Отидете към основна версия

1 171 8

Северна Корея изпрати в една от своите провинции екипи, които да се борят със заразни чревни заболявания

  • северна корея-
  • корейския полуостров-
  • ким чен-ун-
  • коронавирус-
  • холера-
  • коремен тиф

Характерът на заболяването не е ясен, като наблюдателите не изключват възможността в тази до голяма степен изолирана страна да е избухнала епидемия от коремен тиф или холера, отбелязва ДПА

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея изпрати медицински екипи в провинция Южен Хвангха в югозападната част на страната, които да се опитат да спрат разпространението на заразна чревна болест, предаде ДПА, позовавайки се на информация от държавната информационна агенция.

В четвъртък информационна агенция КЦТА съобщи за избухването на "остра чревна епидемия" в провинция Южен Хвангха малко повече от месец след официалното потвърждение на първото огнище на КОВИД-19 в страната. Медицински екипи бяха изпратени в провинцията, за да "подпомогнат усилията за медицински прегледи на всички граждани" и да идентифицират всички пациенти, страдащи от болестта, съобщи КЦТА днес. Медицинските работници също така ще предоставят специални грижи на деца, възрастните хора и хората с хронични заболявания.

Пхенян каза, че в момента се работи по дезинфектирането на съоръженията за отвеждане на отпадъчните води и сметищата и се проверява дали питейната вода е безопасна за консумация. Характерът на заболяването не е ясен, като наблюдателите не изключват възможността в тази до голяма степен изолирана страна да е избухнала епидемия от коремен тиф или холера, отбелязва ДПА. В петък КЦТА съобщи, че са засегнати повече от 800 семейства.

През май Северна Корея стана една от последните страни в света, официално съобщили за случаи на заразени с коронавируса. От края на април броят на случаите на така наричаните от Пхенян заболявания, свързани с треска, рязко се повиши. Днес страната съобщи, че досега са били отчетени почти 4,62 милиона случая на треска. Починали са най-малко 73 души. Според експерти обаче няма как да бъде потвърдено дали засегнатите са болни от КОВИД-19, тъй като страната почти не разполага с капацитет за тестване.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: