира Сибир там живеят и работят 5 милиона китайци, Китай също ненавижда Руския империализъм но още не е готов,след 10 г Русия ще е подвластна на Китай и Индия. От тях ше зависи икономиката на Русия
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Митраджия

    10 4 Отговор
    Тотално изпръщял ...
    Путлер явно от тоя Паркинсон ,вече живее в свой собствен свят .просто не знае къде се намира хахаха
    Двамата с Кадиров явно отдавна са изтървали козите хахаха ..
  • 143 А Чингис Хан и Ал.Македонски...

    5 3 Отговор
    Кога ще реанимираме... ? Да разплитаме кълбото на историята до маймуните !
  • 144 Дед Мароз

    5 3 Отговор
    Кажи за Аляска.
  • 145 Абсолютно

    6 5 Отговор
    Ненормална чебурашка… Както още 140 мил
  • 146 Русия, си взема, своята земя, населена с

    6 8 Отговор
    Руснаци!! Бандеровци и Укри някъде на Запад от ЛВОВ, около Ужгород!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Крали Марко

    7 1 Отговор
    Ами Аляска и тя чака, ей ! Да не я забравите?!
  • 152 Украинка

    6 3 Отговор
    Кьм72. Забрави за Зеленски и он 1.50. Обидно ми, а и руснак, евреин и уж укроинец, но не и затова така жертва укроинци. Хага за него.

    Коментиран от #156

  • 153 Бай Кольо

    6 3 Отговор
    Ми то по тая логика ние да нападнем Македония щото тези земи са били наши, да нападнем и Гърция защото северната и част е била наша, и Румъния че цяля Добруджа е била наша

    Коментиран от #157

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Прав е

    3 3 Отговор
    човека, спор няма...
  • 156 Лошо е да си путиниска

    8 2 Отговор

    До коментар #152 от "Украинка":

    Но още по-лошо е рускиня да се прави на украинка.
  • 157 Бай ми Кольо

    0 2 Отговор

    До коментар #153 от "Бай Кольо":

    А не искаш ли Александър Македонски?
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 ПП=ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 3 Отговор
    Тези четири са едно едно семейство гладни приватизатори и бивши комуняги с много тесни връзки помежду си. Затова и не си пречат един на друг.

    Коментиран от #171

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 ВЪZРАЖДАНЕ=ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 2 Отговор

    До коментар #168 от "ПП=ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Тези четири са едно КОПЕЙКИН не скача на ДПС, ПАЗИ РУСКИ ИНТЕРЕСИ едно семейство гладни приватизатори и бивши комуняги с много тесни връзки помежду си. Затова и не си пречат един на друг.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Нелепо сравнение

    5 1 Отговор
    Да сравняваш Петър Велики и Владимир Путин е все едно да сравняваш Маргарет Тачър и Пол Пот!
  • 174 ПП=ГЕРБ=БСП=ДПС!!!

    2 3 Отговор
    Не разбирам защо прескачаш ПП. Родителите на Киро стартират от там където и Борисов. С тайното разпределяне на държавни средства между участниците организирали свалянето на Живков
  • 175 358

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Путин Велики":

    По точно България ще загуби и това което е останало.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    Тоя е изперкал. Убива милиони за да си върне нещо което не е негово.
  • 179 хахаха

    4 1 Отговор
    Да си върнем Волжка България на територията на сегашната рашка
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Когато човек остарява

    4 1 Отговор
    ....Оглупява и търси смисъл,мотив,идея за своето съществуване досега на белия свят.Путин е решил да го запомнят не като треторазреден шпионин на КГБ, а като подпалвач на войни и сатрап на братски народ.Е,понякога мечтите се сбъдват!
  • 182 Не е фъф и не е

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Фффффф":

    Петър 1.Аляска я продаде "Царя Освободител", Александър 2 и то за добра сума пари,за да може да се възстанови Русия от кримската война и за да финансира новата 13 поредна Руско-Турска(За нас Освободителна) война!
  • 183 Реалист

    6 1 Отговор
    Ха-ха,този мишок ще се сравнява с Петър Велики!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Фифи

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Путин Велики":

    Ще върне! Дали Русия мисли така?
    Точно Русия е против велика България!
  • 186 Ха ха ха

    1 3 Отговор
    Каква велика България сънувате господине.
    С такива велики напани тоя народ претърпя 2 национални катастрофи.
  • 187 Реалност

    3 1 Отговор
    Държавите по съвременния свят са си изпели песента.
    Историческото развитие на обществените отношения няма да се върне назад. Може да се забави с някоя друга годинка , но глобализацията и обединението на големи маси от хора ще се запази като тенденция.
    Само така човечеството може да оцелее в съвременния свят.
    Всички други модели ни връщат столетия назад. В ерата на войни , недоимък , бедност на населението.
  • 188 Мистър Питкин

    5 1 Отговор
    Умник и половина.
    Всички които го харесват си заслужават житието и битието.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Защо цитирате Убиеца?

    6 2 Отговор
    Новия Хитлер на 21 век-убиеца и военнопрестъпник,агресор и окупатор Путлер може да си говори,както и Хитлер и Гьобелс накога,каквото си иска,но вие защо го цитирате и на коя страна сте?Дали плаща някой в рубли или друго и се ползва момента,че все още няма закон за забрана на русофашистките пропаганди?
  • 192 Русоробе от векове за векове,

    3 1 Отговор

    До коментар #190 от "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!":

    Как ти личи че си от копейките.
  • 193 Молодец против овец

    3 2 Отговор
    Молодец против овец а против молодца-сам овца-мъдра руска пословица.Страхливецът агресор и фашизиран военнопрестъпник напада слаба съседна страна,а не амее да си вземе Аляска от военната сила номер 1,САЩ ,защото ве "смел" срещу овцете,а срещу друг смелчак е сам овца.Но тези сега вместо овце се оказаха овчарки,дето му хапят задн.и.к.а!
  • 194 Вовата

    5 2 Отговор
    Путин е толкова Петър 1,колкото маслото,продавано в Българските магазини е истинско краве масло:)!
  • 195 ганю

    2 6 Отговор
    Украйна е Руска земя
    построено е от Руснаци
    заплатено с руски пари и руски технологии
    напоена е земята руска кръв
    дадоха 27млн.жертви малко ли е?
    какво сте направили вие за това че да имате претенции
    плупаво е когато почти братя се бият подклаждани едните от чухди интерси и пари
    само и само да е срещу Русия
    а вторите за сигурността на страната си и за да няма американски ракети по границите и натовски бази

    Коментиран от #199

  • 196 Рашан Профанович

    6 1 Отговор
    Вова, купи си вазелин! Много хора те споменават в думите и мислите си!
  • 197 Алооо

    8 2 Отговор
    Алоо, малоумници! Ами ако утре Турция поиска да си възстанови империята, каква ще я приказвате! Вече е 21 век! А ние защитаваме Руската империя и император Путин! Глави май имате, ама мозъка ви е в петите!

    Коментиран от #213

  • 198 Дребно и злобно човече

    8 1 Отговор
    ръстът ти едва ли надхвърля размера на обувките на Петър Велики, къде отиваш да се правиш или сравняваш с него?!
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 БЪЛГАРИН

    7 1 Отговор

    До коментар #123 от "Българино,":

    ДЪРЖА ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ХИЛЯДИ ПЪТИ СЪМ ПО ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ ОТ ТЕБ С ИСТОРИЯТА ,НО НЕ ТВОЯТА КОЯТО СИ ЧЕЛ НАПИСАНА ОТ БКП на КПСС, ТЯ Е ЗА ОЛИГОФРЕНИ!
  • 201 Антикомунист

    7 1 Отговор
    Какво по голямо доказателство за безкрайно комплексиран неврастеник.
  • 202 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "Иванушка  🇷🇺":

    НИКАКВИ братя не са ми тези зомбирани марионетки НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ БАЛКАНЦИ нямащи нищо общо с тез степни мишки КАЗАХ
  • 203 Сталкер

    1 5 Отговор
    За велика и силна Русия! Ура!!!
  • 204 Гражданина

    2 0 Отговор
    А после онази казва. че ние сме с пещерното мислене...
  • 205 🐘🐘🐘

    2 0 Отговор
    Целият свят е изначално руски и Русия просто винаги си връща територии . Сибир , Крим , Татарстан , Дагестан , Чувашия и др. също са били населени със славяни
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #197 от "Алооо":

    Трябва да се очаква претенцията на Турция. И тогава ще има писъци откъм Москва. Когато Украйна(Хмелницки), сключва уния с Московското княжество през 1654, Крим е васал на султана. Крим нито е руски нито украйнски към онази дата. Мислиш ли че Ердоган не го знае?

    Коментиран от #216

  • 214 български хуманист

    2 0 Отговор
    Когато Украйна влезе в Москва,ще приема като емигранти лилипута Путин и лилипута Медведев
    защото гарсониерата ми е малка и ще мога да ги настаня на кушетката в кухнята.
    Надявам се в Хага да не ме съдят за хуманитарният ми жест
  • 215 български хуманист

    1 0 Отговор
    Моля Факти да не ми сваля пост 214 ако им се обади Митромутрова
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Бате Гойко

    0 0 Отговор
    Петър Велики е живял през VIII век, и съответно разбиранията му са били паралел на времето в което е царувал. 300 години по-късно Путин демонстрира прогрес по руски…
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания