Отидете към основна версия

1 768 28

Напук на Китай! Нова група американски законодатели пристигат в Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • сащ-
  • цай ингвен

Министерството на външните работи на Тайван и де факто посолството на САЩ в Тайпе отказа коментар по случая

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Група от американски законодатели ще пристигне в Тайван тази вечер, за да се срещне с тайванската президентка Цай Ингвен, предаде Ройтерс, позовавайки се на тайванската информационна агенция.

Това ще бъде третата група американски конгресмени, които ще посетят острова, последвали примера на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси. Тя посети острова по-рано този месец. Китай осъди тази постъпка и претендира, че Тайван е негова собственост.

Тайванската информационна агенция не посочи имената на законодателите, които ще пристигнат в Тайван. Има информация, че те ще пристигнат с американски военен самолет на летището Съншан в центъра на Тайпе и ще се срещнат с президента на Тайван Цай Ингвен утре. Министерството на външните работи на Тайван и де факто посолството на САЩ в Тайпе отказа коментар по случая.

Тайванското министерство на отбраната съобщи, че пет китайски самолета са пресекли средната линия на Тайванския проток, който е неофициална буферна зона между острова и континентален Китай. КНР продължава да води военни учения близо до Тайван.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини