Last news in Fakti

22 Август, 2022 15:28 1 310 2

Вътрешен разнобой: Представители на демократите избягват Джо Байдън в кампаниите си

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ започва в четвъртък кампанията си в подкрепа на вътрешнопартийни кандидати за Камарата на представителите и Сената на САЩ на междинните избори

Вътрешен разнобой: Представители на демократите избягват Джо Байдън в кампаниите си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представители на Демократическата партия, които водят кампании в САЩ, в доста от случаите не канят президента на САЩ Джо Байдън да говори в тяхна подкрепа или го избягват. Това съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на данни от анкета, проведена сред повече от 60 участници в кампании за губернаторски пост и в надпревари за политическо представителство на различни нива.

Както отбелязва изданието, името на Байдън почти не се споменава на уебсайтовете на кампаниите на демократите и в техните акаунти в социалните мрежи. За много политици американският лидер се е превърнал в своеобразна "котва", пише вестникът.

"Кандидатите в ключови надпревари в противоречиви щати или не го молят да дойде, или активно го избягват, когато той идва. Малко кандидати са заявили, че искат Байдън да води кампания за тях в техния щат или район, а много от тях изобщо не отговарят на въпроса", пише вестникът.

Президентът на САЩ започва в четвъртък кампанията си в подкрепа на вътрешнопартийни кандидати за Камарата на представителите и Сената на САЩ на междинните избори. Участниците в политическите кампании на Демократическата партия се надяват Байдън да "зададе тон", да изтъкне своите постижения и да помогне за набирането на средства. Въпреки това рейтингът на много кандидати е много по-висок от този на самия Байдън, така че те не се нуждаят непременно от неговата помощ.

Седрик Ричмънд, високопоставен говорител на Националния комитет на Демократическата партия, отрече информацията на вестника, че кандидатите искат да се "дистанцират" от президента. Той спомена няколко събития в подкрепа на демократите, в които Байдън вече е участвал тази година.

"Ако получавахме по един долар за всеки път, когато някой подценяваше или отписваше Джо Байдън, можехме да изплатим държавния дълг", каза Ричмънд.

Междинните избори за Конгреса на САЩ ще се проведат през ноември. Те ще изберат всички 435 членове на Камарата на представителите и 34 сенатори. Понастоящем демократите имат мнозинство в долната камара на Конгреса, а в Сената двете партии имат по 50 места. Тръмп изразява мнение, че Републиканската партия ще успее да поеме контрола над Камарата на представителите на изборите през 2022 г., докато демократите, включително настоящият президент на САЩ Джо Байдън, ще бъдат изправени пред политически крах.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    5 0 Отговор
    Имайте жал към човека,той може да ръководи най великата държава на света,но не може да кара колело.
  • 2 От страни

    3 0 Отговор
    Ми то ще работи като антиреклама бе... Кат вземе да почва да се зрависва с призраците или заспи и току вих републиканците спечелят всичките места в конгреса.