Last news in Fakti

22 Юли, 2022 18:40 1 415 6

Отваряне! Сеул се готви да отмени забраната за достъп до севернокорейски медии

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Според представители на академичните среди в Южна Корея Пхенян едва ли ще разреши достъпа до южнокорейски медии, тъй като информацията, която те разпространяват е заплаха за севернокорейския режим

Отваряне! Сеул се готви да отмени забраната за достъп до севернокорейски медии - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите на Южна Корея планират да отменят десетилетната забрана за достъп до севернокорейските медии, предаде Асошиейтед прес, като се позова на южнокорейски представители.

Идеята за отмяна на забраната е свързана с желанието на Сеул двете държави на Корейския полуостров да се разбират по-добре една друга.

В свой доклад до новия президент на Южна Корея Юн Сук-йол министерството на националното обединение изтъква, че постепенно ще бъде даван достъп до електронни и други медии и публикации от Северна Корея, за да бъде подобрено взаимното разбиране, да бъде възстановена корейската национална идентичност и да бъде подготвено бъдещото обединение. Според източници от министерството Сеул най-напред ще бъде разрешен достъпът до предавания на севернокорейски радиостанции и телевизии, като Сеул се надява, че Пхенян ще направи същото. Южнокорейските представители не навлязоха в подробности и се ограничиха с това да кажат, че плановете все още са на етап обсъждане и че властите все още не са взели окончателно решение по този въпрос.

Според представители на академичните среди в Южна Корея Пхенян едва ли ще разреши достъпа до южнокорейски медии, тъй като информацията, която те разпространяват е заплаха за севернокорейския режим.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    12 1 Отговор
    Чак след 70 години се сетиха че е малко лицемерно да пропагандират че Северна Корея е тоталитарна държава, като собствената им американска колония налага жестока цензура, унищожава всеки опит за проф-съюзи заради което имат 16-часови работни дни, както и без това и те бяха тоталитарен режим до 90-те години, а сегашната им "демокрация" е дори по-авторитарна от тази на Русия.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 мир и социализъм

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Дано се сетят че САЩ ги използват в мръсните си игри, а е срамота да не се обединят, защото са един народ.

    Коментиран от #5

  • 3 О колко мило,

    5 0 Отговор
    Ще махнат пробно Демо(н)кратичната цензура
  • 4 Съгласен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Може би трябва да напомним също за борбените студентски протести в Южна Корея през 80-90те, които все пак докараха някаква макар и привидна Демо(н)крация
  • 5 Име

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "мир и социализъм":

    Обединението на Северна и Южна Корея е
    най-големият кошмар за САЩ.

    Коментиран от #6

  • 6 Урко

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Просто ще станат свръхсила.
Новини по държави: